Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedzenie dwumiesięczniaka Czy to jest normalne

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma równo 2 miesiące. Je mm. Na opakowaniu jest napisane, że dziecko w jej wieku powinno zjadać ok. 6 porcji po 120ml. Moja córka natomiast jednorazowo zjada 90ml. 120 zdarza się jej zjeść bardzo rzadko, zdarza się, ale naprawdę nieczęsto. Mało tego - czasami zjada tylko 60, a np po godzinie dojada sobie jeszcze 30 albo kolejne 50-60. Czy to, że dziecko nie pochłania tych "przepisowych" 120ml NA JEDEN RAZ jest normalne? Co uważacie? Póki co przybierała na wadze prawidłowo, ale wtedy jeszcze karmiłam ją piersią.

Gość gość
pewnie normalne. chociaż mogłabyś dawać pić, żeby jak zacznie pić mleko, wypijało od razu tyle żeby się najeśc. tzn kidy mleko to mleko, w innym wypadku herbatka.

Gość gość
Mój mały też nie pił przepisowo.Nigdy nie wypił więcej niż 100 ml.Najczęściej między 50 ml a 80 ml.Teraz ma półtora roku,od miesiąca podaję mu mleko krowie i nie ma porównania.Wypija 250-300 ml na jeden raz.Oczywiście u ciebie jest jeszcze za wcześnie na takie mleko ale nie przejmuj się bo dziecko to nie robot,którego można zaprogramować,że musi jeść książkowo:)

Gość gość
moja mala nigdy nie jadla tak jak bylo napisane na opakowaniu, a mm pila do 2 r.z.

Gość gość
Normalne. Moj 8 miesiecy czasami zje przepisowe 200 a czasami rylko 120 albo 80.

Gość gość
Uff, dzięki za opinie! Bo już myślałam, że coś z moim dzieckiem nie tak. Szzerze to nawet si do tej pory nad tym nie zastanawiałam, bo wychodziłam z założenia, że dziecko jak jest głodne to je, tyle ile mu akurat trzeba. Ale dzisiaj przez przypadek zajrzałam na tabelkę z tyłu opakowania i to mnie zaniepokoiło. Ale dziękuję za odpowiedzi, widzę, że raczej wszystko jest ok ;)

Gość gość
Dziecko pije ile potrzebuje, to nie robot. Jedno jest większe inne mniejsze itp. A przerwy między karmieniami mm powinny być ok 3 godz. Chyba, że pediatra potwierdził, że takie częste karmienia są ok.

Gość gość
Normalne. Nie każde dziecko stosuje się do tabelek...Jedne woli zjadać częsciej a mniej a inne więcej