Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o wiejskim weselu

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie o takim wiejskim weselu? waroto czy lepiej postawić na gotowe w restauracji?

Gość gość
wiejskie tzn. z kucharką w remizie i jakimiś sąsiadkami w roli kelnerek?

Gość gość
chodzi mi o kucharkę która wszystko przygotuje a jeśli chodzi o sale to nie koniecznie remiza ale nie wiem czy mozna wynając sale a kucharkę miec swoją

Gość gość
Myslimy ze nie jest takie zle. Powodzenia.

Gość gość
no ok ale czy mozna wynając sale bez cateringu? czy domy weselne mająjuz jedzenie w ofertach i trzeba koniecznie brac

Gość gość
ja wybrałabym restaurację czy salę weselną z własną obsługą. Mają doświadczenie, jedzenie które zostaje pakują na wynos. Nie martwię się czy kelnerki sobie poradzą, czy ich będzie za mało

Gość gość
lepiej restauracja i się nie martwić, czy kuchara zdąrzy, czy się sprawdzą, w restauracji ładniejsza oprawa

Gość gość
nie podobają mi się wesela w restauracji;/

Gość gość
a co konkretnie Ci się nie podoba?

Gość gość
Zawsze marzyłam o takim prawdziwym wiejskim weselu gdzie jest dobre jedzenie przygotowane przez kucharki nie koniecznie w remizie.... wesela w restauracji to taki przereklamowany kicz

Gość gość
to może być jakiś dworek, miejsce położone blisko jeziora, lasu, gdzie z tarasu można wyjść na piękne łono natury, jest bardzo dużo miejsc, tylko trzeba miec trochę pomysłu, ty masz ochotę na wiochę to takie sobie rób

Gość gość
takie wesela z Twoich marzeń robiło się za czasów komuny, dawno temu, sala wynajęta, remiza, ogródki działkowe i czy inne sale do tego kucharka, jakieś przygodne kelnereczki. A rób jak chcesz to twoje wesele, może zatrzymałaś się na dawnych czasach, twój cyrk i twoje małpy

Gość gość
jaki kicz? Normalne jedzenie wystawiane na półmiskach

Gość gość
nie chodzilo mi o wesele w stodole czy jakiejs remizie;/ ale widze ze tutaj to co niektórzy to wielkie państwo z miasta .... tez jestem z miasta ale nie kręcą mnie wesela na których siedzą sami sztywniacy;/

Gość gość
jak sztywniacy? przecież to normalne wesele, tyle że z obsługą

Gość gość
Jest mnóstwo sal weselnych z profesjonalna obsluga, uwazam ze czesto z jedzeniem i wystrojem o niebo lepszym od typowej restauracji. Masz większy wybor niż tylko opozycja remiza-restauracja

Gość gość
byłem na weselu na ktorym za wódkę trzeba było płacić!!!!!!!!! to jest jakieś chamstwo!!!! dodatkowo wszycy siedzieli jak jakaś elita "ą i ę" ale tylko do godziny 24 potem się porzygali!!! to to jest wlasnie miejska inteligencja!!! jesli podobają ci sie wiejskie wesela takie prawdziwe to rób to jest super sprawa

Gość gość
albo nie umiesz się autorko precyzyjnie wyrazić albo innych nie kumasz, a na weselu to niby jak jest czy to w remizie czy na dworze królewskim to każdy siedzi, je, pije i tańczy no chyba, że u ciebie ma być inny scenariusz

Gość gość
ale to, że goście musieli płacić za alkohol to raczej wina młodych a nie sali

Ale wiejskie wesela mają swój niepowtarzalny klimat i ja zdecydowanie wolę takie chociaż sam z miasta jestem .

Gość gość
Najgorsze są wesela w hotelach. Placisz za ilosc gwiazdek, a tymczasem sama kuchnia to dno, sala do tańca to zimna konferencyjna. I za każdą kawe poza menu goscie musza zaplacic kelnerowi :/

Gość gość
tam się za wszystko płaciło:D dodatkowo posadzili mnie z jakimis ludxmi ktorych nie znalem wcale sami sztywniacy ale tylko do 24 bo potem to juz koszule w talerzach byly:D masakra

Gość gość
...bo najgorsi są tacy nuworysze, z chama na pana, a po alkoholu wychodzi ile są warci

Gość gość
ale czy mozna wynając tylko salę weselną?

Gość gość
Watpie. To juz raczej remizy lub budynki przeznaczone na na imprezy a bedace wlasnoscia gminy, zarządzane przez kola gospodyń itp. Prywatne sale są nastawione na zysk, wiec samo wynajęcie sali i potem pilnowanie Was i...sprzatanie po weselu będzie malo oplacalne. Dlaczego chcesz sama wszystko organizować? Nie wiem, czy aż tyle oszczędzisz, a nerwów będziesz mieć o wiele wiecej.

Gość gość
dokładnie, chcesz np. tydzień przed weselem robić jeszcze zakupy na wesele? Nie rozumiem tego

Gość gość
Na takiej sali wystrój musisz zrobić sama, sprawdzić stan zastawy (pewnie mocno zdekompletowanej), obejrzeć obrusy w jakim są stanie, policzyć sztućce, a zaloze sie, ze będą z różnych "parafii". Stoly i krzesla pewnie tez nie najlepsze zobaczysz.. W kuchni brak będzie wielu sprzętów i wynajeta kucharka moze Ci kazać dokupić jakoś gar ;) a potem będziesz sie zastanawiac gdzie schować wódkę, by ktoś w noc przed weselem jej nie wyniosl :D

Gość gość
e tam same czarne strony tego widzicie a taie wesele jest b. fajne