Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce kupić samochód ile kosztuje najtńsze oc

Polecane posty

Gość gość

chce kupić np. fiata punto takiego do 3 tyś. dopiero co zrobiłam prawko więc nie mam żadnych zniżek ile kosztuje najtańsze oc ? bo nie wiem doradźcie proszę

Gość gość
ja pamiętam że gdy płacilam moje pierwsze oc byłam w pzu i roczna skłądka kosztowała mnie coś koło 1200 (zero zniżek, prawko od niedawna, młody wiek, jedyny właściciel) ale poszukaj kalkulatorów axa, liberty direkt i sobie policz ile mniej więcej by ci wyszła składka

Gość gość
zależy od marki samochodu, pojemności silnika itd.

Gość gość
Nie fatyguj się nawet z kalkulatorem na axadirect są drodzy i jeśli podasz swój numer telefonu to będą ci puszczać dzwonki :D Sprawdź libertydirect, proame i link4...

Gość gość
a ja akurat bym nie polecała proamy...;/ ale najlepiej sprawdzić wszystkie opcje

Gość gość
https://www.axadirect.pl/quote/?m=110001 Oblicz sobie według indywidualnych kryteriów, od tego weź sobie odchylenie 200-300zł w górę lub w dół wyjdzie jak pójdziesz sobie do pośrednika ubezpieczeniowego który dobierze Ci najtańsze ubezpieczenie, aczkolwiek musisz się nastawić na koszt rzędu 1000zł - to takie minimum... na początku gdy nie ma zniżek jest nieciekawie ;(. Może pomyśl o Fiacie Seicento o pojemności 900cm3 relatywnie mała moc i pojemność, więc i koszt ubezpieczenie mniejszy, później będziesz mogła sobie odbić czymś większym i mocniejszym :)

Gość gość
jeśli nie masz ukończonych 25 lat to masz zwyżkę 75%

Gość gość
i pamiętaj, że w praktycznie każdej ubezpieczalni możesz wybrać opcję 2 rat, czyli zapłacisz za pół roku z góry jakieś 500zł a następna rata dopiero po pół roku ;)

Gość gość
jestem po 30 tce słyszałam też o samopomocy chłopskiej że mają tańsze oc czyli nawet do 1 tyś. może kosztować ?

ubezpieczenia mają przeróżne ceny i najlepiej sobie posprawdzać w różnych miejscach, ja jestem teraz na etapie porównywania więc za jakiś czas mogę się podzielić swoim wyborem:)

Gość prawictwo pospolite128
miedzy ubezpieczeniami nie ma duzej roznicy.. stosunkowo tanio może być w MTU Natansze ubezpieczenie około 800 zł .. Zalezy ile masz lat .. Ludzie ponizej 25 roku zycia maja wyzsze ceny. Jezeli masz mniej niz 25 lat to najtansze ubezpieczenie okolo 1100-1200 zł

Gość wera40
wejdź na www.okurka.pl - jak podasz dane auta to wyskoczy ci lista firm i ofert z ubezpieczeniem, zobaczysz jaka jest rozpiętość i która oferta wychodzi najkorzystniej

Gość gość
30 lat i tanie Punto, to myślę, że za 600-700 możesz znajdziesz.

Gość gość
Aha co do samochodu, to Punto za 3 tysiące to będzie straszny szrot, więcej czasu spędzisz u mechanika niż nim pojeździsz. DObrze Ci ktoś radzi pomyśl, o Seicento 900. CHociaż za 3 tysiące to też nic specjalnego, jakbyś ze 4-4,5 miała to juz można całkiem zadbany egzemplarz znaleźć. OC za Seicento myślę, że nawet za 400-450 bys znalazła

Gość gość
i pamiętaj, że w praktycznie każdej ubezpieczalni możesz wybrać opcję 2 rat, czyli zapłacisz za pół roku z góry jakieś 500zł a następna rata dopiero po pół roku . tak tylko, że łącznie zapłąci 10-15% więcej bo 1 rata wynosi więcej niż połowa całości

Gość gość
Nie lepiej zarejestrować np. na ojca, albo kogoś innego? U mnie to oszczędność kilkuset zł.

