Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy długość cyklu może świadczyć o tym że podczas owulacji bylo wiecej jak jedno

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to, że mam strasznie długie cykle , i od jakiegoś czasu okres zaczyna mi się w ten sposób że 1 dnia mam plamienie ze dwie krople a potem następnego sru jak potop, nigdy tak nie mialam cykle długie, kiedyś mialam 28 dni teraz nawet po 36, Niedługo bedziemy starać się o dziecko i mam troche obawy czy czasem może nie wyniknąć z tego ciąża bliźniacza, Czy można jakś zaopserwować że jest wiecej jak jedna owulacja? w sensie wiecej niż jedno jajeczko? nie mowie tutaj o usg na ktorym czarno na białym widać.

Gość gość
Mozesz sprobowac z testami owulacyjnymi

Gość gość
nie ma możliwości żeby były dwie owulacja. Jeśli ma być ciąża bliźniacza dwujajowa to uwalniane są dwa jajeczka ale na raz.

Gość gość
oo tak wlasnie mi o to chodziło, przepraszam za błąd, chodzi mi wlasnie o dwa jajeczka.

Gość gość
i dużo kobiet tak ma że okres zaczyna się plamieniem a potem normalne krwawienie

Gość gość
acha,no ja nigdy tak nie mialam dlatego potraktowałam to jako niepokojący objaw

Gość gość
mam tak całe życie a byłam dwa razy w ciąży pojedynczej. Ale długie cykle mogą niepokoić. Obserwujesz jakoś cykl żeby wiedzieć kiedy jest owulacja. Śluz temp ?

Gość gość
Mniej więcej czuję kiedy mam owulację , na podstawie samopoczucia i śluzu, temp nie mierzę, w zeszłym miesiacu okres spoźnił mi się 11 dni, i juz myslalam ze to ciąża, test negatywny, w tym miesiacu już 5 dzien mi się spóźnia, i troche się zaczynam tym niepokoić bo nigdy tak nie miałam zawsze to było regularnie i 5 dni okresu, gdzie 1 dzien to bylo już silne krwawienie a teraz zupełnie się posrało.

Gość gość
z takimi cyklami to już dawno powinnaś lekarza zaliczyć. Szczególnie że myślicie o dziecku.

Gość gość
ja mam tak samo miałam cykle 28 dni- max.30 dni, a przez ostatnie 2 miesiace :33 dni i 36 dni. Ja sie obawiam prędzej że będę miała problemy z zajściem w ciąże lub że po prostu owulacja nie występuje i dlatego cykle sie tak zmieniły

Gość gość
mamy już jedno dziecko, ale nasz synek ma już 6 lat, także trochę czasu mineło, nie martwie się o brak bezpłodności,ale ze coś sie posrało, chyba rzeczywiście muszę udać się do lekarza

Gość gość
tylko że to coś co się pokombinowało może oznaczać właśnie niepłodność

Gość gość
niepłodność skoro mamy juz jedno dziecko?

Gość gość
oczywiście, że to mozliwe, nasienie mogło się osłabić lub możesz mieć zrosty w jajowodach, niepłodnośc jest choroba, która może sie pojawic pomimo tego, że macie juz dzieci