Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CHOMIK

Polecane posty

Gość gość

Jaka rasa ? Co zrobic przed kupnem ? Co dawac mu jesc ? Ktora z ras najmniejsza, najdluzej zyjaca, latwa do oswojenia, nie uciekajaca z klatki, towarzyska ? Ktos tu mial lub ma chomika ? Macie jakies porady ?

Gość prawictwo pospolite125
samca chomika syryjskiego miałem mozna brac na rece , szybko sie oswaja

Miałam chomika syryjskiego. Przed kupnem trzeba mieć klatkę lub terrarium, ściółkę i wyposażenie klatki czy terrarium(domek, karuzelę, drabinkę). Do jedzenia najlepsze są specjalne karmy dla chomików, ale można też podawać marchew, ryż, makaron, jogurt, a nawet pomidora(tylko bez skórki) lub pomarańcza. Sama byłam zaskoczona dietą, ale czytałam wtedy książki o chomikach i specjaliści tak napisali ;) Pamiętam też, że nie należy podawać mu sałaty. Chomik syryjski jest bardzo łatwy do oswojenia, praktycznie zaraz można brać go na ręce i bawić się z nim. Chętnie jeszcze coś odpiszę :)

Gość prawictwo pospolite125
samice chomika syryjskiego też miałem , ale gryzła do krwi ...Nie dało sie jej wziac na ręce

Gość gość
Ja miałam chomika syryjskiego, od razu się oswoił :)

Gość gość
z chomikiem to trochę lipa, bo przyzwyczaisz się, a on po 2 latach pada

Gość gość
Fanko Realu Madyt po raz kolejny mi pomoglas. To znaczy pierwszy raz bylam pod nickiem ChciejacaUmiecHiszpanski i mi pomoglas w sprawie nauki jezyka. A teraz z chomikiem. Moje pytanie : Czy chomiki syryjskie sa duze ? Jakie wymiary ma miec klatka ?

Gość gość
Wszystko zależy od osobników, ja miałem kilka przez całe dzieciństwo, a ostatni trafił mi się P**********Y, nie dał się oswoić przez całe, trzyletnie zycie :O

Gość gość
Czy chomik syryjski jest duzy ? Jakie wymiary ma miec klatka ?

gość Fanko Realu Madyt po raz kolejny mi pomoglas. To znaczy pierwszy raz bylam pod nickiem ChciejacaUmiecHiszpanski i mi pomoglas w sprawie nauki jezyka. A teraz z chomikiem. Moje pytanie : Czy chomiki syryjskie sa duze ? Jakie wymiary ma miec klatka ? ___ A tak, kojarzę Twój nick :) Chomiki syryjskie są średnie. Klatka powinna być w miarę duża, by chomik mógł spokojnie się po niej poruszać i wybiegać. Dokładnych wymiarów nie podam, bo nawet nie wiem jakie są.

Gość gość
W jakim sklepie zoologicznym oplaca sie kupowac chomiki tej rasy ?

Ja chomika miałam 10 lat temu, więc nawet nie wiem, czy jeszcze ten sklep istnieje, ale chomik został kupiony w sklepie zoologicznym w Tesco. Niedaleko mnie w małym centrum handlowym też jest taki sklep, w którym można kupić małe zwierzęta.

Gość gość
Aha... A KAKADU ? Oplaca sie tam kupowac ???

Gość gość
to chyba nie ważne w jakim sklepie kupisz. Musisz po prostu zwrócić uwagę czy jego klatka w sklepie jest zadbana a przede wsyztskim czy chomik jest zdrowy - wesoly, uszka stojace, oczka lsniace (bez zadnego wycieku). Ja niestety kiedys kupilam chorego i pozyl u mnie 3 dni :/ Juz ktos wspominal o sałacie, ale zaznacze jeszcze raz. NIE WOLNO PODAWAC SAŁATY. Kolezanka tak mi zalatwila jednego chomika. Zdechl na drugi dzien :(

Gość gość
Jakie sa na ogol ceny chomikow i ich klatek ?

Gość gość
chomiki syryjskie są bardzo przyjazne, miałam samiczkę. szybko się przyzwyczaiła do mnie. czasami lubiła chować się za szafę, ale u chomików to normalne. dawałam jej pokarm fit funu. była zadowolona.