Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardy brzuch w 21 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem w 21 tygodniu ciąży. Od kilku dni czuję, że mam cały czas twardy brzuch. Nic mi poza tym nie dolega. Nie plamię, nie krwawię. W piątek miałam badania połówkowe i maleństwo ma się bardzo dobrze. Tylko mam wrażenie jakbym miała za mało skóry na brzuchu, a smaruję się regularnie i mam elastystyczną skórę. Martwi mnie tylko ten twardy brzuch. A i mam mega zaparcia i niestety pojawiają się gazy :((

Gość gość
ale caly czas masz tawrdy brzuch. czy twardnieje a potem pusczza?

Gość gość
Jestem na tym samym wtepie ciąży i mam to samo, do tego czuje kłócie w dole brzucha

Gość gość
Tak od wczoraj się tak czuję tylko nie czuję, żadnego kłucia jak koleżanka wyżej.

Gość gość
podnoszę

Gość gość
no ja bym się wybrała do lekarza jednak. ja co prawda miałam twardniejący brzuch i puszczał w 33 tyc,ale częste to było i wylądowałam w szpitalu na badania.jak sie okazało to były skurcze, skrócona szyjka i rozwarcie na 3 cm... więc idz do lekarza, lepiej wcześniej pojsc. oczywiście nie straszę Cię, bo nie o to chodzi,ale ja leżałam do porodu czyli do 38 tyg w szpitalu czego Ci nie życzę!!!

Gość gość
Ja w 20 tyg leżałam w szpitalu bo napinał mi się brzuch w nocy. Z dzieckiem i z szyjka było wszystko ok, ale okazało się że mam za mało jakiego hormonu i było tak że macica nie rosła a dziecko tak dlatego brzuch był taki twardy, przez tydzień dostawalam kroplówka magnez, 3 razy dziennie zastrzyki- papaweryne i tabletki. Ładnie mi się brzuch wtedy rozkurczyl i jak urósł przez tydzień w szpitalu:) ale w końcu było mi luźniej. Teraz jestem w 23 tyg i jest ok.

Gość gość
Też tak miałam w tym okresie. Nie były to skurcze, tylko właśnie taki ciągle "wzdęty brzuch". Gdzieś tak od 20 tygodnia zaczęłam szybko przybierać na wadze i myślę sobie, że dlatego ten brzuch był taki twardy. Byłam cały czas pod opieką lekarską i nikt nie stwierdził żadnych anomaliów. Teraz (26 tydzień) mam często twardy brzuch, a do tego niebolesne skurcze, ale ponoćto normalne.

Gość gość
ja tez tak czasem mam.jestem w 20 tyg ale u mnie to takie chwilowe i zaraz puszcza