Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Katolicyna powaznie wytlumaczcie mi kilka spraw

Polecane posty

Gość gość

1. Dlaczego wiekszosc krajow katolickich jest biedna i glupia (Polska, Hiszpania). A kraje bogate nie sa przesadnie religijne (Norwegia, Niemcy). 2. Dlaczego osoby religijne narzucaja innym swoj swiatopoglad na zasadzie: Co Ci szkodzi jak pojdziesz na groby 1 list?, Co Ci szkodzi ze pojdziesz do kosciola? Co Ci szkodzi ze sie pomodlisz? A ateisci nie narzucaja innym swoich racji. Nigdy nikomu nie pow. po co sie modlisz, idziesz do kosciola - to jest glupie. 3. I dlaczego kosciol zawsze hamuja rozwoj cywilizacyjny. Kiedy transplatologia byla zakazana przez kosciol, teraz juz nie. Pewnie za 50 lat kosciol zgodzi sie na invitro.

Gość gość
dlatego ze wyznawcy kosciola to debile

Gość kaktusik niebieski
Bóg was kocha :)

Gość gość
mysle ze jezeli istnieje bog,jakas wyzsza sila, to za najwiekszych debili uwaza katolikow jak mozna byc tak pier........... zeby wierzyc w bzdury:)

Gość gość
Ateiści nie narzucają swoich racji?? Już to stwierdzenie dyskwalifikuje cię z dalszej poważnej dyskusji bo poważna dyskusja opiera się na szczerej chęci poznania i otwarcia się na fakty...fakty są takie że ateiści kierując się między innymi zasadami utożsamiającymi poetycko religię z opium w wielu krajach narzucając swą wolę i systemowe rozwiązania dopuścili się wymordowania milionów ludzi...chiny-kambodża-korea północna-zsrr chociażby.Tam zginęło więcej ludzi niż było na świecie w ogóle chociażby za czasów krucjat. Więc nie p*****l mi tu o dobrych ateistach szanujących wolny wybór...bo bywa różnie a widzieć o tym to rzecz najważniejsza.

Gość gość
po co rozmawiać o czymś o czym się nie ma żadnej wiedzy, wiesz tylko tylko co Ci powiedzieli inni i też to co napisali, jaką masz pewność że to co Ci mówią to w 100% prawda ?

Gość gość
gdyby wiedziala to co powiedzieli mi inni, to bym chodzila do kosciolka z pochylona glowka i nie jadla mieska w piatek i bron mnie panie boze nie wyrzucala chleba swietego, bo to grzech przecie najwiekszy. Moge wierzyc w drzewo, gory i morze, ale w te bzdrury to tylko najjwieksi idioci moga uwierzyc

Gość gość
A tymczasem idiotką jesteś ty. "Mogę wierzyć w drzewo,góry,morze". Ty nawet nie wierz jak rozumieć kategorię pojęciową jaką jest wiara. Drzewo czy góry możesz dostrzec więc używanie zwrotu "wierzyć w nie" to absurd. Wiara to uznanie za fakt istnienia czegoś nie poznawalnego zmysłowo. Qrwa i kto tu jest idiotą...pytam was ateiści?

Ja też nie wierze w to że ziemia jest okrągła, żyjemy na skorupie ogromnego żółwia.

Gość gość
"ateiści" z tego forum mają śmieszną wiedzę z zakresu filozofii chociażby, braki PODSTAWOWE, nie wiem, dlaczego osoby wierzące mają teraz odwalać role ich nauczycieli z klas szkoły podstawowje gimnazjum itd. żenujący poziom.

Gość gość
Twoja sprawa. Skoro wierzysz że istnieją tak duże żółwie.

Gość gość
Otóż to.

Gość gość
naprawdę ręce opadają jak się słyszy te durnoty, że się ktoś wierzy w drzewo:O przypadek 1 - co ma religia do ekonomii i poltyki tych krajów? 2 - "osoby religijne" - tak określiłeś Twoją prymitywną rodzinę? nie znamy jej i nie utożsamiamy się z nią 3 - gdzie in vitro jest przejawem rozwoju, powiedz mi jeszcze, że homoseksualizm jest przejawem rozwoju.

No jak mogą nie istnieć jak istnieją, jak pukałem w podłogę to było słychać że jest zrobiona ze skorupy żółwia !

Gość gość
naprawdę, mamy Cię zaznajamiać z symboliką chleba i mięsa? nie chciałaś chodzić na religię (na przykład), to sobie nie chodziłaś, ale teraz nie zadawaj durnych pytań jak małe dziecko, bo na infatylną wychodzisz Ty, nie katolicy:D

Gość gość
i tu się kończy dyskusja z prymitywnymi ateistami. "poważna dyskusja".

Gość gość
gościu 01:58 Fakty mówią że o wiele więcej ludzi zginęło i ginie nadal, w imią Boga. Krucjata to kropla w morzu. Zanim zaczniesz pouczać kogoś innego, proszę, zapoznaj się z historią wojen prowadzonych przez chrześcijan w imię boga. Jeżeli nie potrafisz to ja Ci chętnie wypiszę. celowo piszę małą literą bo absolutnie rzygam na chrześcijaństwo i cokolwiek z tym związane.

Gość gość
Nie zaluj sobie , pochwal sie tym co wiesz . Bedziemy wiedzieli kim jestes .

Gość gość
gość gościu 01:58 Fakty mówią że o wiele więcej ludzi zginęło i ginie nadal, w imią Boga. Krucjata to kropla w morzu. Zanim zaczniesz pouczać kogoś innego, proszę, zapoznaj się z historią wojen prowadzonych przez chrześcijan w imię boga. Jeżeli nie potrafisz to ja Ci chętnie wypiszę. x Dawaj maleńki , pochwal się .

Gość gość
w imię ateizmu i zwalczania koscioła były 2 wojna swiatowa i komunizm wojna domowa w hiszpani wojna domowa w meksyku portugali i to wszystko w 20 wieku

Gość gość
heh, ale ci katole glupi