Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoooolada

Jakie prezenty dla 2latki

Polecane posty

Gość czekoooolada

Szukam pomyslow na prezenty, a potrzebuje 2 lub 3 (Mikolajki, urodziny 21 grudnia i Gwiazdka).

Gość gość
a nie lepiej kupic 1 duzy preznet? cos fajnego a nie 3 prezenty i byle co?

Gość czekoooolada
To co polecasz na taki jeden duzy prezent? Jezeli cos fajnego to chetnie kupie. A male i tanie wcale nie oznacza byle co. Moje dziecko np woli bawic sie zwyklymi drewnianymi klockami i ukladankami niz super laptopem FisherPrice itp

Gość gość
to prawda że takie małe dzieci wolą proste zabawki niż nowoczesne technologie.Jeśli lubi rysować to może tablice po której z jednej strony pisze się kredą a z drugiej flamastrem i przykleja się magnesy.Są takie na allegro,moja dostała na drugie urodziny i zabawom nie ma końca...Można też puzle ale takie najprostrze 4-6 elementów,jakieś małe pianinko,może jakąś lale w wózeczku,albo kuchnie do zabawy?Dwulatka to już pomału zaczyna interesować się takimi rzeczami

Gość czekoooolada
Pomysl z tablica bardzo fajny, dzieki ;-) Coreczka bardzo lubi rysowac wiec mysle, ze bylaby zadowolona z takiego prezentu. Myslalam tez wlasnie o wozku dla lalek, bo moja N. od dawna bawi sie juz lalkami, usypia ja, myje itp no i ma tylko male lozeczko do zabawy.

Gość gość
Mój w tym wieku polubił wszystkie zabawy plastyczne, kredki, farbki plakatowe, ciastolinę, dalej się chętnie bawi znikopisem. I dalej lubi pluszaki, a oprócz tego figurki, domki- nie wiem jakie zainteresowania ma mała, bo mój tradycyjnie koparki i remiza strażacka.

Gość gość
a moim zdaniem jeden, duzy fajny prezent sprawdza się dla dorosłych, nie dla dzieci. dziecku moze być przykro, ze ma urodziny 21 grudnia i ze dostaje jeden prezent na wszystkie 3 swieta (tak było z moją siostra cioteczną ;)) zresztą do dzis pamietam jak jako dziecko wolałam miec 2 złote drobniakami, niz jedną monetę - 5-cio złotową. dlatego mysle ze dziecku będzie o wiele milej jak dostanie 3, nawet nie tak drogie prezenty, zamiast tylko jednego, bo 2 latek nie zrozumie, ze ten jeden ma wartosc tych trzech. dziecko patrzy na ilosc, nie na jakosc

Gość gość
zestaw z ciastoliną, namiot, lala - dzidziuś, drewniane układanki, klocki plastikowe, plecaczek, mata wodna - u nas się sprawdzają te rzeczy

Gość gość
Jeśli ma być to kilka prezentów to podziel je na słodycze, zabawkę i coś wartościowego. Synkowi kupiłam książeczki edukacyjne z klockami http://bambinoluk.pl/ i piłkę. Czyli połączyłam edukację z zabawą :) Oprócz tego tradycyjnie w bucie pojawi się czekoladowy mikołaj.