Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie bogaci często rodzą się bogaci nie wiedzą

Polecane posty

Gość gość

czym jest bieda więc wolą unikać kontaktu z biednymi. najbardziej cierpią na tym dzieci, które są wyśmiewane z tego,że są biedne. dlaczego karze się biedne dzieci za to,że są biedne

Gość Babka z piasku
Coś w tym jest, jakby na to nie patrzyć :)

Gość gość
czasami sami nauczyciele faworyzują tylko bogatych. że ktoś na takim stanowisku nie ma sumienia..

Gość gość
a to wina bogatego,ze sie urodził w bogatej rodzinie ? i czy wszyscy biedni sa wysmiewani i czy wszyscy biednni muszą czuć się gorsi ?

Gość gość
to,że ktoś się urodził bogaty nie upoważnia go do tego by czuł się lepszy od tego ,który urodził się biedny

Gość gość
a więc APELUJE do ludzi zamożnych. wychowujcie swoje dzieci tak by nie blokowały drogi dzieciom biednym,żyjącym w patologicznych rodzinach, bo jak nie szkoła to kto im pomoże. starajcie się by dzieci ubogie chętnie chodziły do szkoły a nie z przymusu! i nie dziwcie się później,że tak mało osób z biednych i patologicznych rodzin wychodzi na ludzi bo sami się do tego przyczyniacie

Gość gość
uważam ,że sami biedni do niczego nie dochodzą bo mają zafałszowany obraz rzeczywistości, bogactwo jest dla nich złem i oszustwem, bogaci to ludzie wredni itd

Gość Babka z piasku
To też wina systemu i mediów. Mamy czasy snobizmu i wszech ogarniającego konsumpcjonizmu. Wszystko kosztuje, naprawdę wszystko. Nie można być nie wykluczonym nie mając pieniędzy. Coraz więcej ludzi jest w jakimś stopniu wykluczanym społecznie, bo nie stać na to czy tamto i nie mówię tu o jakiś wielkich luksusach. Coraz bardziej dla niektórych liczą się słowa podobne do wypowiedzi Wojewódzkiego " Wolę być nieszczęśliwy w ferrari, niż szczęśliwy chodząc piechotą" ( czy jakoś tak, chodzi mi o formę wypowiedzi).

Gość gość
niestety ale gdy w dzieciństwie biedne dziecko doświadczy okrucieństwa od kogoś bogatego , później trudno mu mówić,że bogate społeczeństwo to same dobro. nawet gdy osiągnie sukces będzie miał dystans do innych zamożnych ludzi

Gość gość
"niestety ale gdy w dzieciństwie biedne dziecko doświadczy okrucieństwa od kogoś bogatego" no może być i tak. I wtedy albo sobie powie " bogaty to cham ,lepiej zyć przez całe zycie w nędzy niz być takim człowiekem" I będzie żył w tej nedzy, albo " zdobędę pieniadze za wszelką cenę i wtedy cie wykończe gnido" I staje sie bogatym bucem. Obawiam się,że nigdy nie zostanie bogaty a jednocześnie ok.

Gość gość
mylisz się, zwykle z biednych śmieją się inni biedni albo lekko bogatsi albo ci co byli biedni i wyszli z biedy, bogaci nie przejmują się takimi sprawami

Gość gość
nie mylę się bo jestem z biednej rodziny a moje dziecko już nie , i nie pozwolę na to,żeby moje dziecko traktowało kogoś gorzej, bo jest biedny

Gość gość
Wolę być nieszczęśliwy w ferrari, niż szczęśliwy chodząc piechotą" ( czy jakoś tak, chodzi mi o formę wypowiedzi). x x chyba neizle przekreciłes cos, słyszałam slogan o ferrari który brzmiał: "Jak juz płakac, to lepiej we ferrari"... co oznacza ze lepiej płakac we ferrari niz np. w maluchu... :p a nie ze lepiej byc nieszczesliwym z kasa, niz szczesliwym bez niej

Gość stereotyp11111111111111111111
''ludzie bogaci często rodzą się bogaci nie wiedzą czym jest bieda '' A czy niektórym ludziom nie przychodzi do głowy że ta część ''bogatych'' mogła w dzieciństwie zaznać biedy ???

Gość gość
stereotyp11111111111111111111 dlatego pisze,że "często" a nie zawsze

Gość stereotyp111111111111111111111
''Obawiam się,że nigdy nie zostanie bogaty a jednocześnie ok.'' - masz racje bo jak już zostanie bogatym a jednocześnie będzie się starać być ok to i tak większość przypnie mu łatę bogatego buca który nigdy z życiu nie zaznał biedy. Tak to już jest ludzie zawsze wiedzą lepiej na twój temat niż Ty sam