Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta dla Kobiety Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Potrzebuje pomocy przy ułożeniu diety. Dieta ma być zdrowa, to najważniejsze. Najlepiej gdyby się składała z 5 posiłków. Mniej więcej mam pojęcie jak miała by wyglądać, jednak potrzebuję odpowiedzi jakie mogły by być to posiłki lub ich odpowiedniki. Śniadanie i kolacje mam juz odpowiednia. Potrzebuje pomocy z 3 posiłkami w ciągu dnia. np. pierś z kurczaka, kasza kuskus + warzywa, coś w tym stylu.

Gość gość
a jak ty widzisz ta diete tzn jakie menu na caly dzien

Gość gość
tez zalezy od aktywnosci fizycznej , wieku ilosci nadwagi , itp

Gość sylwia_fikmik
Wejdź sobie na oryginaleprzepisy.pl wybierz dietę dla siebie i zamawiaj:) Albo skontaktuj się z nimi bezpośrednio, myślę że pomogą:)

Gość Słomka1414243
Ja np. jadlam dzis roladka ze schabu nadziewana kalafiorem i frytki wszystko z piekarnika minimalna ilosc tluszczu a jakie dobre:)

Gość gość
mowisz masz ZESTAW 1: Śniadanie: ( 450 kcal ) Twarożek wiejski 200 g, chleb żytni razowy 2 kromki 60 g, mandarynki 3 małe sztuki 150 g, kawa zbożowa na mleku II śniadanie: ( 112 kcal ) Surówka: seler korzeniowy 120 g, jabłko 1 średnia sztuka 150 g, olej sojowy ½ łyżeczki, herbata bez cukru Obiad: ( 525 kcal ) Zupa jarzynowa 375 g, Makaron rurki 3-4 łyżki 50g, pieczarki 100 g, szynka wieprzowa gotowana 2 plastry, jogurt naturalny 2 % tł. 150 g, herbata bez cukru Podwieczorek: ( 112 kcal ) Sałatka owocowa: pomarańcza, suszone śliwki 15 g, kefir 2 % tł. 3 łyżki Kolacja ( 300 kcal ) Sałatka ryżowa z tuńczykiem: ryż 3 łyżki, tuńczyk w sosie własnym 50 g, ogórek zielony 100 g, papryka czerwona 50 g, kukurydza konserwowa 40 g, majonez 1 łyżeczka, herbata owocowa bez cukru

Gość gość
ZESTAW 2: Śniadanie: ( 450 kcal ) Kanapka z szynką i warzywami: Chleb żytni pełnoziarnisty 2 kromki, Margaryna 2 płaskie łyżeczki, szynka z piersi kurczaka 6 plasterków, cykoria 75 g, pomidor 130 g, kakao na mleku nektarynka II śniadanie: ( 112 kcal ) Brokuł gotowany 200 g, chleb pytlowy 1 cienka kromka, herbata owocowa bez cukru Obiad: ( 525 kcal ) Pieczeń cielęca duszona 120 g, kasza jęczmienna perłowa 4 łyżki 55 g, surówka: kapusta pekińska 150 g, papryka czerwona 100 g, kukurydza konserwowa 40 gram, kawa zbożowa bez cukru Podwieczorek: ( 112 kcal ) Kefir 2 % tł. 100 g, śliwki 150 g Kolacja ( 300 kcal ) Ser twarogowy chudy 2 plastry, jogurt naturalny 2 tł. 30 g, płatki pszenne 20 g, płatki żytnie 20 g, sok marchwiowo - brzoskwiniowy

Gość gość
ZESTAW 3: Śniadanie: ( 450 kcal ) Kanapka z wędliną i warzywami: chleb graham 2 cienkie kromki, margaryna 5 g, kiełbasa krakowska sucha 20 g, sałata, ogórek zielony 100 g, papryka konserwowa 45 g Owsianka na mleku: mleko 0,5 % tł. 1 szklanka, płatki owsiane 40 g II śniadanie: ( 112 kcal ) Koktajl: maślanka 200 g, brzoskwinia 100 g Obiad: ( 525 kcal ) Zupa pomidorowa z makaronem, morszczuk smażony saute 200 g, oliwa z oliwek 1 łyżka, ziemniaki gotowane 150 g, surówka: cykoria 100 g, jabłko 50 g, jogurt naturalny 2 5 tł. 50 g, herbata bez cukru Podwieczorek: ( 112 kcal ) Chleb żytni razowy 1 cienka kromka, serek twarogowy ziarnisty 20 g, papryka czerwona 150 g, woda mineralna 250 g Kolacja ( 300 kcal ) Duszone warzywa z mięsem i kaszą: mięso z piersi kurczaka 50 g, kasza jęczmienna 45 g, brokuły 100 g, kalafior 200 g, cebula 50 g, papryka czerwona 100 g, herbata owocowa bez cukru

Gość gość
Diete mam od dietetyka i jest ona przewidziana na 1500kcal. Osoba o wadze 70-80kg bedzie na niej tracila kilogram tygodniowo. Ja sobie kombinowalam i stosowalam te dni naprzemiennie. Moze sie przyda :-)