Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Checkinone

Czy juz moge zrobic test ciążowy czy jeszcze jest za wczesnie pytajnik

Polecane posty

Gość Checkinone

Wydaje mi się, że stosunek był w czasie owulacji- tydzień temu. Za około tygodnia spodziewam się miesiączki- nie umiem sprecyzować kiedy dokładnie, bo jestem w miarę świeżo po odstawieniu tabletek, które brała 5 lat, a wcześniej okresy miałam dosyć nieregularne. Od jakichś 3 dni mam straszną zgagę i bardzo wyczulony węch. Nie bolą mnie jednak wcale piersi. Czy test wykonany dziś będzie w ogóle miarodajny? Chciałabym jak najwcześniej wiedzieć, czy to ciąża żeby jak najlepiej dostosować swój tryb życia.

Gość gość
zbyt wcześnie. Wiarygodnie jest po min. 14 dniach.

Gość gość
szkoda kasy na test 2 dni przed spodziewana to jeszcze moze byc za wczesnie, ew test z krwii

Gość gość
za wcześnie, hormon wykrywający ciąża jest uwalniany po około 24-48h od zagnieżdżenia a do zagnieżdżenia dochodzi gdzieś około 7-10 dni od zapłodnienia takie objawy jak zgaga to się pojawiają w3-5 miesiącu a nie tydzień po stosunku xxx test ciążowy to żadna metoda wen wczesnej ciąży niby pokazuje ciąże od 25 jednostek a u mnie przy przeszło 400 jednotach wyszedł cień cienia więc u Ciebie nie wyjdzie nic. xx poczytaj w pierwszym lepszym serwisie o cyklu kobiety bo widzę że wiedza marna wstyd trochę że dorosła kobieta o takie rzeczy pyta

Gość Checkinone
A czy nie po to jest forum, żeby o takie rzeczy zapytać? Nigdy nie byłam w ciąży. Nie tylko na forum, ale też w wielu artykułach czytałam, że pierwsze objawy mogą pojawić się juz parę dni po stosunku.

Gość Checkinone
Ale dzięki za podpowiedzi, zrobię test za tydzień jeśli wcześniej miesiączka nie przyjdzie ;)