Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fasolka2013

Pomocy Niemowle prezy sie i placze

Polecane posty

Gość Fasolka2013

Moje 4 tyg. niemowle od 2 dni prezy sie czesto i placze. Dzisiaj to juz myslalam ze sie udusi z tego placzu. Robiła kupke w nocy z piatku na sobote i do tej pory nic. Preży sie mocno i puszcza bąki. Czy to kolka? Czy to zaparcie? Masowałam ją. Podciagalam nozki do brzuszka. Lezala tez na brzuszku i nic.... Rece juz opadaja.... Mąż kupił w aptece jakis specyfik: bobotic. Czy to pomoże. Jak ja nawet nie wiem co jej jest.

Gość gość
Bobotic jest bardzo dobry, powinien pomóc jeśli to zaparcie. A możliwe, że kolka - pręży się o stałej porze, popołudniu albo wieczorem? Masuj brzuszek, rób ciepłe okłady z pieluchy tetrowej, rób "rowerek" i zataczaj koła nóżkami dziecka, często kładź na brzuchu. Ja ostatnio miałam blok - brak kupy przez 4 dni, mała (2mies) strasznie isę prężyła, chciała zrobić, a nie mogła. Masowałam jej brzuch non stop przez godzinę - pomogło, załatwiła się tak, że musiałąm ją całą wykąpać :D Powodzenia ;)

Tak najbardziej placze wieczorem i po poludniu. Zaczyna sie od 16-tej. około. A ile trzeba czekac na "efekty" po tym bobticu?

Gość gość
kp czy mm ?

Gość gość
Bobotic działa niemal od razu, po godzince już powinno być lepiej. No to jak o tej porze dziecko odstawia Ci takie cyrki, to najpewniej jest to kolka. Przejdzie, spokojnie :) Cierpliwości Ci życzę, dawaj jej ten Bobotic nie doraźnie, ale regularnie, sprawdź na ulotce jaka jest max dawka i daj maleństwu tę dawkę - 1. Pomoże na pewno, u mnie się sprawdziło :)

Gość gość
Mojemu nic nie pomagało. Masaż, podginanie nóżek, kropelki itp. Nic. Przeszło samo po 6 miesiącach. Kupy zaczęły też wtedy być codziennie. Kladz często na brzuszku.

Gość ja z 20 08
Przypomniało mi się, że nie płakał tylko w kapieli.

Gość gość
czyli ciepło mu pomaga - kładź na brzuszek ciepła pieluchę - rozgrzaną na grzejniku lub żelazkiem - tylko uważaj na przeciagi bo nie ma nic gorszego jak rozgrzany brzuch i przeciąg. Bobotik czasem pomaga po 3-4 dniach, mozesz tez jakis probiotyk podawac - u nas cuda działała bio gaia.

Bobotik pomógł natychmiastowo... tzn. chyba, bo próbowałam wszystkiego i masaz i podciaganie nozek i bobotik, wiec trudno stwierdzic co pomogło tak naprawde... Ale po godzinie od podania pojawiła się mega KUPA :) :) i dziecko odrazu spokojniejsze i ululała się w 5 minut po kąpieli :)

Gość gość
rozwala mnie tekst "mm i dokarmiam piersią mam bardzo mało pokarmu" hahahaha to zrób tak matole żeby było dużo

Gość gość
bardzo często karmienie mieszane powoduje kolki.Obydwa mleka inaczej sie trawia i stad te problemy.Miałam ten sam problem.Ja nie miałam wyboru,bo córka była wczesniakiem i wogóle piersi i chciała.Po 7 tyg mordęki i sciagania pokarmu odpusciłam i kolki mineły jak ręka odjął.

Gość rozwódkaaaa
dawno miałam takie niemowlę, ale pewnie boli je brzuszek, niewazne czy to kolka czy cos innego, wypróbuj: - masaż - inne przytulanki - espumisan - prawdziwy hit: suszarka - zastanów sie czy nie przekarmiasz dziecka