Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie cierpie swiat

jak mam to powiedziec rodzicom

Polecane posty

Gość nie cierpie swiat

zbilzaja sie swieta.niestety w mojej rodzinie panuje staro-polska tradycja,czyli odwiedziny trwaja nie krocej niz 2 tygodnie:Owynajmuje kawalerke a rodzice chca do mnie przyjechac w swieta.ostatnio jak byli to siedzieli u mnie prawie 3 tygodnie.w pokoju zero miejsca bo materac rozlozony i ich rzeczy,ja wracalam ztytrana z pracy i zero prywatnosci.jak to z nimi zalatwic i dac do zrozumienia,ze nie mam warunkow na takie dlugie dezydowanie u mnie?p.s.ja do nich nie pojade bo pracuje w swieta.

Gość gość
prosto z mostu

Gość gamon forumowy
porozmawiac tak,zeby nie urazic...jesli sa jacys normalni,wyluzowani rodzice,to zrozumieja:p

Gość gość
jestem tradycjanolistką, ale pierwsze słyszę aby świeta trwały 2 tygodnie czy na pewno mówimy o Polsce?

Gość gość
mam to samo.polowa rodziny na bezrobociu to co sie beda do domu spieszyc:Oot taki darmowy urlop u kogos.

Gość gamon forumowy
trzeba byc szybszym i zrobic wizyte-tez sie do domu nie spieszyc:D

Gość nie cierpie swiat
ja bym och.....ujala tyle u kogos siedziec:Oale mam inny charakter

Gość Najszybszy w mieście
sdfs

Gość gość
też pierwsze słysze o tradycji, przecież większość ludzi w końcu ma jakieś obowiązki, pracę, szkołę- jakoś nie słyszałam o dwutygodniowych urlopach z okazji świąt. Chyba że ktoś jw.napisano bezrobotny szuka okazji do darmowego wypoczynku w czyimś domu, wtedy każda okazja będzie dobra. Moi rodzice, teściowie maja wyczucie i takt i nigdy nie nadużyliby naszej gościnności. Nie słyszałam o tak długim świętowaniu. W dodatku do kawalerki? Przecież to nawet z nazwy jest mieszkanko tylko dla jednej osoby.

Gość nie cierpie swiat
siedza juz na emeryturach to maja czas.oczywiscie nie chodzi mi o 2 tygodnie swiat ale o to,ze po swietach tyle siedza.

Gość gość
Po prostu zadzwoń i powiedz, że w tym roku nie bedziesz mogła ich gościć, bo masz urwanie głowy w pracy itp. lepiej będą się czuli u siebie. Nie wiem jak można zaplanowac święta u córki i informować ją o tym jak o fakcie. Co to dla nich za przyjemność ze świąt, skoro nie będzie Cię w domu? Chyba, że poza Tobą nie mają nikogo, wtedy ja bym ich zaprosiła mimo wszystko.

Gość nie cierpie swiat
jestem jedynaczka ale czy nie moge troche w swieta odpoczac?maja braci i siostry blisko domu.traktuje te swieta jako przykry obowiazek.wielkanoc to samo.sa egoistami bo przy moich warunkach mieszkaniowych powinni sie zmyc po 2 dniach a nie tygodniach.poza tym mam swoje zycie.

Gość gość
gdyby mieli choć trochę rozumu i taktu to przyjechaliby tylko podzielić się opłatkiem, wypić kawę i jechać na noc do domu, nie do pomyślenia, przynajmniej dla mnie siedzieć komuś [ nawet jeśli to własne dziecko] na głowie, Autorko wykaż się asertywnością i ubiegając ich, oświadcz kategorycznie, że nie widzisz możliwości spędzania świąt w ten sposób