Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GargiPoland

Problem z Mieszkaniem

Polecane posty

Witam :) mam kilka pytań odnośnie mieszkania . Zapłaciłem kaucję 16 października za mieszkanie które wynajmuję 850 zł . I teraz tak. Płacenie czynszu za mieszkanie jest do 30 - 1 każdego msc. I teraz tak. Babka od której wynajmuję mieszkanie dzwoni do mnie 29 października tego roku i wymaga żebym do jutra zapłacił czynsz za mieszkanie 850zł . Na umowie piszę do 30 każdego miesiąca. Teraz tak jak to się płaci w tym miesiącu co zapłaciłem kaucję czyli 19 wpłaciłem 850zł i teraz muszę zapłacić 30 października za czynsz mieszkaniowy tej babce ? Na moje to się by płaciło 30 listopada. Czekam na odpowiedzi .

Gość gość
kiedy się wprowadziłeś?

Gość gość
ale chyba płaci się za miesiąc z góry, tak jest zazwyczaj,wiec 30 pazdziernika placisz za listopad,a kaucja swoją droga

Gość 11piw
Babka ma racje. Półacisz kaucję, przy wynajmie, ale nie zwalniwe Cię to z zapłąty miesięcznej opłaty za mieszkanie. Jak się wprowwdziłeś 1.10 to płacisz 850zł, a jak powiedzmy 15-16.10 po połowę.

Gość gość
"płacenie czynszu za mieszkanie jest do 30 - 1 każdego msc" jesli tylko tak jest napisane to oznacze ze chodzi o miesiac aktualny, co oznacza ze za październik masz zapłacic do końca października. Kaucja to jej zabezpieczenie jak np. wyprowadzisz sie bez słowa i za dany mc nie zapłacisz, albo jak bedą jakies zniszczenia w mieszkaniu.