Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda że w drugiej ciąży brzuch zaczyna szybciej rosnąć

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny ( oczywiście te, które co najmniej 2 razy były w ciąży ) prawda to ? Bo tak słyszałam, w pierwszej ciąży brzuch zaczął mi rosnąć w połowie piątego miesiąca, a teraz jestem na początku drugiej ciąży i jestem ciekawa czy to prawda.

Gość gość
U mnie tak. Po prostu po 1 ciąży już mięśnie brzucha nie te i szybciej widać. Jestem teraz w 3. ciąży i mam jeszcze większy niż w 2.

Nie wiem, czy to reguła, ale tak, w drugiej ciąży brzuch było widać znacznie wcześniej.

Gość gość
uf dzięki za odpowiedzi dziewczyny, nie jestem autorką tematu ale też jestem w 2 giej ciąży i brzuch wyprzedza pierwszą ciążę o jakieś 1,5 miesiąca, jestem na początku 4mc a brzuch mam taki jak w pierwszej ciąży pod koniec 5 mc i zaczął mi rosnąć od początku 3 mc a w pierwszej pod koniec 4 mc

Gość gość
mi w drugiej tez urosl szybciej,a teraz jestem w trzeciej i dopiero na poczatku 5 mies zaczal byc widoczny;)

Gość gość
a u mnie chyba porownywalnie, musze w sumie porownac zdjecia;) brzuch mam duzy, ale do 16 tyg miescilam sie w swoje jeansy, obecnie jestem w 19 tyg. i w pracy kazdy mi zwrocil uwage ze brzuch mi w ostatnich 2 tyg urósł , ale wydaje mi sie ze u mnie chyba jest tak samo, a ten brzuch to nie od ciazy a od obrzarstwa..jak przez pierwsze 3 miesiace odrzucalo mnie od slodyczy, to po 12 tyg jak zaczelam jesc czekoladki itp to przestac nie moge..jak jakis narkoman...i chyba stad ten brzuch:P chociaz maz twierdzi ze ciazowy;] chyb by mnie nie dolowac:P

Gość gość
Prawda. W pierwszej ciazy bralam slub w 4 miesiacu i wcale nie mialam brzucha, w drugiej w 4 miesiacu juz nosilam spodnie ciazowe bo w zwyklych brzuch mi przeszkadzal

Gość gość
ooo przyłączę się do tematu, u mnie też zaczął szybciej rosnąć brzuch niż w pierwszej ciąży, dziewczyny a po drugiej ciąży jak szybko wróciłyście do formy, jak szybko straciłyście brzuszek i zbędne kilogramy ? :)