Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7miesięczne dziecko nie chce pić z butelki

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny nie mam już pomysłów, od kilku dni próbuję przestawić Malucha na butelkę (ma 7 miesięcy skończone) chciałabym wrócić do pracy no i jest źle, co przygotuję mleko Mały nie chce nawet pociągnąć smoczka. On je jeszcze w nocy moje mleko i teraz pytaie do mam które miały ten problem, Jak sobie poradziłyście? Jakieś pomysły?

Gość gość
Przechodzilam to w czwartym miesiacu,znajoma w 7. Po prostu konsenkwentnie podawalysmy butle. Dzien w dzien. Wylalysmy litry mleka. W koncu zalapal. U mnie stopniowo, najpierw troche dopijal a potem piers,potem eliminacja jednego posilku itd.az pewnego dnia po ok.2 tyg zalapal i odrzucil piers. Znajomej corka darla sie i przez 2 tyg nie chciala a kolejnego dnia chwycila butelke i pila jakby zawsze to robila. Cierpliwosci i proboj. Innego wyjscia nie masz.

Gość gość
A nie wolisz podać z kubka z dzióbkiem? po co tak duże dziecko przyzwyczajać do butelki a za kilka miesięcy znów odzwyczajać? Spróbujj z kubka z dzióbkiem ewentualnie z niekapka (choć ja tych drugich nie lubię ale może Wam do gustu przypadną).

Gość gość
Mój syn też nie chciał, jak wróciłam do pracy to bacia próbowała podać mleko, wodę ale nie chciał. Zaczął pić z niekapka, chociaż mleka też nie ruszył choć odciągałam swoje. Szybko zaczął jeść stałe posiłki, gryźć a jak była mama to było i mleko. Może było trochę stresu ale po czasie jestem bardzo zadowolona z obrotu sprawy, nie musiałam odzwyczajać od butelki a dziecko pięknie je stałe posiłki i mówi.