Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam dzieci od pol do poltora roku

Polecane posty

Gość gość

Hej, a ktora z was ma nianie? moze jakies dziecko chodzi do zlobka? placza przy rozstaniu? jak to zniosly? Ile czasu zostaja z niania / w zlobku.

Moje dziecko chodzi do klubu malucha cos jak zlobek. Ma 17mies i dobrze tam sie czuje jest tam od 4do 5godz.

Gość gość
mam nianię odkąd córeczka skonczyla 9 miesiecy, obecnie ma 14. Niania przychodzi na 3 lub 4 dni w tygodniu na 6 lub 8 godzin. Najgorszy byl 1 dzien, bo mala caly przeplakala - jest bardzo do mnie przywiazana. Potem z czasem coraz bardziej sie przyzwyczajala do niani. Obecnie jest tak, ze jak wychodze, to czasem troche pomarudzi, ale niania ją zabawi i jest ok. Już w ogole jej nie płacze. Początki są zawsze trudne, ale grunt to trafić na dobrą nianię i będzie ok

Gość gość
Mam bratanicę która ma niecałe półtora roku teraz. Jej mama musiała zaraz po urlopie macierzyńskim wracać do pracy, z różnych powodów. Mała została z nianią, dobrą znajomą, z którą sama też była oswojona. Nie reagowała nigdy źle, nie było płaczu za mamą i tatą. Jedyny problem był taki że jeśli już zostawała z mamą, nie chciała się od niej odkleić, bratowa nawet na siku chodziła z dzieckiem na rękach. Inny problem- dziecko spędzało z nianią dużo czasu, bo ok. 9 godz. dziennie oprócz weekendów... i zaczęło się zachowywać jakby bardziej do niani było przywiązane niż do rodziców, przeżywało strasznie urlop opiekunki, jak były we dwie- mama i niania, to mała z guzem na czole czy skaleczonym kolanem biegła wtulić się do niani. Trochę przykre to może być. Piszę o mamie, bo z tatą ma raczej słaby kontakt, brat nie poświęcał wiele czasu nad opieką. Za to mój synek jako roczniak zostawał z tatą albo babcią kiedy chodziłam do pracy, ale miałam pół etatu i nie odczuwał tego, zawsze chętnie zostawał z najbliższą rodziną, nawet na noc. Za to żłobek- jak się później dostał- to już była zupełnie inna bajka, miał zostawać na 6-7 godz. dziennie, powiedzieli że w końcu przywyknie, nie przywykł, musieliśmy go zabrać bo nie miałam siły słuchać dalej w piątym tygodniu że płakał "tylko trochę", a dziecko się wczepiało w nas jak tylko przychodziliśmy i płakało po nocach, na szczęście mogliśmy sobie pozwolić na to żebym dalej pół etatu miała a babcia sama zaoferowała dalszą pomoc.