Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wycofali fenoterol co teraz pytanie do ciezarnych i lekarzy

Polecane posty

Gość gość

biore fenoterol od okolo miesiaca, moze chwile dluzej. dostalam go na wyciszenie natarczywych bezbolesnych skurczy macicy. jestem w 30 tygodniu ciazy. konczy mi sie opakowanie tego leku, w zasadzie tabletek zostalo do tego czeartku. lek podobno wycofali z aptek i nie ma mozliwosci kupna. co teraz? jestem umowiona w czwartek do ginekologa. nie wiem co mam robic, boje sie bo przeciez ginekolog mi tego nie wyczaruje. 30 tydz to za wczesnie na porod.. wiem ze wiele kobiet rodzi po odstawieniu tego leku. strasznie sie martwie. czy ktoras ciezarna jest w podobnej sytuacji? co Wasi lekarze mowia? jest cos zastepczego czy tylko polozenie sie w szpitalu?

Gość gość
a nie zastanawia cię dlaczego to wycofali? :classic_cool:

Gość gość
zastanawialy mnie skutki uboczne zanim zaczelam go brac. jednak wole urodzic dziecko w 38 tyg z napieciem miesniowym niz w 30 i zeslac na niego choroby ktorych nie wyleczy sie tak latwo jak napiecia miesniowego.

Gość gość
mnie lekarka kazala kupic te tabletki w 34 tc bo mialam bol brzucha, ona w ogole ciagle mnie faszerowala lekami, jestem teraz w 38 tc i wzielam tylko poltorej tej tabletki wiec w opakowaniu zostalo mi 97,5 tabletki jak cos moge smialo odsprzedac. mam tez ispotin, tam wykorzystalam 3 tabletyki

Gość gość
eh gdybym byla chociaz w tym 34 to by bylo juz bezpieczniej. ale 30 to wczesnie. wiem ze nie wszystkie kobiety rodza po odstawieniu, ale jest jakies ryzyko i sie boje. isoptin mi nie potrzebny, nie odczuwam wogole skutkow ubocznych tego lekarstwa.

Gość gość
nikt nie ma takiej sytuacji?

Gość gość
ja tez nie wiem co zrobie:/

Gość gość
a moze lekarze przepisuja cos innego zamiast tego fenoterolu? przeciez wiele kobiet to przyjmuje, brakloby miejsc w szpitalach

Gość histoirka
Kupię fenoterol jak ktoś ma histoirka@wp.pl

Gość bat na idiotki
gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/2013/WC_2013-10-31-069.pdf naprawdę chcecie nadal brać fenoterol? :O

Gość mammamiła
do bat na idiotki - tak, nadal chciałabym brać fenoterol. Jestem w czwartej ciąży.W każdej ok. 20 tygodnia ze względu na skurcze zaczyna mi się bardzo szybko skracać szyjka. Jedną ciążę straciłam w 22 tygodniu, zanim jeszcze zaczęłam brać ten lek. Dwoje dzieci urodziłam dzięki temu, że za każdym razem drugą połowę ciąży przeleżałam na fenoterolu. Moje dzieci są zdrowe, rozwijają się prawidłowo. Teraz jestem w 27 tc, leżę plackiem, przyjmuję maksymalną dawkę magnezu, dostałam też luteinę - nic mi to nie pomaga,przez cały dzień mam skurcze. Sama biorę no-spę, bo mój lekarz, według najnowszych zaleceń również nie przepisuje jej ciężarnym. Boję się, bo podczas ostatniej wizyty moja szyjka była już bardzo krótka i na usg było widać, że zaczęła się rozwierać. Leżę i płaczę, boję się i nie wiem co będzie. Tak, mimo wszystko wolałabym brać fenoterol. Nie jestem idiotką.

Gość gość
27 tydzto juz nie tak najgorzej. wytrzymaj chociaz do 32. wiem co czujesz

Gość gość
i co z tym fenoterolem?

Gość gość
kupie lek fenoterol ktos pomoze pisac na e maila piotrblajet@poczta.onet.pl

Gość gość
Pilanie odkupię FENOTEROL aniajagielska@wp.pl

Gość gość
mam fenoterol 8 szt moge sprzedac pisac na piotrblajet@poczta.onet.pl

Gość gość
Chętnie odkupię fenoterol od kogoś jestem w zagrożonej ciąży. Proszę pisać irena80@o2.pl Proszę o pomoc, może ktoś z Państwa znajomych jeszcze ma jakąś nadwyżkę tego leku?