Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chcę już być wegetarianką ale nie potrafię jeść mięsa paranoja

Polecane posty

Gość gość

jestem wegetarianką od 15 lat, przez te wszystkie lata nie miałam "wpadek" czyli nie zdarzyło się zjeść mięsa czy ryby. Od około roku myślę o powrocie do jedzenia mięsa ale nie mogę się przemóc, boję się, że zwymiotuję albo nawet rozchoruję

Gość gość
zacznij od chudego mięsa i zmniejszonych porcji tak na 3 kęsy

Gość gość
a czemu chcesz wrocic do miesa?/

to zacznij od chudej ryby i mięsa - indyk i od mniejszych porcji (ja jestem już też ok. tyle lat wegetarianką - ale na moje szczęście mnie nie kusi ;) ) - wyniki mam SUPER - to dla tych mięsożerców, którzy mogą coś psioczyć ;) - ale jestem również z tych osób, które nie narzucają innym swojej diety (partnerowi,dzieciom).

Gość gość
dziękuję Wam za odpowiedzi :) chciałabym wrócić do jedzenia mięsa bo jakoś już mi wegetarianizm nie wystarcza, nie potrafię dobrze skomponować diety, mam ograniczenia jak np. jestem w restauracji, męczące jest to, że jak jemy obiad to mąż z synem np. kotlety a ja cos muszę sobie dodatkowo robić, chyba już po prostu nie mam do tego serca. Chciałabym jeść drób i ryby, bez czerwonego mięsa. juz miałam w ostatnim czasie kilka odejść by zjeść sałatkę z kurczakiem, ale mam mega blokadę psychiczną :(