Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jaoszaleje

kolejny raz dziecko partnera

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
...a p贸藕niej ona wejdzie tu i powstanie nowy temat z serii... "jak przetrwa膰 wakacje i ferie z dzie膰mi mojego partenera??"..."jak wybi膰 parterowi z g艂owy wsp贸lne wakacje z jego dzie膰mi" .... no ale przecie偶 i tak to my , eks 偶ony i jej dzieci, jeste艣my najgorszym 艂ajnem chodz膮cym po ziemi, kt贸re zasmradza wam t膮 sielank臋. To nic 偶e 艂ajdak najpierw zdradzi艂, potem zostawi艂, to wszystko nic! Bo przecie偶 win臋 na kogo艣 zwali膰 trzeba....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie nie, to nie tak. jesli zdradzil, odszedl- to jego wina.i on ma ponosic konsekwencje. placic na dzieci, organizowac im czas itp. jesli do tego ma nowy zwiazek, to na jego glowie jest zadbanie, zeby i dzieci i kobieta mieli to, co im sie nalezy. to proste. a wspolne wakacje odpadaja: niech sam jedzie z dzieckiem, potem sam z partnerka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo na pocz膮tku dostrzega si臋 jedynie ogon mi臋dzy nogami nowego fagasa, nie my艣li si臋 co b臋dzie dalej.... dopiero p贸藕niej przychodzi refleksja i wielki 偶al do ca艂ego 艣wiata... je艣li wiedzia艂a 偶e ma zobowi膮zania mog艂a si臋 nie pakowa膰 w ten zwi膮zek. Proste!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To on ma zobowiazania. i to on, wchodzac w zwiazek, ma sobi zorganizowac wszystko. jesli dziecko jest najwazniejsze- niech bedzie samotny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wsp贸lne wakacje odpadaj膮, ale samotne z dzie膰mi r贸wnie偶 "nowej pani" nie zadowol膮, bo biedactwo samo zostawi艂, i po艣wi臋ca czas tym g艂upim "bachorz膮tkom" zamiast jej i jej c贸reczkom. Ot i ko艂o si臋 zamyka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
G***o prawda!!!!!!! Tacy tatusiowie mydl膮 oczy nowym partnerkom, na pocz膮tku jak zwi膮zek si臋 zaczyna spotykaj膮 sie z dzieckiem np. 2 razy w tygodniu, dziecko dzwoni jak by艂 zaplanowany wsp贸lny czas z partnerkom to odmawiaja, ALE jak juz poczuj膮 偶e partnerka si臋 zaangazowa艂a, zakocha艂a to nagle z 2 razy w tygodniu robi si臋 6!! Potwierdzi艂o to kilkana艣cie os贸b z kt贸rymi rozmawia艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to zalezy- moj sam jezdzi z corka na wakacje. ja w tym czasie jezdze ze znajomymi, z kolezankami. a potem jedziemy we dwoje. wszystko mozna zorganizowac, ale to mezczyzna musi wziac ten trud na siebie, bo to on wnosi obciazenie. a kobieta musi jasno wyznaczyc granice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂asnie tu nie chodzi o to, 偶e facet ma teraz zapomnie膰 o dziecku bo jest nowa partnerka, ale skoro chcia艂 now膮 to trzeba wyznacza膰 granice

