Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy

Polecane posty

Gość gośćgość
panthenol jest w zasadzie w każdym kosmetyku do włosów, tylko pytanie ile go tam jest :P oczywiście że można kupić czysty dexpanthenol, ale ja tam akurat nie mam czasu ani ochoty robić samodzielnie masek, więc dla mnie gotowe pianki czy odżywki są lepszą opcją. no ale to naprawdę co kto woli. nie rozumiem osób które się tutaj tak bulwersują, serio...

Gość gość
Robić? Dla ciebie wzięcie buteleczki i dodanie paru kropli do porcji odżywki na ręku jest robieniem nie do przejścia? :D O mamo, ludzie to jednak naprawdę są dziwni :d

Gość gośćgość
myślałam że masz na myśli robić samemu jakiś krem/maskę z tego panthenolu w połączeniu z jakimiś innymi składnikami. mam nową rzecz do podzielenia się w temacie włosów :D przez ostatnie kilka myć włosów miałam problem z tym, że są strasznie oklapnięte i jakieś niesforne. może była to kwestia tego, że nie miałam za bardzo czasu poświęcić moim włosom więcej czasu. ale przed chwilą myłam włosy, użyłam tylko szamponu żeby sprawdzić czy mój pomysł działa. pomysł, a mianowicie: umyłam włosy, ale nie spłukiwałam szamponu od razu. najpierw się umyłam, a dopiero na koniec spłukałam szampon. nic więcej nie nakładałam na włosy, nawet przy suszeniu, a zazwyczaj je czymś psikam. i zadziałało! włosy nie są oklapnięte plus ułożyły się tak jak chciałam. myślę że to przez to że nie od razu spłukałam szampon z włosów. jeśli ktoś wypróbuje ten pomysł to niech da znać czy u niego też się sprawdziło ;) bo nie do końca jestem pewna czy to zasługa takiego mycia czy może moje włosy mają dziś 'korzystny dzień'

Gość martexxx
bardzo mnie zdziwiło to z tym silikonem. sprawdziłam skład szamponu i odżywki których używam. szampon (firmy Ziaja) bez silikonu, ale z tym panthenolem, natomiast odżywka (firmy Nivea), którą uważam za dość dobrą, bo mam po niej ładne włosy i są łatwiejsze do wyprostowania (jest to odżywka prostująca włosy), no więc ta odżywka zawiera silikon. to jak to jest? zawiera silikon, a mimo to dość dobrze działa na moje włosy? ah, czasem przydałoby się być po jakiejś kosmetologii czy coś ;) a to o tej piance ciekawe, nie słyszałam nigdy o czymś takim. może wypróbuję ;)

Gość gość
te, malina, przestań spamować!!!! :o