Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BARDZO ZMĘCZONY MĄŻ co robić czy to depresja

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż jest bardzo zmęczony, śpi codziennie od 21.00 do 7.00 czyli 10h, pracuje 8h praca niby siedząca, ale ma dużo stresów. Ciągle mówi że nie ma siły, że go coś boli najczęściej plecy itp. Po pracy leży na kanapie i ogląda tv, poczyta jakaś książkę i idzie spać. Nie ma siły nic robić. Nawet seksu mu się nie chce bo twierdzi że to za duży wysiłek :( Ja pracuje, jestem w ciąży, tylko ja sprzątam w domu i mam już tego dość :( Wysłałam go na badania krwi, moczu i lekarz mu powiedział że powinien jeść regularnie i uprawiać jakiś sport i że jest zdrowy... Nie wiem, a może to być depresja? Doradźcie coś bo zwariuję :(

Gość gość
Moze ma problemy finansowe, duze stresy w pracy o których nie wiesz, moze jest przytłoczony zbliżającym się tacierzyństwem, bez rozmowy się nie obejdzie. Tarczyce niech zbada.

Gość gość
znalazłaś męża lenia i tyle :D I zgodziłaś się na to, zebyś wszystko pod nosek podtykała

Gość gość
tarczycy nie badał ... no dobrze może jest leniem, ale jak nie jest tylko jest na coś chory albo mu coś dolega?

Gość gość
tabletki z żeń-szeniem, polecam firmy Aboca bo tanie, dobra dawka i sporo tabletek, albo yerba mate ale trzeba polubić smak

Gość gość
po pierwsze kuracja przeciw pasożytom całej rodziny i zwierząt z wami mieszkających mnie leczono na alergię i astmę, też juą miałam depresję, po takiej kuracji wszystko minęło

Gość gość
badał się na pasożyty z kału, ja też, nie mamy zwierząt domowych i nigdy nie mieliśmy nawet chomika

Gość gość
w kale nie zawsze wykryje się pasozyty, trzeba badanie powtarzać, podobno najlepsze jest badanie żywej kropli krwi. Ja kuracje przeprowadziłam w ślepo i to był strzał w 10

Gość gość
nie ma co najeżdżać bo co jak jest naprawdę chory? sprawdźcie jeszcze tarczycę, albo niech zmieni dietę, nie jest normalne że ktoś śpi 10h i jest niewyspany i zmęczony dla mnie to znak że coś jest nie halo

Gość gość
ile ma lat?

Gość gość
Bo sie zakochal w kolezance z pracy i woli chodzic szybciej spac zeby ciebie nie ogladac i denerwowac:(

Gość gość
a jak wygląda taka kuracja przeciw pasożytom?

Gość gość
On tez jest w ciazy...

Gość gość
gdyby miał pasożyty to wyszłyby jakieś parametry krwi nie w normach, albo by miał krwawienia z nosa, albo inne dolegliwości...

Gość gość
Jakie pasozyty?Chlop jest zauroczony kobieta i dlatego tak sie zachowuje a ty nic nie kapujesz:(

Gość gość
a może cukrzyca?

Gość gość
ból pleców to jest ze stresu, od siedzenia też, ale jak mocny ból to ze stresu

Gość gość
w ogóle nie tak myślisz,nie rozczulaj się nad nim,jest zmęczony stresem,to ok kochanie po pracy zdrzemnij się godzinę czy dwie,ale potem musisz mi pomóc,cokolwiek,jesteś w ciąży i dalej bawisz się w służącą,ja rozumiem ze może nie pracujesz i masz cały dzień na ogarnięcie domu,ale czasem kobietka w ciąży tak źle ją przechodzi że samo oddychanie męczy,ja również rozumiem jego zmęczenie i może problemy zdrowotne, ale niech się ogarnie zepnie poślady,bo razem stanowicie rodzinę i razem o nią dbacie,również o siebie nawzajem. Opieprz go,myślisz,że jak pojawi się dziecko to będzie łatwiej?

Gość gość
Zapytaj go,kto tu do k... nędzy jest w ciąży: Ty czy on?

Gość gość
dziewczyny dzięki za opinie, no właśnie ja pracuję mimo że jestem w ciąży i po pracy jeszcze mam dom do ogarnięcia, drobne naprawy to też muszę fachowców wzywać bo nic by nie było zrobione :o Mąż ma 30 lat Co radzicie?

Gość gość
Idź na zwolnienie lekarskie np. na tydzień - rób minimum, nie sprzątaj, gotuj tylko dla siebie, zostaw nie pozmywane naczynia. Też mów że się źle czujesz - w ciąży tym bardziej masz do tego prawo. A jeśli nie zadziała radzę zakończyć tę fikcję.

Gość gość
Niech spróbuje słuchawek do światłoterapii - mi bardzo pomogły :)

Gość gość
ja mam podobny problem, mąż się przebadał i dalej jest zmęczony, nawet na seks nie ma siły, wiem na 10000% że nie ma kochanki, po 3 minutowym seksie mówił że ma dreszcze w mięśniach i nie może wstać

"znalazłaś męża lenia i tyle smiech.gif I zgodziłaś się na to, zebyś wszystko pod nosek podtykała" Życie nie jest takie proste. A co do ciągłego zmęczenia to ze swojego doświadczenia mogę polecic dietę paleo, zdumiewająco wiele zalezy od diety, ja po odstawieniu nabiału, ziaren i przetworzonej żywności mam tony energii, a wczesniej po 8 h pracy byłam nie do życia.

Gość gość
tarczyca?

Gość dolefka
sranie w banie, szmata po lbie daj leniowi niech sie weźmie za robote!

Gość gość
Faceta nie pociagasz w ciazy a po drugie jest leniem.to cala prawda.

Gość gość
jak ma dobre wyniki badań to jest leniem bo mu tak wygodnie, ja bym go jeszcze powysyłała na badania np tarczyca i potem z wynikami do lekarza i powiedziała o tym przemęczeniu ciekawe co lekarz by na to odpowiedział... ja też kiedyś czułam się ciągle zmęczona a byłam bardziej znudzona, trochę ruchu, lepsza dieta, witaminki i było dużo lepiej, ale trzeba chcieć

Gość gość
tarczyca lub cukrzyca.... napewnio nie bez powodu tak sie dzieje

Gość gość
Twoj maz nie jest leniem, tylko pewnei w pracy go wykanczaja, tez tak mialam. Musialam sie zwolnic z pracy I rok odpoczac, bo inaczej popelnilabym samobojstwo, no ale moj maz pracowal w dobrej firmie, to moglam sobie na to pozwolic, a ty jak jestes w ciazy, to nei zdziw sie jak ktoregos razu, zobacysz jak twoj maz sie husta na belce...Zajechalas go ty I zajezdzaja go w pracy, nie fizycznie, ale psychicznie. Widac ma pecha I pracuje ze s**********i...