Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość wspólokatorki jak się jej pozbyć

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy razem od 1,5 roku ale z dnia na dzień coraz bardziej irytuje mnie jej zachowanie a nawet obecność. Generalizując jest ogromną syfiarą (nieumyte hałdy naczyń, przepełnione kosze na śmieci - które tylko ja wynoszę, zapchane odpływy wody przez jej kudły, spleśniałe produkty w lodówce, puste butelki po piwie - kij wie komu potrzebne, balkonowa popielniczka - w której nie ma już miejsca na zgaszenie papierosa, śmierdzące pupile, ogólny syf w łazience i kuchni). Do tego jest mało towarzyska, komunikatywna, itp. Nie ma umowy najmu ani nic takiego, także z opuszczeniem lokum nie powinno być problemu. Szukam tylko konkretnego, dobrego aczkolwiek nie koniecznie prawdziwego argumentu na jej wyprowadzkę. Jestem "głównym" najemcą całego mieszkania i staram się w nim godziwie żyć a co za tym idzie sprzątać, itd. a nie tylko wynajmować, to znaczy zamknąć drzwi i niech się dzieje co chce... W mieszkaniu jest jeszcze trzecia osoba, która nie sprawia nieprzyjemności

Gość gość
Porozmawiać z Nią... i wypowiedzieć umowę np. niech ma miesiąc na poszukanie czegoś innego. Poza tym jak to mieszka bez umowy? Czyli pewnie też bez czasowego meldunku i zgłoszenia w Urzędzie Skarbowym?

Gość gość
Przecież autorka napisała, że to na nią jest umowa najmu. Czytaj ze zrozumieniem analfabeto.

Gość gość
prosta sprawa, jeśli ty jesteś głównym najemcą to postaw jej warunki bo w Syfie nie chcesz mieszkać. Jak nie to daj jej 2 tyg. albo mieiaąc na definitywne opuszczenie lokalu.

A co w tej sprawie mówi ta trzecia osoba, któa z Wami zamieszkuje?

Gość gość
Rozmowa nie przynosi efektu, jest dobrze, przez 2 dni, później wszystko wraca do starej sytuacji. Dziś porozmawiam z tą trzecią ale domyślam się, że jest podobnego zdania co ja. Rozwiązanie problemu znam, chodzi mi o argument inny niż nieporządek, który do niej nie dociera...

Gość siddor
Z pewnością udało Ci się już rozwiązać swój problem. Moim zdaniem z takimi osobami trzeba rozmawiać, rozmawiać...aż odniesie się zamierzony efekt. Można kupić kosze na śmieci w prezencie http://koszenasmieci.pl/ , podzielić obowiązki domowe itp. Nie poddawać się.

Gość gość
ale żenująca reklama