Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dzieci z 3 klasy podstawowki

Polecane posty

Gość gość

Mam do Was Moje sdrogie pytanie. Moja corcia jest ze stycznia na jaki wzrost kupujecie ubranka? i jaki rozmiar buta maja wasze dzieci ? moja na 152cm choć w 146 wejdzie ale wole luźniejsze...hmm i jeszcze podajcie wage Pozdrawiam Aga.

Gość gość
moj jest w 3 klasie ale poszedl jako 6latek - ma 8 lat. Ubrania kupujemy na 146.

Gość gość
Ile twoja córka ma lat? Bo teraz dzieci z II klasy mogą być dziećmi ze starej III klasy :o

Gość gość
moja jest 2004 rok:) jestem autorka topiku

Gość gość
a numer buta 36/37.

Gość gość
Moja jest rok 2005, ubrania na 140, but 36. Ma 9 lat.

Gość autorka tego temaciuka
moja tez ma 36/37 ale wazy 40kg i jestem zmartwiona tym ze chyba za dużo...

nie jest otyla normalna...tylko dużo wazy jest dość wysoka jest ze stycznia i w porównaniu z innymi dzieciatkami z klasy dość wysoka...jest jaka jedyna z zimy bo reszta dzieci zaczyna się od kwietnia

Gość gość
Hm, no moja 9latka przy tych 140 wzrosu waży 33. I jest normalna, szczupła. 40 to faktycznie ciut za dużo, może zwróć uwagę na jej dietę i zapewnij jej więcej ruchu - basen, spacery, na których się wybiega, rower, rolki.. Jeszcze pogoda na to pozwala ;)

Gość gość
ja ciagle slysze ze moje dzieci sa wysokie. Oboje wygladaja na 1-2 lata starsze niz sa rzeczywiscie. Syn jesli nie poszedlby jako 6latek do szkoly to wygladalby jak "tato" reszty dzieciakow;-).

moja ma dokładnie teraz zmierzyłam i zwazylam 151cm i waga 38,7kg wlasnie ona taka zywa jest ale fakt faktem słodycze je ja ejj ograniczam ale babcie non stop do szkoły pizzerki daja

sprawa tez taka ze ze stycznia jest tak jak mowie ale nic nie usprawiedliwia dietek babcinych

Gość gość
mój syn 9,5 lat nosi ubrania 146 cm ,but 34-35 ,waga 34 kg

Gość gość
Moj bratanek nosi ubrania na 152. Rozmiaru buta nie znam:P Co do wagi,to waga to nie wszystko. Bo miesnie duzo waza,kosci,a tluszcz malo. Ja zawsze duzo wazylam,najwiecej od dziewczyn mojego wzrostu i postury a bylam po prostu chuda i zylasta i ciezka. Trzeba zwrocic uwage jak wyglada dziecko,a nie jaka.ma wage.

to prawda ...mojego meza chrzesnica wazy tyle co moja corcia wlasnie z 3 klasy z tym ze chesnica ma 25 lat i 155 cm

Gość gość
także waga nic nie mowi o grubosci

Gość gość
a tak zapytam...alby mialyscie dla dzieci do Komunii czy normalne kiecki?

Gość gość
To chyba zależy od parafii czy alby czy sukienki chociaż w niektórych parafiach był wybór bo byłam na takiej komunii gdzie było pomieszane ,u nas były alby dziewczęce naprawdę śliczne jak sukienki po 200zł za albę chłopięce tańsze ,a do tego oczywiście dziewczynki miały dodatki ,natomiast wiele dziewczynek w białym tygodniu już miało sukienki ,nawet była jedna co miała na każdy dzień inną .

Gość gość
A moj syn jest 8 latkiem w 3 klasie i ma 130 i wazy 22 kg. Buty rozmiar 32 lub 33. W klasie sa rozne dzieci i moj syn nie jest najmniejszy. Sa 9 latkowie wysocy i jest paru chlopcow 9 letnich nizazych.