Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstaaaaaaaaaaawienieee

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny Potrzebuję pomocy, a mianowicie naczytałam się mnóstwa postów na temat odstawienia antykoncepcji hormonalnej. W ten czwartek zamierzam odstawić tabletki po 1,5 roku brania. Na początku brałam tabletki, ponieważ miałam torbiele na jajnikach. Jednak moje skutki uboczne są straszne. Mam straszną suchość pochwy, drętwieją mi ręce, libido poniżej zera a co najgorsze wpadam w co raz gorszą depresję i odechciewa mi się żyć i widzę, że mój TŻ tego nie wytrzymuje, dlatego postanowiłam je odstawić jednak baardzo boję się skutków ubocznych. Boję się trądziku, który występuje u większości kobiet, które odstawiają tabsy. Pracuje z ludźmi i boję się tego, że szef nie będzie chciał ze mną współpracować ze względu na okropny wysyp na twarzy(jeżeli taki będzie). I zastanawiam się czy nadal brać je ze względu na idealną cerę oraz regularne miesiączki czy raczej przerwać stosowanie na dobre dla siebie i partnera? Jak myślicie?

Gość blanka226677
Sama musisz sobie odpowiedziec na pytanie co jest dla ciebie najlepsze. A jeszcze lepiej porozmawiaj z lekarzem gin. Osobiscie ci oowiem ze bralam piec lat tabketki, kilka rodzajow i nawet podczas brania zdarzaky mi sie okropne wielkie krosty. Jak odstawilam naprawde nie zauwazylam jakiegos drastycznego pogorszenia cery, nic sie z nia nie dzialo innego niz podczas brania tabsow. Tez sie naczytalam ze na okres nieraz sie czeka miesiacami i sie na to nastawilam. I co? Okres dostalam dokladnie wtedy kiedy powinnam po 28 dniach...wszyxtko co przeczytasz w internecie podziel na pol:-) ps. A propo cery - teraz jestem w ciazy i powiem ci ze nigdy wczesniej lepszej cery nie mialam:-)

Gość gość
Dzięki za odpowiedź :) Jeszcze sie waham co do odstawienia ale myślę, że to zrobię :)