DOBRZE jest miec wspólne ubezpieczenie z kims kto ma wszytskie znizki, u mnie teraz najtańsze jest mtu, ale do 1000zł nie masz co myslec, najtansze by cie wyniosło jakies cc punto, tak jak piszesz,

rozlozenie na raty powoduje jeszcze wyzszą sumę, ja mam tak teraz to mam na racie 40zł więcej, czyli 80zł rocznie wyższa rata tyle ze mąż ma wszystkie zniżki,

Gość pawelski
Zobacz - https://www.lu.pl/ Na stronie poszczególnych ubezpieczyli masz kalkulatory. Wystarczy podać wszystkie dane i masz konkretnie wyliczoną stawkę - w ten sposób pojawia się wiele promocji. Wylicz i wybierz najbardziej opłacalną opcję.

Gość sebix33
Porównanie ofert ubezpieczeniowych oraz fachowe dworactwo w wyborze najkorzystniejszego wariantu polisy OC bądź AC znajdziesz na stronie, którą znajdziesz pod adresem marketubezpieczen.eu. Firma świadczy swoje usługi w niemalże wszystkich większych miastach Polski więc nie powinieneś mieć problemu do dotarcia do jej siedziby w Krakowie.

Gość pulka9
bardzo dobre oferty dla młodych kierowców maja w generali, polecam ubezpieczałam 2 miesiace temu

Gość Arielka2134
No to muszę Ci powiedzieć że tanie nie zawsze znaczy najlepsze. Lepiej wydać więcej a mieć bardzo dobrą polisę ubezpieczeniową. Przecież tutaj chodzi o nasze auto. Polecam zajrzeć na http://www.mtu24.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne/ Może ta oferta będzie komuś pasować bo jak dla mnie wygląda na prawdę super.

Gość Gorszaa212
Najtańsze nie zawsze znaczy lepsze. Przecież tutaj chodzi też o Twoje bezpieczeństwo a także żeby na wypadek stłuczki dostać godne odszkodowanie. A Ty chcesz najtańsze ? Ja na takich rzeczach jak ubezpieczenie nigdy nie oszczędzam zwłaszcza że często jeżdżę też do rodziny za granicę i wykupuję na ten czas dodatkowe ubezpieczenie dzięki ofercie https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-produkt/58319/66535/ubezpieczenie-oc-zielona-karta/ To dla mnie najlepsza obecnie oferta na rynku. I taka właśnie jestem że wszystko muszę mieć pod kontrolą i wszystko musi być najlepsze. A prawda jest taka że na najważniejszych sprawach takie jak ubezpieczenie się po prostu nie oszczędza i tyle. No ale oczywiście zrobisz tak jak będziesz uważała. Jednak poczytaj sobie troszkę na ten temat w internecie i zobaczysz że miałam rację w tym co piszę. I na temat ogólnie ubezpieczania jak i tej oferty co jest dostępna na stronie towarzystwa ubezpieczeniowego które podałam. I co o tym myślicie ? Jestem bardzo ciekawa waszej opinii na ten temat.

Gość gersssd
Mogę dobre słowo o Rankomacie napisać (chodzi mi o ten ze strony http://rankomat.pl). Faktycznie profesjonalnie zorganizowana i prowadzona porównywarka z bardzo czytelną szatą graficzną. Wypełnienie całego formularza i znalezienie ofert to jest kwestie kilku minut, co już wyróżnia ten serwis na tle innych bardzo na plus.

Gość bystry vol 3
podpiszcie sie jako firma tchorze, a nie wypisujecie jako randomy, udajac uzytkownikow... tani ten marketing u Was, oj tani

Gość gość
Zależy u jakiego ubezpieczyciela. A jakie auto kupujecie? Ja też aktualnie szukam, przeglądam ogłszenia tutaj https://notomoto.pl/ i nie mogę sie zdecydować.