Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świętokradzka komunia

Polecane posty

Gość gość

Czy zdarzyło Wam się kiedyś przyjąć Komunię świętokradzko?Czy dostaliście rozgrzeszenie?

Gość gość
tak i tak

Gość gość
a powiedz mi,jeśli możesz-nie naruszając oczywiście tajemnicy spowiedzi-z jaką reakcją księdza się spotkałaś/-eś?Może to głupio zabrzmi,ale bardzo boję się tej spowiedzi

Gość gość
up up

Gość gość
powiedział mi, że bardzo się cieszy, że przyszłam i się do tego przyznałam. Nie zareagował w żaden sposób negatywnie. Wbrew pozorom dużo ludzi tak robi.

Gość gość
niestety, żaden ksiądz nie da ci rozgrzeszenia. to najcięższy możliwy grzech i trafisz prosto do piekła. sama zamknęłaś sobie drogę do raju

Gość gość
dzięki za odpowiedź,po prostu tkwię w tym od jakiegoś czasu i ciężko mi się przełamać,Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła

Gość gość
bzdura. W takim razie wszyscy by szli do piekła biorąc pod uwagę fakt, że większośc ludzi ma wciąz te same grzechy, czyli nie spełniają jednego z warunków spowiedzi, czyli mocnego postanowienia poprawy. Zreszta nie przesadzajcie, jak ktoś jest dobrym człowiekiem i nie krzywdzi innych to zatajenie jednego grzechu nie sprawi, ze trafi do piekła. To by oznaczało, ze Bóg nie jest miłosierny tylko bezwzględny.

Gość gość
tak sobie to tłumacz. niee ma dla ciebie nadziei, już za życia jesteś potępiona

Gość gość
oczywiście,osoba która pisała o zamknięciu sobie drogi do raju itd,nie bardzo ma chyba pojęcie o rzeczy.U mnie problem jest taki,że trwałam w tym przez kilka lat,tzn. sama starałam się fakt świętkokradzkiej komunii wyprzeć z umysłu,w efekcie wszystkie późniejsze spowiedzi i komunie były nieważne,teraz zbieram się do spowiedzi i się boję

Gość gość
trzeba było myśleć wcześniej, teraz zaklinasz rzeczywistość. lata w grzechu i myślisz że jedna spowiedź wszystko wymarze? w najlepszym razie spędzisz poł wieczności w czysciu.

Gość gość
To nie bój się. Po prostu idź. Im szybciej, tym lepiej. Skoro to trwało kilka lat, może wybierz tylko spokojniejszy czas, gdy nie ma kolejek i dobrego spowiednika.

Gość gość
Widzę,że odezwały się osoby,które lubią pierwsze rzucać kamieniem i nie dostrzegać belki we własnych oczach;)

Gość gość
wiecie,to że tak długo to trwało wynika głównie z tego,że byłam siksą,sprawy religii odeszły wtedy dla mnie na dalszy plan i sama starałam się sobie wmówić,że to przecież nie jest aż taka tragedia,w zasadzie pierdoła taka...szkoda,że człowiek mądrzeje po czasie i dopiero teraz widzi swoje błędy,takimi jakie były od zawsze

Gość gość
a swoją drogą,do gościa od czyśćca:skoro to wieczność,to jak odmierzysz jej połowę?:D

Gość gość
nowa miss kafeteryji: a to nie o tym post akurat. Akurat autorka chce się wyspowiadać. Nieważne ile trwało, nieważne co minęło, ważne, co będzie. Masz szansę na nowe życie :)

na nowe zycie?ale chyba nie za pan brat z instytucją ktorej najwyzsze glowy mowia ze 10 letnie dzieci pchaja sie ksieżą do łóżek żądajac zaspokojenia?i ze kobieta chocby byla nie wiadomo jak katowana przez meza ma obowiazek z nim byc i nie moze go zostawic bo przysiegala?i ze bicie dzieci jest konieczne?i tysiące innych?

Gość gość
Wiecie co?Dziękuje Wam wszystkim za wsparcie,cieszę się,że mi pomogliście,to dla mnie naprawdę ważne!

Gość gość
nowa miss-instytucja to jedna sprawa,a wspólnota-druga

Gość gość
nowa miss kafeteryji...widać, że dawno w kościele nie byłaś, bo część faktów wyciągasz sprzed niewiadomo ilu lat. A poza tym: nikt nie jest idealny, ani ksiądz, ani ja, ani Ty. Ale świętośc Kościoła oparta jest na świętości Jezusa. Nie szukajmy i nie zbierajmy śmieci, ale szukajmy kwiatów.

owszem i tą wspólnotę tworza tacy wlasnie ludzie jak opisalam wyżej.na najwyzszych szczeblach.a na nizszych to samo-ja pochodze z malej miejscowosci i sie napatrzylam-do kosciola jak na sraczke latają ci ktorzy maja za kolnierzem jak malo kto(znecanie sie nad zwierzetami,dziecmi,niszczenie ludziom zycia przez zlosliwe plotki i pomowienia)

Gość gość
To niech biegają...oni za to poniosą odpowiedzialność i to podwójną, za sianie zgorszenia. Starajmy się sami być jak najlepsi.

w naukach kosciola jest powiedziane-tradycja koscioła jest wieksza wartoscia niz nauki jezusa czy cos w tym stylu,innymi slowy gdyby jezus zstapil na ziemie i osobiscie powiedzal ksiezom i innym ze robia zle oni by go odrzucili bo najwazniejsza jest tradycja kosciola a kto ja zna ten wie o co kaman

Gość gość
Nowa miss - jestem przeciwniczka kosciola, ale musze zauwazyc, ze piszesz glupoty: nikt nie nakazuje kobiecie byc z mezczyzna, ktory ja katuje. Zabrania jej sie zakladania nowego zwiazku, owszem, ale nie zmusza do tkwienia w starym.

oficjalnie nikt nie zmusza,ale na kazaniach w kosciolach uslyszysz co innego,zreszta ja ten tekst uslyszalam od jakiegos duchownego w telewizji przy okazji wlasnie debaty na ten temat

Gość gość
Ale sami jeszcze bardziej byśmy je pogmatwali...a poza tym to On założył Kościół, a poza tym to w Kościele zostawił nam sakramenty. Możesz mieć żal o niejedno, ale w człowieku nigdy nie można złożyć 100% nadziei, bo wcześniej czy później się przejedziemy. Przecież nie chodziłaś do kościoła dla księży czy innych ludzi.

Gość gość
W zyciu nie slyszalam czegos takiego na kazaniu. A opinia jednego czlowieka nie znaczy, ze cala instytucja ja podziela.

Gość gość
[grammar nazi on] "Świętokradcza" [grammar nazi off]