Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EveryCloudHasAsilverLining

jak sobie pomóc

Polecane posty

Naprawde nie wiem już co mam ze sobą zrobić. Jestem w złym stanie psychicznym już od ponad 3 lat. I o ile jeszcze kiedyś byłam przekonana, że kiedyś zła passa się skończy, teraz zaczynam w to wątpić. Nie chce mi się nic. Przestaje nawet o siebie dbać. Bo po co? Przestałam ćwiczyć, jeździć na rowerze,bteraz mi się po prostu nie chce. Nie mam siły. Podstawowe czynności to dla mnie wyczyn. Niestety przestałam radzić sobie z kłopotami i stresem. każda stresująca sytuacja mnie poprostu paraliżyuje. Szuanie pracy? Horror. Zalatwianie praktyk? Horror. Przez to wiele rzeczy zawalam. Moje poczucie własnej wartosci jest bliskie zeru. Mam kłopoty finansowe. Czuje się samotna. Wielki zawód miłosny. Wydaje mi się, że jestem jedna wielką niedorajdą. Wiem, że każdy ma gorsze i lepsze momenty w zyciu. Ale, gdyby chociaż jedna dziedzina mojego życia się układała. To reszte może bym zniosła. Niestety mi się zawaliło wszystko. W rodzicach nie mam wsparcia. Znajomi są, ale nie będa poświecać swojego życia dla mnie i nie beda mnie pilnować ciągle. Zycie zawodowe to porazka,. Bo sie poprostu boje wyzwań, Wczoraj wracałam do domu przez miasta i ryczałam. Dobrze, że było ciemno. Przeryczałam całą noc. Dzisiaj wygladam jak zoombie. Od jutro powinnam sie wziac za rozwiazywanie problemów i zadzwonić w sprawie praktyk. A ja? Najchetniej przesiedziałabym reszte mojego zycia w łozku:(

Gość gość
ile masz lat ? piszesz, że już od trzech jesteś w złym stanie psychicznym czy naprawdę przez taki okres czasu nie wydarzyło się nic pozytywnego ? rozmawiałaś z kimś o tym ? chodzisz do psychologa ?

Jedyne pozytywne rzeczy w tym czasie? O kiedys miałam dobrą prace. Ale postanowiłam isc na studia. Prace stracilam, potem znalazlam ale duzo gorsza i przez to mam oromne problemy finansowe. Wiem, że to wszystko jest do przejścia, ale chyba dla zdrowej osoby. Dla mnie radzenie sobie z tym wszytkim poprostu aktualnie przerasta moje siły. Ja czasem mam problemy z tym, żeby zebrac się na zakupy. Nie układa mi sie, ani w zżyciu uczuciowym, rodzinnym czy zawodowym. Zdaje sobię sprawe, że powinnam odwiedzic psychologa, ale nie mam kasy. Staram się teraz zmusić, żeby wrócic do ćwiczeń. Czasem mam lepszy dzień, i myśłe sobie ok. dasz rade zrobie tak i tak bede miec kase. I wszystko bedzie super. Ale to trwa 2 dni bo okazuje se ze oczywiscie mi coś nie wyszło.

Gość rozwódkaaaa
czas pogodzić się z faktem, ze na litość już nic więcej nie ugrasz. Osiągnęłaś apogeum uzalania się nad sobą i skamłania. Prawdopodobnie masz depresję, ale niestety inni też mają swoje problemy, więc musisz wysilić się na samodzielność. Teraz przyszedł czas zwyczajnie ruszyć d**ę. Niestety nie jesteśmy księżniczkami i robienie najprostszych rzeczy nie będzie nam odpuszczone. Idź zatem umyć zęby, wydepiluj sie, wyprasuj ciuchy, umyj kibel sprawdź kto ma dziś urodziny( tak tak inni ludzie tez sa na swiecie). Potem poszukaj pracy.

rozwódko prace mam. Kiepską bo kiepską, ale mam. Nie siedze na d***e i nic nie robie. Do tego studiuje, może ty o studiowaniu nic nie wiesz, ale to także cięzki wysiłek. Nie wiem co jest złego w użalaniu się? Pomijając fakt moim srodowisku nikt o moich problemach nie wie. Nie wydzwaniam do wszystkich codziennie i nie płacze im do sluchawki przez 2 h. No, ale rozumiem, że ty wiesz lepiej wiec niemam zamiaru Cie przekonywać:)

Gość rozwódkaaaa
jestes koleżanko jak kara za grzechy, zniszczysz wszystko i wszystkich doprowadzisz do depresji, roszczeniowa, egoistyczna, egocentryczna. Paczta ludzie - pępek świata zawitał na kafe!!! Z co ty dla innych zrobiłaś ostatnio, że takie rozgoryczenie nam tu prezentujesz?

przepraszam bardzo czy zz mojego postu wynika, że ja dla nikogo nic nie zrobiłam? Nie kłam i nie wciskaj czegoś czego nie ma tylko po to, żeby komus dop*******ć bo to właśnie starasz się zrobic:) Ty też masz widze dzisiaj zły dzień widze, lub maszpoprostu PMSa i musisz się wyżyć gdziesL( Skoro wkurzaja cie takie łajzy jak ja ty w*********jz tego topiku i po sprawie:) nie uwazasz:)? Nie kazdy moze byc taki idealny jak ty:) Do tego jeszcze jestes wrózka:) i wiesz, że niszcze wszystkim życie dookoła:) no naprawde musze ci powiedzieć imponujące:)

Gość Altemann
Pare lat temu tez bylem w takiej sytuacji. Praktyka? Bez ukladow lub nie bedac swinia- zapomnij. Jeb*em wszystko i wyjechalem. Zostawilem syf polski . Tu gdzie jestem nie jest rozowo ale jestem kims a w polsce bylem nikim, anonim. Ucz sie jezykow i spadaj z tamtad. Bystra babka raz dwa znajdzie dzianego faceta (nie emeryta) i prace. Tylko trzeba wszystko jebn*c.