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
partnerk膮*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na pocz膮tku wszystko jest cacy. Gdyby powiedzia艂a szczerze "s艂uchaj, nigdy nie zaakceptuje Twoich dzieci, nie chc臋 by przyje偶d偶a艂y tutaj, nie chc臋 by艣 sp臋dza艂 z nimi za du偶o czasu" ...my艣l臋 偶e on sam nie pakowa艂by si臋 w zwi膮zek z tak膮 kobiet膮. Ale ona nie.... na pocz膮tku chc膮c si臋 przypodoba膰, b臋dzie pierdzieli膰 (tak jak kochanka mojego m臋偶a) 偶e akceptuje jego dzieci, 偶e teraz b臋d膮 mie膰 4 (2 jej i 2 naszych), 偶e nigdy nie zabroni mu kontaktu, 偶e nigdy nie stanie pomi臋dzy nim a jego synami, bla bla bla.... 艂atwo si臋 pieprzy takie g艂upoty gdy dzieci mieszkaj膮 w innym pa艅stwie, i s膮 oddalone od nich 800km... ale potem gdy skonfrontuj膮 swoje "obietnice" z rzeczywisto艣ci膮, szybko okazuje si臋 偶e to czcze gadanie by艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no nie wiem, ja na poczatku powiedzialam, ze to jego dziecko i nie sadze, azeby moja ingerencja byla konieczna (w domysle: nie chce sie zajmowac tym dzieckiem).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Faceci powinni troch臋 poczyta膰 jak im si臋 zachce nowej rodziny. Powinny wej艣c na takie fora i przeczyta膰, 偶e znikomy procent kobiet potrafi zaakceptowa膰 jego dzieci, a ci臋偶ej jest z c贸rkami. Dzieciaci dla dzieciatych, bezdzietni dla bezdzietnych. Dwie strony wyobra偶aj膮 sobie za du偶o, faceci 偶e on pokochaj膮, a kobiety, 偶e b臋d膮 najwazniejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie granice???? co wy pieprzycie???!!! .... a czy to wina dzieci 偶e tatusiowi si臋 nowej "cioci" zachcia艂o???? ...one na tym najbardziej ucierpia艂y! i kto jak kto, ale to one powinny jak najmniej odczu膰 rozpad rodziny...powinny czu膰 偶e zar贸wno tata jak i mama kochaj膮 je nadal r贸wnie mocno! ... dlaczego ma nagle rozumie膰 偶e jaka艣 nowa kobieta postrzega go jako zb臋dny balast?...dlaczego ma pos艂usznie ust臋powa膰 jej miejsca? to ona jest doros艂ym i my艣l膮cym (okazuje si臋 偶e nie koniecznie) cz艂owiekiem, i to ona powinna wykaza膰 wi臋cej empatii w stosunku do tego ma艂ego cz艂owieka, a tymczasem co niekt贸re tu zachowuj膮 si臋 jak rozkapryszone bachory!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do jasnej cholery, kto mowi o ustepowaniu miejsca kobiecie? ZANIM TATUS ZDECYDUJE SIE NA ZWIAZEK, ZWLASZCZA Z BEZDZIETNA, NIECH TRZEZWO OCENI MOZLIWOSCI POGODZENIA BYCIA OJCEM Z BYCIEM W ZWIAZKU. bo nowa kobieta nie jest od nianczenia dziecka. dziecko ma mame, tate. mozna wynajac opiekunke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tatu艣 chcia艂 nowej rodziny to teraz niech si臋 m臋czy bo to jest mega wyra藕ny konflikt inters贸w. Korczak powiedzia艂 - nie ma dzieci s膮 tylko ludzie. Potrzeba bycia naj jest uniwersalna niezale偶nie od wieku. Tw贸j argument jest 偶aden. Zobaczymy jakby艣 艣piewa艂a jakbys by艂a w takiej sytuacji, bo teraz 艂atwo jest byc na kafaterii altrusityczn膮 matk膮 teres膮,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do go艣膰 15:33 co nie koniecznie musi oznacza膰 偶e si臋 domy艣li艂....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
