Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardnienie brzucha rano

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Jutro zaczynam 15 tc i od pewnego czasu zauważyłam że mój brzuch rano przed wstaniem z łóżka jest bardzo twardy,mam tak co rano. Gdy wstane to po jakimś czasie te twardnienie ustępuje. Brzuch mnie przy tym nie boli. Wizytę u gina mam za ponad 2 tyg.dlatego pytam tutaj czy któraś z Was też tak miała? Czy mam powody do niepokoju?

Gość gość
Masz i to duże powody do umartwienia. Idz do innego lekarza bo twardnieniue brzucha bez bólu to skurcze czyli stawianie macvicy to jest normalne po 20 tyg ciąży a w 15 oznacza problemy np skracanie i rozbieranie szyjki

Tak, tylko każda ciąża jest inna i ja uważam, że to całkowicie normalne i nie ma się czym przejmować. Właśnie jeżeli nie boli tylko twardnieje to bez obaw, gorzej jeżeli bardzo boli lub wystąpi przy tym plamienie, to jest powód do niepokoju. Ja jestem w 7 miesiącu i takie twardnienie bolesne lub nie mam bardzo często i jest wszystko ok.

Gość gość
Ja jestem w 24 tygodniu i od jakis 2 tygodni tez zauważyłam ze czasem twardnieje mi brzuch. Trwa to kilkanaście sekund i przechodzi. Nic mnie nie boli ani nie mam plamien czytałam ze to normalne. Za tydzien mam wizyte u gin to sie dopytam

Gość gość
Tez jestem w 7 miesiącu. Tez mi bezboleśnie twardnieje brzuch-chyba bo niebieskim pewna. U mnie to trwa chwile i puszcza, nie tak ze mam ciagle twardy. Zdarza mi sie to raz częściej raz rzadziej. Zazwyczaj sie tym martwię ale dr mówi ze jest ok, bo szyjka jest twarda, zamknięta i nie skrócona.

Gość gość
ja jestem w 16 tyg i często twardnieje mi wieczorami czuje przy tym lekki nieprzyjemny ból

Gość gość
A co Was wtedy boli? Brzuch właśnie? W którym miejscu macie te twardnienia ?

Gość gość
Mi twardniał bez bólu i mało nie urodziłam w 27 tc. Koniec końców i tak urodziłam wcześniaka więc lepiej skonsultuj to z lekarzem a nie słuchaj tych co mówią "ja tak miałam i było dobrze". Nie mówię też, ze jest to bardzo zły objaw "bo ja tak miałam" Tylko że tego typu obawy lepiej skonsultować z lekarzem. To, że komuś się udało nie znaczy, ze tak będzie w Twoim przypadku. To, że ja miałam problemy też nie oznacza, ze Ty je będziesz mieć. Ale my nie jesteśmy kompetentne do diagnozowania Ciebie i nie możemy brać odpowiedzialności za Twoją ciążę. Dziwię się tylko tym dziewczynom, które tak lekką ręką wypisują, w takich przypadkach, żeby olać sprawę. Nie boicie się, że u kogoś może być jednak nieco inaczej niż u Was i przez Wasze najwne zapewnienia, że jest ok ktoś może sobie lub dziecku krzywdę zrobić?

Gość gość
W przypadkach gdy skraca sie szyjka lub jest miękka to może być groźne, ale jaki jest stan potrafi podać tylko lekarz. Ja chodzę regularnie sprawdzać szyjke.

Gość gość
Mnie tez twardnial bez bolu nawet od 12 tyg, a w 18 wyladowalam w szpitalu. Od tamtej pory biore fenoterol, jestem w 33 tyg.