Gość asieńkabc
Altemann - daleko wyjechałeś? Ja chciaabym chyba do Niemiec...znaczy nie chciałabym, ale wydaje mi się, że tu by mi było lżej znosić rozłąkę, bo bliżej

Gość rozwódkaaaa
a czy z mojego postu wynika, że o studiach nic nie wiem, plujesz na oślep, a potem sie dziwisz że jestes sama. kto ma rozum niech ucieka jak najdalej, przy tobie nic dobrego nikogo nie czeka.

Także myśle wyjechać z Polski:) Akurat z językami nie ma problemu:) Mówie bardzo dobrze po angielsku. Myśłałam także o zrobieiu certyfikatu z francuskiego . Teraz jednak trzymaja mnie studia. Skoro zaczełam musze skonczyc:) Praktyki mam załatwione:) Tylko kolidują mi troche z pracą. Ciesze sie, że Ci sie udało:)

hahah rozówdko rozbawiłaś mnie:) Ja pluje na oślep:)? JA PLUJE? Przeczytaj kobieto swoje posty:) I zobacz kto tutaj pluje jadem. Żegnam

Gość Altemann
Jestem bardzo na polnocy ale moja firma ma siedzibe w niemczech F/M. I Wszyscy tu lub tam znajda prace, byle jezyk komunikatywnie. 39700 NOK. A w polsce moze 2000 i to za niewolnictwo.

I z drugiej strony, że rozwódko chce Ci sie tak cza spędzać na necie i pluć jadem na innych:) No naprawde niesamowite:) I jeszcze masz sie z tę lepszą:) No poprostu, aż dech zapiera, że takie cudowne idealne osoby zamiast siedziec wsród znajomych podrózować gnija na kafe i rozmawiaja z takimi łajzami jak ja:)

Gość Altemann
Pozdrawiam Cie serdecznie Altmann Jeg bor og jobe i Tromso. Aber in Gebäudetechnik.

Pracujesz w Skandynawii:)

Gość asieńkabc
co trzeba zrobić, żeby tam trafić?

Gość Altemann
Zalezy od zawodu jaki posiadacie. Chwalcie sie.

Gość asieńkabc
mam doświadczenie w księgowości i kadrach płacach, ale krótkie :o

Gość rozwódkaaaa
"No poprostu, aż dech zapiera, że takie cudowne idealne osoby zamiast siedziec wsród znajomych podrózować gnija na kafe i rozmawiaja z takimi łajzami jak ja" Droga łajzo skęciłam nogę, chwilowo jestem mocno przywiązana do domu, więc postanowiłam podoradzać paru miernym i zarozumiałym łajzom :P tobie polecam pokorę.

Gość Altemann
No to poszlas w polsce na latwizne. Tu kobiety maja te same prawa i obowiazki co meska polowa. Z tymi kwitami to kariery nie wroze. Jedynie fiskproduktion na przetworni lub w sektorze gastro. Ale do Trondheim nie wyzej.

Gość asieńkabc
do mnie piszesz?

Gość asieńkabc
w sumie mam 11lat, ale w ostatnich latach miałam przerwy w pracach i pracowałam ponad 3lat łącznie, ale w wielumiejscach, praktycznie same zastępstwa :/

Gość Altemann
Zacznij od www.nav.no www.finn.no

Ja jestem filologiem:) Rozwódko w d***e mam Twoje tłumaczenia dlaczego tutaj siedzisz. Ja Tobie nie mam zamiaru się tłumaczyć z wszystkich zarzutów jakie mi postawiłaś bo nie czuje potrzeby tłumaczenia sie komuś takiemu jak Ty. Potrafie przyjać krytyke. Problem w tym, że Ty nie wiesz co to jest krytyka. Rzucanie mięsem, a pokazywanie komuś, że coś źle robi to 2 różne sprawy. Wypowiedzi pełne agresji i brak jakichkolwiek argumentów. I dalej uważasz się za lepszą? Załosne... Myśle, ze nasza rozmowa nie ma sensu więc prosze o opuszczenie tego topiku.

Gość Altemann
EveryCloudHasAsilverLining Olac nie potrafisz? taka harda jestes?? Po co odpowiadasz na takie prowokacyjne teksty?

Gość gość
weź długopis i kartkę ;p 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? ... 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone – zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony – twoje życie jest pełne miłości. Czarny – jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony – twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski – jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń – Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik – grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych odp w ciągu jednej godziny. Wklej je do 10 innych komentarzy spełni się przed twoimi następnymi urodzinami

Przepraszam, wiem, że powinnam to zignorowac, ale naprawde krew mnie zalewa jak widze takie wypowiedzi.

Gość Altemann
Ale zchiza. 3 kl podstawowa.