Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy zrobić test beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy dzień ostatniej miesiączki : 20 października Prawdopodobnie owulacja: między 1 a 3 listopada i wtedy też współżycie Robiłam test ciążowy 10 listopada - niestety jedna kreska - nie wiem czy się nie pośpieszyłam z tym testem... Jak myślicie kiedy zrobić hcg z krwi ??

Gość gość
W dniu okresu o ile sie nie pojawi.

Gość gość
ja robiłam 10 dni po miesiączce. Test był negatywny a beta pozytywna:)

Gość gość
Problem tkwi w tym ze nie wiem kiedy spodziewac sie okresu ... odstawiłam tabletki w sierpniu a moje cykle trwaly: 1 - 29 dnia 2 - 38 dni a trzeci - ???

Gość gość
najwcześniej po 10 dniach, a testem domowym oczywiście się pośpieszyłaś

Gość gość
Też byłam po odstawieniu tabletek (3 cykl) i miesiączki były nieregularne. Liczyłam 31 dni jak zwykle miałam i od tego po 10 dniach zrobiłam betę

Gość gość
10 dni po wspolzyciu czy po potencjalnym zaplodnieniu ( czyli jakies 3 dni + ) ??

Gość gość
W 30 dniu beta wyjdzie wiarygodnie

Gość gość
i jaki wynik bety ?? :))

Gość gość
nie pamietam cyferek ale wskazał 4 tc

Gość gość
super... czuje lekki ból w jajniku ale nie wiem czy sobie nie wmawiam... Hmm... czy gdybym tą betę zrobiła np 14 listopada - myślicie ze bylaby wiarygodna ?

Gość gość
ja myślę że za wcześnie skoro miesiączkę miałaś 20 października. Poczekaj do końca miesiąca dla pewności

Gość gość
najgorsze jest to czekanie ... czy ktoras z was zaszla od razu po odstawieniu tabletek np w 3 cyklu ??

Gość gość
tak ja właśnie zaszła. Tabletki odstawiłam w styczniu 2012r., 25 marca miałam ostatnią miesiączkę. Synka urodziłam w grudniu 2012 :)

Gość gość
pamietasz jakis pierwszy objaw ? boje sie ze tak bardzo chce ze sie sama blokuje psychicznie ...

Gość gość
niesamowity ból piersi. Zrobiłam test tydzień po miesiączce i negatywny jak pisałam po 10 dniach beta wykazała ciąże. Poszłam do gina i potwierdził obecność pęcherzyk i 4 tc. Powtórzyłam jeszcze raz zwykły test bo miałam w domu i chciałam zobaczyć dwie kreski ale był znowu negatywny wiec testom nie wierzę. Powtórzyłam natomiast betę i był piękny przyrost hormonu.

Gość gość
testu juz chyba nie zrobie bo obawiam sie znow zobaczyc 1 kreche ;/ wybiore sie na bete moze kolo 20 listopada bo dluzej nie wytrzymam :) a poki co mysle ze moj bol jajnika to tylko to ze sobie cos wmawiam choc chcialabym by bylo inaczej. mimo ze dopiero zaczelismy sie starac to dla mnie jakby wiecznosc te kilka dni oczekiwania ;))

Gość gość
też tak miałam. Ale na szczęście udało się w drugim cyklu starań. Zrób betę tego 20 jak nie dostaniesz okresu ale może być jeszcze za wcześnie na nią więc w razie co warto ją potem powtórzyć gdy okres nie przyjdzie

Gość gość
napisz mi jeszcze czy to ze maz byl ostatnio troche przeziebiony moze miec wplyw na ewentualne poczecie ?? mnie cos zaczelo pobierac wlasnie po 3 listopada czy juz po owulacji ( nie bralam zadnych lekow )

Gość gość
to akurat ciężko mi powiedzieć :( ja miałam pecha i bałam się o ciąże bo gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży zachorowałam na zapalenie nerek i przez 10 dni brałam antybiotyk ale wszystko okazało się być dobrze:)

Gość gość
ale wiesz na owulację może mieć wpływ bardziej twoje samopoczucie niż męża ;)

Gość gość
a ten bol piersi pojawil ci sie po spodziewanej miesiaczce ? o ile jeszcze pamietasz ?:)

Gość gość
tak po terminie spodziewanej miesiączki. Strasznie mnie bolały piersi jak nigdy.

Gość gość
aaa i kręciło mi się w głowie ale to akurat nie wiem czy przez ciążę czy był to zwiastun choroby

Gość gość
staraliscie sie czy samo "wyszlo" ?? pytam bo sie naczytalam ze im bardziej chcesz tym gorzej :)) no i najgorsza jest ta niepewnosc czy juz "tam coś jest" czy nie :))

Gość gość
staraliśmy się bardzo. W drugim miesiącu starań się udało :)

Gość gosc1325
a jak myslisz czy teraz mozna uprawiac dalej seks ? nie wiedzac czy jest "tam juz cos " czy tez nie ... ??

Gość gość
pewnie że można:)