Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planowanie ciąży problem

Polecane posty

Gość gość

Leczę się psychiatrycznie 1 rok, chciałabym zacząć starać się z partnerem o dziecko. Czy podczas ciąży musiałabym odstawić leki (biorę kwetiapinę ketrel)? Czy to rozregulowanie hormonów w ciąży może pogorszyć mój stan?

Gość gość
schizofrenia?

Gość gość
nie, zespół paranoidalny boję się tylko, że te 9 miesięcy może znacznie pogorszyć mój stan czy odstawienie leków jest konieczne?

Gość kalamandra
dziewczyno, ale skoro sie leczysz to o odstawieniu lekow decyduje lekarz, a nie kafeteria... Powiedz mu to co tutaj nam piszesz.

Gość gość
tak, wiem, za miesiąc mam wizytę u lekarza, ale chciałam jeszcze tu na forum się popytać, może ktoś ma/miał podobny problem

Gość gość
nie ma jeszcze badań na temat wpływu tego leku na ciążę, więc jest ryzyko. Na Twoim miejscu udałabym się do ginekologa porozmawiać i do swojego psychiatry porozmawiać o zagrożeniach, ewentualnie o zmianie lekarstw na coś łagodniejszego

Gość gość
a czy jest taka możliwośc, że lekarz zabroni mi planowania ciąży ze względu na mój stan? bo np. jest niemożliwa zmiana/odstawienie leku? tego się obawiam:(

Gość gość
myślę, że nie. Najwyżej zmieni lekarstwa. I piersią nie będziesz mogła karmić. Choroba dziedziczona?

Gość gość
sama nie wiem, u mnie w rodzinie wszyscy mają depresje albo nerwice, ale z. paranoidalnego nie miał nikt, ja w sumie byłam zdrowo i rok temu nagle mnie tak wzięło, na szczęście mam kochającego i wyrozumiałego partnera. Poczekam miesiąc do wizyty u psych. o wszystko zapytam, mam nadzieję, że będzie dobrze.

Gość gość
zapytaj o procentową możliwość przekazania choroby dziecku