Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swedzaca pochwa

Polecane posty

Gość gość

Okay. Od dwoch dni pochwa mnei strasznie swedzi. A gdzie dokladnie to przy dziurce, straszne mnie swedzi, wczoraj uprawialam seks i czulam bardzo dziwny bol przy wchodzeniu i przy penetracji, nigdy sie tak nie czulam poprostu mnie cos rozrywalo. A pochwa do dzisiaj nadal w tym miescu swedzi. DODAm ZE jestem bardzo czysta, i kapie sie od 2 do 3 razy dziennie i bardzo dbam o siebie. Moze za duzo zelu intymnego pod prysznic? Co to moze byc?

Gość gość
Zalapalas grzybice pochwy i dlatego tak swedzi a to przez nie czystego penisa partnera to dostalas i musisz pujsc do ginokologa po jakies mascie na to:)

Gość gość
Nieprawda, dostała wcześniej, bo gdyby to było od faceta, to by jej przy stosunku nie bolało. Nie spłukała pewnie do porządku żelu, to tera ma.

Gość gość
A skad wiesz? Ja zawsze pobrze splukuje zel i dlugo sie podmywam, + prawda moj partner nie dba za bardzo o higiene.

Po pierwsze za często się myjesz. Nie wolno się podmywać tak często bo wypłukujesz cały kwas mlekowy, który stanowi barierę dla grzybów i bakterii. Podmycie się raz dziennie wystarczy. Odradzam też jakieś żele do sfer intymnych. No chyba że Laktacyd, ona ma odpowiednie ph. Po drugie to idź do ginekologia dostaniesz coś na infekcję. Natomiast twój partner mógłby zadbać o higienę tak by the way. No chyba że dla ciebie dbanie o higienę oznacza podmywanie się co godzinę, co jest przesadą.

Gość Iga_H
wspomnij tez o jakiejs masci dla swojego partnera. ponadto niedobor kwasu mlekowego nie jest dobry, sprzyja rozwojowi infekcji,dlatego musisz wzbogacic swoja diete w bakterie kwasu mlekowego, czyli: probiotyki ze szczepem bakteri kwasu mlekowego typu Lactobacillus ( ja biore Profemin Intima, wiec ten moge ci smialo polecic), jogurty, ogorki kiszone :)

Gość gość
Do zadającej pytanie. Aleś się oburzyła. Przecież nie napisałam, że jesteś brudas. Wiem, bo często takie infekcje są ze środków czystości. Albo ktoś jest wrażliwy i nie może byle czego, albo zdarza się, że się źle wypłucze, albo za dużo jak w twoim przypadku, a to się równa dokładnie temu jakbyś niedokładnie wypłukała. :) Nawojka i Iga ci dobrze piszą. Ja bym od siebie dodała, że możesz kupić clotrimazolum w kremie, jest bez recepty w tej chwili za parę złotych i tym możesz wysmarować siebie i obowiązkowo swojego partnera. Bo jeśli kochałaś się w momencie zakażenia to grzybki przeniosły się na jego prącie. Jemu nic nie będzie, ale przeniesie to znowu na ciebie. Co do probiotyków, to lepsze są typowo dopochwowe. Mnie się sprawdził olejek z dzikiego oregano, brałam w kapsułkach. Poczytaj sobie o tym.

Gość gość
spróbuj zestawu lactovaginal + clotrimazolum maść, u mnie pomaga. jeśli nie przejdzie idź do ginekologa. ja stosuje dodatkowo płyn do higieny laktacyd, chyba najlepszy.

Gość LenaRz89
albo tez masc z ziaji i gynalgin, a pokuracji zaczelam codziennie lykac probiotyki, bo po tych lekach flora bakteryjna sie wyjalawia, wiec trzeba ja na nowo odbudowac

Gość KaskaŁ88
ta masc jest naprawde dobra, tez ja polecam, no i zacznij brac probiotyki np. Porfemin Intima, bo widocznie masz niedobor bakterii kwasu mlekowego, co sprzyja rozwojowi infekcji objawiajacymi sie swedzeniem, pieczeniem itd...

Gość pestka28
na świąd pomaga także provag żel, można go dostać bez recepty w większości aptek, przydaje się również na podrażnienia po goleniu, jeśli to reakcja uczuleniowa czy podrażnienie to ten żel powinien pomóc, jeśli to coś poważniejszego bez opinii ginekologa się nie obejdzie

Gość Paulina_K
maść+ lek dopochwowy+probiotyki z kwasem mlekowym to stały zestaw na zwalczenie infekcji i odbudowę flory bakteryjnej. przy ostatniej infekcji stosowałam lek dopochwowy, którego nazwy nie pamiętam, żel ( clotrimazolum, nadal mam w szafce) i probiotyki (profemin intima) i to mi pomogło. Stosowałam wg zaleceń gina, zmieniłam dietę (mniej węglowodanów) i uwolniłam się od tych problemów.

Gość gość
Jak mam upławy albo swędzenie, to od razu biorę lacibios femina, czyli probiotyk dla kobiet, żeby zawarte w nim bakterie przywróciły równowagę mojej florze bakteryjnej.

Gość Migea
Nadmierna higiena intymna powoduje wypłukiwanie flory bakteryjnej z pochwy i stąd Twoje dolegliwości. Zakładaj przez tydzień, co noc, probiotyk Lactovaginal, który odbuduje i wzmocni mikroflorę pochwy. Przy tak czestych kapielach powinnaś regularnie stosowac jakis preparat z kwasem mlekowym, bo problem bedzie powracał.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/