Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czejajacanamalenstwo

5 cykl niepowodzen

Polecane posty

Gość gość
to i ja (...) Co więcej nawet to że owulacja występuje nie oznacza że komórki jajowe są dobrej warto§ci

Gość gość
Tak. Nasienie to podstawa! Badanie tanie, proste i wiele mówiące.

Gość czekajacnamalenstwo
Ja sie nie nakrecam i nie staramy sie obsesyjnie juz to pisalam. Poprostu zaczynam 6 cykl i zaczynam sie martwic. Dlatego tu napisalam o jakies rady. Jeden monitoring byl we wrzesniu. Tak jak ktos napisal zostalo jeszcze badanie nasienia, wiec po nowym roku dzialamy. Wiem ze to nie jest tak chop siup zrobic dziecko. Inni maja to szczescie, ze szybko zachodza w ciaze a inni latami czekaja nawet jesli oboje sa zdrowi. Poprostu troche zaczynam sie martwic to normalne.

Gość gość
to ja 22 45 :) , lekarz mówi że inseminacja jak najbardziej, ale jest jedna blokada , trzeba zrobić hsg przed tym a ja nie chce bo mojej koleżance po hsg uszkodzili szyjke macicy :) ma duży problem nie może mieć dzieci a na dodatek zrobili jej krzywde tym badaniem :( ja mam silne bóle brzucha zawsze ok 2 tyg przed okresem więc poprosiłam żeby mi zrobił hsc to jest oglądanie całej macicy , sprawdzanie czy niema endometriozy itd, a hsg to tylko drożność bada i jest niebezpieczne :( wiem że w niektórych klinikach iui robią chyba ze 2 razy jak nie wyjdzie to wtedy hsg ........

Gość gość
Hsg nalezy robic pzed sama iui bo gdy jajowody sa nie rozne to iui jest bez sensu:/lepiej zrobic przed iui ja tak mialam mnie nie bolalo udalo nam sie za 4 iui....

Gość gość
Przy normalnym hsg nikt nic nikomu nie uszkadza! To działanie niepożądane, różne są przypadki, mojej cici szyjk macicy pękła przy upadku w łazience...Hsg to ważne badanie, jedno z podstawowych i nie warto bez niego robić innych... Z niedrożnymi jajowodami ciąża jest możliwa tylko z in vitro. P.s Czesem hsg pomaga zajść w ciążę...

Gość gość
my staralismy sie 7miesiecy i dopiero udalo sie zajsc w ciaze.my zrobilismy badania mezowi bo to podstawa i lekarz sam mowil ze lepiej wczesniej sie przebadac bo z roku na rok coraz wiecej jest problemow z zajsciem w ciaze.badania wyszly ok robilismy w kwietniu ja mialam monitoring wszystko ksiazkowo mielismy odczekac ze3miesiace i na sprawdzenie droznosci jajowodow mialabyc kierowana.poszlam do gin zrobil monitoring dostalam duphaston i zaraz zaszlam w ciaze bo mialam problem z zagnioezdzeniem sie zarodka.takze idz rob badania ja tez mam24lata i nawet w mlodym wieku sa takie problemy

Gość gość
Mialo byc gdy jajowody sa nie drozne sorki autorko zrobcie najpier badanie nasienia jesli bedzie ok lekarz skieruje ciebie chodz nawet jak. Nasieniem bylo by cos nie tak ty z zrob badania a badan jest cala masa ..... Ale to juz robia po roku nieudanych prob przewaznie tak jak hsg wrogi sluz itd

Gość gość
projekt_ivf@o2.pl Do nowego projektu telewizyjnego poświęconego leczeniu niepłodności szukamy par lub osób, które od dłuższego czasu bezskutecznie starają się o dziecko. Projekt, o którym pisze jest filmem/serialem dokumentalnym. Szukamy osób/par, które zgodziłyby się współpracować z nami. Chcielibyśmy w rzetelny i sumienny sposób pokazać ludziom w Polsce, z jakimi problemami na co dzień borykają się ludzie starający się o dziecko. Przy naszym projekcie współpracujemy z kliniką, która zajmuje się leczeniem niepłodności. Z naszej strony zobowiązujemy się do sfinansowania osobom, które zdecydują się na współprace z nami, wszystkich wizyt lekarskich, wszystkich potrzebnych badań oraz gdy zajdzie taka potrzeba również sfinansowania zabiegu inseminacji, in vitro lub nawet adopcji komórki rozrodczej lub zarodka. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani proszę o kontakt na adres: projekt_ivf@o2.pl. Wszystkie rozmowy, które przeprowadzamy są poufne i objęte tajemnicą dziennikarską i oczywiście do niczego Państwa nie zobowiązują

Gość gość
Do nowego projektu telewizyjnego poświęconego leczeniu niepłodności szukamy par lub osób, które od dłuższego czasu bezskutecznie starają się o dziecko. Projekt, o którym pisze jest filmem/serialem dokumentalnym. Szukamy osób/par, które zgodziłyby się współpracować z nami. Chcielibyśmy w rzetelny i sumienny sposób pokazać ludziom w Polsce, z jakimi problemami na co dzień borykają się ludzie starający się o dziecko. Przy naszym projekcie współpracujemy z kliniką, która zajmuje się leczeniem niepłodności. Z naszej strony zobowiązujemy się do sfinansowania osobom, które zdecydują się na współprace z nami, wszystkich wizyt lekarskich, wszystkich potrzebnych badań oraz gdy zajdzie taka potrzeba również sfinansowania zabiegu inseminacji, in vitro lub nawet adopcji komórki rozrodczej lub zarodka. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani proszę o kontakt na adres: projekt_ivf@o2.pl. Wszystkie rozmowy, które przeprowadzamy są poufne i objęte tajemnicą dziennikarską i oczywiście do niczego Państwa nie zobowiązują