Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża w wieku 18 19 20 lat normalne czy nie

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego większość ludzi uważa że ciąża w wieku 18-20 lat to coś normalnego? Albo że nie jest to problem? Według mnie jest i to znaczny. Przecież jest się jeszcze bardzo młodym, nastolatką wręcz. Dorosłość to przeważnie na dowodzie jeszcze tylko... Dla mnie ciąża w tym wieku to nadal gówniarstwo. A planowana to już w ogóle - jak można sobie tak życie spie*rzyć na samym starcie? Według mnie to nie jest wiek na bachory, ale na naukę, zabawę, poznawanie świata i tak dalej. Kto się ze mną zgadza?

Gość gość
ja się zgadzam. jak patrze na moich znajomych co sb dzieci rbia to zal mi sie ich robi, za wczesnie

Gość gość
Nie wiem jak możesz dzieci nazywać bachorami

Gość gość
mogę bo mamy wolny kraj i wolność słowa. :D

Gość gość
Więc juz współczuję twoim dzieciom bo ja bym nie chciała mieć matki ktora będzie mnie uważała za bachora

Gość gość
to ze dla Ciebiewiek 18-20 lat to zabawa typu imprezki,puszczanie i chlanie to gratuluje rozumu, pustak i tyle.

Gość gość
ja bachorów mieć nie będę na pewno, wiec nie masz powodów do obaw. :D a skoro słowo "zabawa" od razu nasuwa ci na myśl tylko chlanie i puszczanie się to widać chyba są twoje rozrywki. jedyny "niepusty" sposób spędzania czasu to według ciebie użeranie się ze smarkaczami, rozumiem?

Gość gość
Ja nie uważam tego za coś normalnego. Dla mnie osoba powinna mieć minimum 3 lata doświadczenia zawodowego i być samodzielna. Czyli dla osoby po studiach mgr to min 27-28lat.

Gość gość
dokładnie ja patrzac z perspektywy czasu na siebie gdy miałam tyle lat dochodze do wniosku że sama dzieckiem byłam. niby nie można generalizowac ale wiekszość osób nie jest aż tak dojrzała w tym weku by mieć potomstwo. ja urodziłam jak miałam 26 i uważam że idealnie, nie za wczesnie ani pozno