Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie prawdopodobienstwo na ciaze

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, kochałam się z mężem 5 dni po okresie, mój cykl trwa około 28,29,30 dni, czy jest jakieś prawdopodobieństwo , że mogę zaciążyć? dodam, że nie chce mieć dzieci i stąd ta panika, mąż skończył we mnie. okres miałam 2 listopada i trwał 5 dni.

Gość gość
nikt mi nie pomoże?

Gość gość
Jedną z ważniejszych rzeczy, które powinna kobieta znać to własne ciało...jego cykle itd. Mężatka i pyta o takie rzeczy? wybaczylabym 16 latce, ale nie dorosłej kobiecie. Przeciętny cykl trwa 28 dni, owulacja przypada w ok.14 dniu cyklu, a dni płodne wystepują mniej więcej od 11- 15 dnia cyklu. Stres, choroba czy nawet najmniejszy czynnik może zaburzyć nasz cykl i owulacja może się przesunąć. III Reasumując- JEST SZANSA NA CIĄŻĘ

Gość gość
jesli skonczyl w tobie to jak najbardziej mozesz byc w ciazy to chyba logiczne. zrob test

Gość Seriooo
Normalnie nie wierzę że jesteś mężata - podstaw kalendarzyka uczą na kursie przed... A wiec do tematu 5 dni okres plus 5 dni po okresie daje nam info że kochałaś się 10 dnia cyklu - zakładając że jesteś przeciętną kobietą - czyli masz owulacje między 12 a 16 dniem cyklu licząc od końca. Skoro masz cykle 28-30 dni to owulacja statstycznie wypada na 12 - 18 dzień cyklu. Najnowsze badania mówią że plemniki w sprzyjających warunkach żyją nawet 7 dni to w tobią mogą żyć teoretycznie do 17 dnia cyklu -Ergo: Masz bardzo duze szanse na ciąże - jeśli nie minęło więcej niż 72h leć do lekarza po tabletkę po.

Gość gość
Zwłaszcza, że plemniki potrafią przetrwac do 72h i tak doczekają do płodnych i jajeczka.

Gość gość
Mam 24 lata, na razie studiuje, myślałam, że po okresie są małe szanse.