Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj 8 tygodnioqy syn bardzo czesto je

Polecane posty

Gość gość

Karmie piersia i gdy byl noworodkiem jadl co 3h jak z zegarkiem w reku. A teraz ma 8 tygodni i w godzinaxh porannych domaga sie jedzenia czasem nawet co godzine? W nocy je co 4-5h. Przybiera na wadze 170-180 gram tygodniowo. Kiedy to ma szanse sie uregulowac?

Gość gość
już ma szanse się uregulować jeśli interweniujesz. przepajaj, przetrzymuj. Przetrzymywanie jest bardzo dobre, bo dziecko uczy się jeść odpowiednia ilość. Poza tym może wcale nie płakać z głodu, tylko z potrzeby ssania- wtedy dawaj smoka.

Gość gość
Ale o co ci chodzi?Dziecko ma apetyt to chyba dobrze?Nie masz większych zmartwień?

Gość gość
Spokojnie, zaparz sobie melisy bo strasznie nerwowa jestes. Zastanawiam sie kiedy po prostu pory posilkow sie jakos ustabilizuja. Podobno nie przepaja sie niemowlat na piersi? Smoka jak jest glodny wypluwa.

Gość gość
Jedni mówią, ze się przepaja inni, ze nie. Chcesz mieć spokój- przepajaj, przetrzymuj. Chcesz non stop mieć dziecko na cycku nie rób nic :D Proste ;) Przepajaniem nie da się zrobić krzywdy. Dziecko jak chce się napić niby podaje się pierś, ale tak naprawdę woda na dłużej i lepiej gasi pragnienie. Jak Ci się zechce pić to napij się mleka 0,5 (matki i tak jest bardziej tłuste nawet to początkowe)- mi mleko nie gasi pragnienia wcale albo na chwilę- stąd dzieci w lecie np na cycku wiszą na okrągło.

Gość gość
No dobrze to moze spróbuje. A ta woda to ma byc jakas specjalna czy zwykla przegotowana?

Gość gość
Zwykła przegotowana ;)

Gość gość
Święcona też może być

Gość gość
Hahaha znawczyni sie odezwala. Mleko pierwszej fazy jest wodniste i swietnie zaspokaja pragnienie niemowlaka. Jak ci przeszkadza autorko kp to przejdz na mm bedziesz miala pory karmienia stale,chociaz co raz czesciej mowi sie karmieniu na zadanie. Ja kp przez 3 miesiace i czasami zaluje,ze musialam przerwac i przejsc na mm. Ale mi nie przeszkadzalo,ze maly czasami wisi non stop. Moglam sie uwalic i sobie spac razem z nim.

Gość gość
Wodniste, ale wodą nie jest ;) mleko 0,5% też jest wodniste- napij się takim ;) Dodatkowo mleko matki jest jeszcze slodkie... super na upały szczególnie ;) Dziwne tylkoe, ze dzieci przepajane biegiem uczą się jedzenia co 3-4h i dużo szybciej przesypiają noce. Są do tego znacznie spokojniejsze. Nie wmówisz mi, ze dziecko spokojne, jedzace o stałych porach i przesypiające noce jest mniej szczęśliwe od non stop drącego się o cycka dziecka ;)

Gość gość
Nie przeszkadza mi kp tylko zastanawiam sie czy to jest ok i czy to sie zmieni i kiedy. To moje pierwsze dziecko i to chyba normalne, ze nie we wszystkim jestem ekspertem wiec pytam.

Gość jeju jeju
przeciez w tym wieku Twoje dziecko przechodzi skok rozwojowy i zazwyczaj dzieci jedza ow iele wiele wiecej w tym czasie.

Gość gość
Akurat ja musialam przepajac i na pewno to nie uregulowalo por jedzenia synka. Piers to cos wiecej niz tylko posilek. A jak komus przeszkadza to niech daje butle.

Gość gość
Moja szwagierka syna dosłownie co pół godz karmiła. Wiecie jak było mi wstyd gdy podczas mszy na chrzcie dziecka zaczęła go karmić? A ile to trwało 40 minut?

Gość gość
o matko, ale znawczynie. moze dziecko sie po prostu juz nie jadada. moze masz mniej pokarmu? moze juz sie zrobil malo tresciwy? ja w 12 m-cu karmilam tylko rano i wieczorem, cyc e puste byly. sprobuj dac butle z mm. nie boj sie,nic sie nie stanie:) ja swojej dalam. pamietam,jaka byla zadowlona,ze w koncu sie najadla. tak czasami bywa.

Gość gość
Napisałam o tym, że dobrze przybiera na wadze żeby nie było wątpliwości, że mały się najada. MM podam w ostateczności, na razie nie dopuszczam takiej możliwości w ogóle. A pokarmu mam aż za dużo.

Gość gość
kazdy by przybieral na wadze,jakby jadl co chwile. daj mm i zobacz co sie bedzie dzialo. wielu matkom to pomoglo. usralyscie sie na kp jak jakies maniaczki. mm tez ma wiele witamin. jest bardziej tresciwie itd i wlasnie po mm sie przepaja dziecko.

Gość gość
Bądź cierpliwa, twój synek ładnie przybiera i prawdopodobnie potrzebuje więcej mleka. Mój maluch wisiał na piersi nawet w nocy co dwie godziny.

Gość moja kolezanka miala 6 lat
moja corka tez tylko na piersi i nie wiem co to znaczy karmienie na zadanie - miala wyznaczone pory (moze nie tak z zegarkiem w reku ale mniej wiecej) i nie bylo czegos takiego ze jej dawalam piers a ona 5 min possala i dziekuje. Jadla co 3 h wiec pozadanie sie najadala a nie podjadala. A poza tym jest jeszcze jeden plus ustalonych por posilkow - jak dziecko placze to wiesz jaki jest powod bo wiesz czy moze juz byc glodne czy ten placz oznacza cos innego. Corka do 3 miesiecy budzila sie tylko raz na karmienie w nocy a od 3 miesiaca zaczele przesypiac noce do 8 rano

Gość gość
Mój też jadł co 3 godziny, ale teraz mu się odmieniło i jest tak, ze jak go nakarmię o 20:00 to śpi czasem nawet do 1:00 potem je i śpi do 4:00-5:00 a od tej 5:00 je czasem co 2h a czasem nawet co godzinę i tak to trwa do 13-14 a potem znowu te przerwy się wydłużają do 3h i potem nocne są dłuższe. Nie ma szans przetrzymać go 2h bo płacz jest taki że nie da się niczym uspokoić i smoka nie chce.

Gość gość
Nie martw sie autorko - je, bo widac potrzebuje... albo jedzenia albo takiej własnie bliskości. Każdy kontakt matka-dziecko procentuje w przyszłości i tylko od nas zalezy jakie te kontakty i ich skutki bedą.

Dziecko z czasem potrzebuje większej ilości pokarmu, jednak jeśli jesteś czymś zaniepokojona najlepiej zwrócic sie z tym do specjalisty.:D