Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szacunek podajcie mi pomysł jak

Polecane posty

Gość gość

cześć dziewczyny, mój synek dostał zadanie z przedszkola, ma na jutro zrobić prace plastyczną pt. szacunek dla innych. Nie mam pomysłu co można by zrobić i jak to ma wyglądać

Gość gość
Może namalować dzieci o różnych ras trzymające się za ręce `np rysunek kuli ziemskiej i dzieci różnych ras trzymające się za ręce

Gość gość
troche masło maślane napisałam ale piszę w biegu

Gość gość
a to nie tolerancja?

Gość gość
ja pomyślałam aby namalować człowieka na wózku inwalidzkim i mlody mu pomaga podjechać np po wysoki krawężnik albo babcie z siatami i tez pomaga ,to przecież jest też szacunek do starszej osoby że chce się nieść pomoc.

Gość gość
oparskałam laptop ze śmiechu słowo SZACUNEK na kafeterii nie no jakieś jaja

Gość gość
Dzieci najszybciej zrozumiałyby to mając kontakt z dziećmi innej narodowości, czy wyznania, jeśli nie jest to możliwe, to należy uczyć je szacunku do takiej inności spotykanej każdego dnia, czyli do różnic w wyglądzie, ubiorze czy zabawkach, jakie posiadają inne dzieci. Tak jak napisałam wcześniej kula ziemska i dzieci różnych ras

Gość gość
oparskałam laptop ze śmiechu słowo SZACUNEK na kafeterii nie no jakieś jaja Nie wiem czy sobie zdajesz tego sprawę że tutaj pisze masa ludzi a nie garstka tych co obrażają wszystkich i wszystko ,wiec pośród ludzi piszących na kafe są ludzie szanujący innych .

Gość gość
no tak ale szacunek i tolerancja to jednak nie jest do końca to samo, tzn okazujemy szacunek poprzez tolerancję ale szacunek to respektowanie praw drugiego człowieka, traktujemy innych w sposób w jaki sami chcemy byc traktowani szacunek to tolerancja, dobre wychowanie i życie w zgodzie z pewnymi normami przyjętymi w danej kulturze, szanujemy starszych, szanujemy pracę innych, szanujemy wybory innych ludzi itp to bardzo szerokie pojęcie; dla mnie gestem obrazującym szacunek może być zwykły uścisk dłoni bo jest wielowymiarowy oznacza kulturalne przywitanie, może oznaczać rozejm, zawarcie pokoju, załatwienie interesu, pokojowe załatwienie sporu; kojarzy się z serdecznym gestem, podaniem pomocnej dłoni, jak kogos nie szanujemy nie podajemy mu ręki. Ja pewnie namalowałabym uścisk dłoni.