Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fasolka2013

Butelki do karmienia

Polecane posty

Jakich butelek używacie do karmienia? Tzn. z jakich firm. Które polecacie a jakie odradzacie. Prosze o opinie.

Gość gość
u nas sprawdziły sie Tommee Tippee a przez pierwsze 3 miesiące używaliśmy też antykolkowej dr Browna

Gość gość
przy pierwszym i przy drugim dziecku uzywam butelek i smoczkow avent, spradzaja sie rewelacyjnie

Gość gość
my NUKa, niestety avent nie podpasował...

Gość gość
u nas MAM

Gość gość
Pierwsze mieliśmy Tommee Tippe antykolkowe ale był do niczego. Synek bardzo się krztusił. Kupiłam dr. Brown's antykolkową odrazu lepiej. Nawet przy kolkach pomogła.

Ja mam z Aventa i mała mocno cmoka (połyka powietrze).... nie wiem czy to kwestia złej butelki czy ona po prostu tak łapczywie pije. Teraz zamówiłam nową z Nuka... zobaczymy czy bedzie różnica...

Gość gość
Ja mam z Aventa i mały (8 tygodni) bez problemu z niej pije, ale.sporadycznie bo ja kp.

Gość gość
U nas tommee tippee dr brown-odradzam bo ja mialam 2 butelki aby w nocy nie myc tzn wtedy o 3 i o 6 i nam splesnialy. Lovi nie chcial, avent tez nie bardzo ale nie probowalam tych natural. A niekapki TYLKO canpol babies to tak na przyszłość :)

Gość gość
Avent. Juz drugie dziecko, przy którym te butelki sa niezawodne. Ale do dzoeci karmionych tylko mm odradzam butelki typu natural (bez względu na firmę). Z nich się ciągnie trudniej niż z cycka! Masakra ;o tylko dziecko się morduje :/

Gość gość
Ostatni gosciu ja wypowiadalam sie przed toba-moje dziecko nawet piersi w ustach nie mialo a chcialo pic tylko z tommee tippee :)

Gość pierwszelatapl
Duży wybór artykułów niemowlęcych w atrakcyjnych cenach.

Gość gość
11.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Avent. Juz drugie dziecko, przy którym te butelki sa niezawodne. Ale do dzoeci karmionych tylko mm odradzam butelki typu natural (bez względu na firmę). Z nich się ciągnie trudniej niż z cycka! Masakra ;o tylko dziecko się morduje :/ xxxx nie wiesz że po coś ma się męczyć? Naturalnie męczy się bo ma mieć prawidłowo wykształcone mięśnie twarzy, silne policzki, język, szczęki a później takie memeje ani gryźć nie potrafią ani mówić do zerówki.

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Chciałbym wyjaśnić wątpliwości dotyczące różnic w rodzajach butelek AVENT. Obie Panie macie racje. Butelka AVENT z serii Natural rzeczywiście ma nieco "trudniejszy" smoczek niż butelka z serii Classic. Jest to jednak celowa jej właściwość - tempo przepływu imitować ma "trudność" karmienia naturalnego. Tak skonstruowany smoczek pozwala bowiem karmić dziecko mieszanie, tj. zarówno przy użyciu butelki, jak i naturalnie - piersią. Zbyt "łatwe" picie ze smoczka może zaburzyć system ssania u dziecka, czego efektem może być niechęć do karmienia naturalnego. Tym samym, jeżeli dziecko karmione jest wyłącznie mlekiem modyfikowanym i zbyt ciężko przychodzi mu picie mleka z butelki z serii Natural, warto dla ułatwienia zastosować butelkę AVENT z serii Classic. Obie butelki nie zaburzają rozwoju mięśni twarzy oraz są wyposażone w system antykolkowy, zapewniający bezpieczeństwo ich użytkowania. Tym samym różnica tkwi wyłącznie w przeznaczeniu dotyczącym sposobu karmienia dziecka. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość anulka_ak
my używamy butelek chicco i podgrzewacza jestem bardzo zadowolona, początkowo miałam jakieś zwykłe butelki ale dostałam antykolkową step up z chicco i zmieniłam wszystkie,dziecko spokojniej pije i później jest spokojniejsze po jedzeniu dlatego polecam

Gość mmmims
ja rodzę za miesiąc i kupiłam TT z wolnym przepływem, aby nie oduczyć małego ssania piersi.

Gość gość
jestem mama 16msc chlopca, i powiem szczerze ze u nas najlepsze byly butelki najtansze Canpol :) na poczatku mielismy Aventa bo moje kuzynki bardzo go zachwalaly, dobrze ze kupilam tylko jedna butelke bo kasa wyrzucona w bloto, maly nie nie chcial z niej pic i strasznie lykal powietrze, co do canpolu jest wybor kilku rodzaji smoczkow wiec kwestia doboru :)

Gość gość
aha i karmilam piersia pol roku a butelek uzywalismy od 1msc bo maly byl ciagle glodny wiec bylo karmienie mieszane, mam nadzieje ze troszke pomoglam

Gość gość
na początek - mother care z asymetrycznym smoczkiem - rewelacja, mlody nigdy nie mial kolki. pootem jak zwiekszalam przeplyw to avent close to nature i teraz mamy 3 dziurki i jest ok.

Gość gość
używam aventu, tommee tippee, dr brown's i nuk. avent - na + zdecydowanie widoczna podziałka na butelce już od 20 ml. niestety, przecieka. tp - dobrze widoczna podziałka na butelce, wskaźnik temperatury, butelka kilkuelementowa, więc dużo mycia. dr b's. - fajny system antykolkowy, ale dużo mycia. słabo widoczna podziałka. nuk - mam bardzo podstawowy model butelki dodany jako gratis do laktatora, butelka bez żadnych bajerów, bardzo wygodny smoczek. młody pije z każdej butelki tak samo, bez żadnych preferencji.

Gość gość
NUK first choice.

Gość FlightlessBird
My używamy szklanej Easystart marki Canpol. Cena za te butelki nie powala, jak ceny niektórych. Poza tym córka nie ma problemów z brzuszkiem. Butelki są solidnie i łądnie wykonane i co bardzo ważne smoczek nie zmienia koloru, co zdarzało się w innych butelkach