Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmierzch

Polecane posty

Gość gość

Chyba mnie powalilo, Przez weekend obejrzalam sage zmierzch i teraz marzy mi sie romans jak belli I edwarda :( mam chopaka do 7 lat a chcialabym byc zakochana jak nastolatka! :/

Gość gość
tez to przerobilam w zeszlym roku, mam lat 30+. polecam ksiazki

Gość gość
Ja tez mm 30

Gość gość
a, i tez mam chlopaka od 7 lat. edward jest super

Gość gość
obejrzalam 1 czesc, na 2 nie wytrzymalam do konca, takie romansidlo, ze szkoda czasu...

Gość daianka83
też mam 30, spodobała mi się historia "Zmierzchu" i ten groźny, ale czuły wampir :P

Gość księżna Anna
Zmierzch cz. 1 to dzieło kobiet, reżyseria i scenariusz, na podstawie książki babki, casting też przeprowadziła kobieta tylko forsę dali mężczyźni.

Gość gość
Ja kiedys tez nie moglam do konca obejrzec ale w ten weekend jakos mnie zwielo, zaczelo sie od piatku gdzie pierwsza czesc byla emitowana w tv. Jakos te 5 lat temu ten film nie wywarl na mnie takiego wrazenia jak teraz. :)

Gość gość
O kuzwa ale telepatia! Ja ze swoim facetem tez ogladałam wczoraj sagę! A zmusiłam go! Niech zobaczy jak postepuje prawdziwy facet! W moim nie ma za grosz romantyzmu! Zasnął na 3 części!

Gość gość
Haha mojego bym nie zmusila do ogladania! Chociaz tez by mogl sie czegos nauczuc ;)

Gość gość
a potem kobiety szukają takich mamałyg zamiast facetów :o i wymagania jak z kosmosu :o

Gość gość
przeciez to jest nierealne to jest wymyslone zachowujeie sie jak dzieci

Gość gość
hłe hłe, najromantyczniejszy w całej tej durnej historyjce był wątek ciąży Bellci!

Gość gość
tez mam 30 ale bardziej jara mnie oldman z Draculi ,bo edward jest troszke za delikatny

Gość gość
Przecież to dzieło szatana. Nie chodzi to o te wampiry bo to oddzielny temat, ale o to jak ukazywane są związki w popularnych filmach i książkach- wszystko piekne, śniadanie do łóżeczka, buziaczki, kolacyjki, zawsze piękni i idealni romantyczni. Prawdziwe życie takie nie jest. Prawdziwe życie nie zawsze może być romantyczne, prawdziwe życie to choroby, problemy, pot, łzy. tego nie da się uniknąć, a tu naoglądają się dziewczynki od małego takich pierdół, że zawsze musi być pięknie i romantycznie, kwiaty sraty a jak mężczyzna tego nie spełni to wielkie pretensje. Nie mówię tutaj o braku szacunku ze strony mężczyzny, bo facet musi go mieć wobec kobiety, musi z nią rozmawiać, wspierać, być za nią i doceniać ale ta cała przereklamowana romantyczność, wielkie słowa, kwiaty, prezenciki, śniadanie do łóżka jest o d**e rozbić

Gość gość
ja jeszcze przed 30 a już dwa razy widziałam filmy a teraz czytam książkę ;) ale żałuję, ze nie zaczęłam od książki ;) taka lekka lekturka, fajnie się czyta, film też mi się podoba ale nie mam zapędów do marzenia o romansie :P mąż mi w zupełności wystarcza, hehehe

Gość gość
ludzie poczytajcie se Kinga, on ma fajnych realnych bohaterów, a nie grafomańskie bohomazy tej grubej kwoki Meyer

Gość gość
akurat King jest mój ulubiony, przeczytałam masę jego książek, ale to nie znaczy, że mam się zamykać na jednego autora lub jeden gatunek, prawda ;) ?

Gość księżna Anna
Jak widać narzekające prawiczki itp. racji nie mają że kobiety lecą tylko na bad boyów, nastolatki szaleją za staroświeckim konserwatywnym dżentelmenem Edwardem. :D

Gość gość
a co do realnych bohaterów u Kinga to chyba nie czytałeś żadnej jego książki... choćby nowy Joyland i duch w domu strachów ;)

Gość księżna Anna
W dodatku katolikiem.

Gość gość
tak, Edward jest naprawdę konserwantywny, proszę was.... a wiesz co King powiedział na temat Zmierzchu? :)

Gość gość
"staroświeckim konserwatywnym dżentelmenem Edwardem" Raczej przygłupem, który od stu lat nie może skończyć liceum :D Dureń bez matury!

Gość gość
Joyland nie czytałam, ale kobieto jak Ty czytasz książki skoro nie widzisz realizmu postaci Kinga? Choćby Larry Underwood z Bastionu i jego typowo ludzkie problemy? Rose z Rose Madder i problem przemocy, Barbie z Pod kopułą? Albo Carrie? Przecież to są osoby, które każdy może spotkać na swojej drodze, u Kinga nie ma nierealnych postaci, są tylko nierealne sytuacje w których te osoby się znajdują

Gość księżna Anna
Nie wiem co powiedział możesz mi napisać? :classic_cool:

Gość gość
Weszłam z ciekawości i zaczynam przyznawać rację niektórym, że z kobietami jest coś nie tak w naszym kraju... Poza tym jak można spłycać książki Kinga i równać je ze Zmierzchem. Między nimi jest przepaść sięgająca miliona kilometrów głebokości.

Gość gość
Czego wymagacie, przecież Mayer jest mor(m)onką.

Gość gość
czyli uważasz duchy za realne? nie no ja się zgadzam w 100% że King i Meyer to zupełnie inna liga, ale nie zmienia to faktu, że mimo, że Kinga uwielbiam, tak jak innych autorów tego gatunku, to nie oznacza to jeszcze, że nie mogę czasem przeczytać czegoś banalnego jak Zmierzch ;) Przyznam, że nie idzie mi tak lekko jak King czy Masterton ale nie ma co się zamykać na jeden gatunek ;) z reszta choćby Masterton też jest z innej ligi a on znów czasem leci po bandzie jeśli chodzi o realizm (nie wiem czy czytałaś np Ducha Ognia)

Gość księżna Anna
A King to jakaś wysoka liga? Dzieci mogą go czytać dla przestrachu. To nie jest Lem na przykład.