domyslil sie. ale musialam byc konsekwentna- konsekwentnie odmawiac zajecia sie dzieckiem i konsekwentnie wychodzic z domu :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do matki Teresy mi daleko, z tym 偶e w przeciwie艅stwie do co niekt贸rych jestem przekonana 偶e nigdy nie by艂abym w stanie zaakceptowa膰 innych dzieci jak swoje w艂asne. Dlatego by nie tworzy膰 p贸藕niej takich chorych sytuacji wiem 偶e nie zawraca艂abym sobie nawet d**y facetem z dzie膰mi. Proste? proste.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j facet nie potrafi艂 racjonalnie rozdzieli膰 czasu pomi臋dzy swoje dziecko z eks, a mnie, dlatego by艂am zmuszona wzi膮膰 o艂贸wek i prowadzi膰 zeszyt.. niestety brzmi 艣miesznie, ale teraz trzy dni dla mnie, trzy dni dla dziecka, 1 dzie艅 elastyczny i jak s膮 moje dni to ten czas JEST 艢WI臉TY, nie ma reagowania na telefon "tatusiu t臋sknie". W ko艅cu robi si臋 normalnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"do jasnej cholery, kto mowi o ustepowaniu miejsca kobiecie?".... hahahahahaha " teraz dziecko musi zrozumie膰 偶e to ja jestem najwa偶niejsza" " 偶e tatu艣 ma now膮 rodzin臋" ...co to niby jest??? ...to偶 to ewidentnie pokazuje 偶e stare dzieci maj膮 si臋 pa艂owa膰 i robi膰 miejsca nowym...i bro艅 bo偶e nie kaprysi膰 bo zostan膮 uznane za "roszczeniowe"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To naturalne, 偶e dla nowej kobety partnera to ich wsp贸lne dzieci b臋d膮 najwa偶nijsze, a co ty nast臋pna matka teresa nieb臋d膮ca w takiej sytuacji kt贸rej co艣 sie wydaje ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"zanim tatus zdecyduje sie na zwiazek, zwlaszcza z bezdzietna, niech trzezwo oceni mozliwosci pogodzenia bycia ojcem z byciem w zwi膮zku".... absolutnie si臋 z tob膮 zgadzam. ale je艣li tatu艣 nawala, to dlaczego ca艂膮 z艂o艣膰 i niech臋膰 kierujecie na dzieci???..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi si臋 nic nie wydaje. Jestem matk膮 w艂a艣nie tak odepchni臋tych dzieci. I wiem jak to wygl膮da:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To te偶 jest zup艂enie naturalne, 偶e takie kobiety kieruj膮 z艂o艣c na te dzieci. Prosta analogia : jak facet zdradzi kieruje sie agresje w stron臋 tej zdziry, z kt贸r膮 zdradzi艂. Sytuacje inne ale mechanizm ten SAM, kieruja agresje na kogos kogo nie kochaj膮, a nie na partnera, w kt贸rym sa zakochane. Emocje ludzie s膮 u艂omne ale s膮. Rozumiesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to matko, pamietaj, ze winny sytuacji jest twoj byly maz. a nie jego partnerka. bo to on jest ojcem dzieci i on ma wobec nich obowiazki. ona jest obca i moze (a nawet powinna) miec Twoje dzieci w powazaniu glebokim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
..i oby艣 nigdy nie musia艂a by膰 na moim miejscu, oby nigdy Twoje dzieci nie by艂y w takim po艂o偶eniu jak moje. Bo uwierz, to okropne. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To jeste艣 po drugiej stronie barykady, syty g艂odnego, a nie d****a zakonnicy.. :) proste

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To te偶 jest zup艂enie naturalne, 偶e takie kobiety kieruj膮 z艂o艣c na te dzieci. Prosta analogia : jak facet zdradzi kieruje sie agresje w stron臋 tej zdziry, z kt贸r膮 zdradzi艂. Sytuacje inne ale mechanizm ten SAM, kieruja agresje na kogos kogo nie kochaj膮, a nie na partnera, w kt贸rym sa zakochane. Emocje ludzie s膮 u艂omne ale s膮. Rozumiesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no jestem. ale Twoich dzieci szkoda mi, tak po prostu, po ludzku. musza sie czuc fatalnie z tym, ze zostaly odepchniete. dzieciaci chyba powinni byc jednak sami. skoro zdecydowali sie rozerwac dzieciom rodzine, powinni poniesc konsekwencje i poswiecic siebie na rzecz wychowania dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wr贸偶ka25
"go艣膰" powy偶ej - BRAWO za 艣wietna analiz臋 tego sk膮d bierze si臋 z艂o艣膰 nowych partnerek na dzieci. U艂omne emocje ale emocje.

Udost臋pnij ten post