Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to są toksyczni znajomi

Polecane posty

Gość gość

hej, chciałabym was spytać czy macie takich znajomych? ja mam kilka koleżanek, rozmzawiamy na komunikatorze, tylko z jedną gadam codziennie, ale czasem też mamy kilkudniowe przerwy, z niektórymi dziewczynami potrafimy nie odzywać się do siebie nawet miesiąc, ale to nie oznacza,że już się nie przyjaźnimy, ostatnio dwukrotnie zaskoczyła mnie pewna znajoma,dość nowa, która gdy nie odzywałam się 3 dni, obraziła się na mnie i nie odzywała też 3 dni (!) a następnie, gdy zapomniałam ją uprzedzić o wyjezdzie (nikomu nie zwierzałam się,że wyjadę bo to było nagłe) to już sięna mnie obraziła na śmierć i życie i powiedziała,żebym się od niej już odczepiła, dla mnie to jakieś takie toksyczne, inne koleżanki gdy się odzywam po przerwie mówią " a gdzie byłaś jak cie nie bylo" albo " nareszcie wrocilas" a tamta jakies pretensje, fochy itp. czemu niektorzy są tacy? przeciez mam swoje zycie i nie musze z nikim pisac codziennie, no co innego byc w zwiazku, to z taka osoba trzeba codziennie byc w kontakcie, ale znajomi?

Gość umbrellaelllaellla
też miałam taką znajomą, non stop byłam rozliczana ze wszystkiego, z każdej chwili, której nie spędziłam z nią... koszmar, kilka dni nieuzasadnionego milczenia - foch, nawet własna matka mnie tak nigdy nie kontrolowała, paranoja. Poza tym była zazdrosna o innych znajomych, robiła wyrzuty o czas poświęcony innym... Kontakt z tą osobą oczywiście zerwałam, po co mi znajomość z której czerpię jedynie stres i frustrację? bez sensu, od tamtego momentu unikam już wszelkich toksycznych znajomości z "wampirami energetycznymi".