Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są objawy Borderline PYTAJNIK

Polecane posty

Gość gość

jak rozpoznać, że ktoś ma borderline, a nie jest np. neurotykiem?

Gość gość
a jakie masz objawy?

Gość gość
moje objawy to: - impulsywność, działam bez zastanowienia, pod wpływem emocji, - dobowe wahania nastrojów, ale bardzo skrajne od euforii, radości po rozpacz, gniew, agresję, żal, smutek, - wysoki popęd, który nie mogę niczym zaspokoić, - zakochuję się w mężczyznach niedostępnych, zajętych, bo wiem, że taki związek nie ejst realny i tworzę go w głowie, fantazjuję, ale cierpię, bo wiem że w rzeczywistości nie spełni się, - mam problemy z jedzeniem - bulimia, - myśli samobójcze, jedna próba, - działania autodestrukcyjne, - mam w sobie sprzeczne emocje np. chcę być w związku, ale jednoczesnie nie chcę, bo boję się zniewolenia, utraty wolności, - ciągle odczuwam pustkę, niepokój, złość, samotność nie umiem tego wypełnić, - ciągle czuję się odrzucona i porzucana przez wszystkich, chce zainteresowania, uwagi, a nikt nie ejst w stanie mi tego dać - byłam w związku toksycznym, poniżana psychicznie, nie mogłam tego zakończyć, ciągle były dramatyczne rozstania i powroty (partner np. groził, że się zabije, ciął się przy mnie mówiąc, że to moja wina), ale w końću zakończyłam ten związek,

Gość gość
??co sądzicie?

Gość gość
niech sie ktoś wypowie:(

Gość gość
up;)

Gość gość
upup

Gość gość
"mam w sobie sprzeczne emocje np. chcę być w związku, ale jednoczesnie nie chcę, bo boję się zniewolenia, utraty wolności," Też mam takie coś . Dłuższy czas próbuję znaleźć jak to się nazywa .

Gość gość
to jak myślicie jest coś w tym? wybrać się do lekarza? ciężko mi bardzo:/

Gość gość
ciężko postawic diagnozę naewno masz jakis problem i warto isc z tym do specjalisty. byłam kiedys z facetem, któy moim zdaniem był borderlinowcem. Wtedy czytałm o tym sporo i najbardziej utkwiły mi opisy takich objawów - szum w głowie - nieustannie jakby se słyszało głosy - brak permanentnych uczuc tzn. możesz kogoś kochać a jesli zrobi ci najmniejsza przykrosc to od razu go nienawidzisz.

Gość gość
gość 18:34 te dwa objawy które napisałaś, to mam tak samo, najgorsze jest to odbieranie innych ludzi, w jednej chwili kogoś lubię, wydaje mi się, że jest fajny, super, a 5 minut później nienawidzę go, uważam za zero, podstępnego, podłego człowieka rodzice już nie mogą ze mną wytrzymać, bo mówią, że zachowuję się jakbym brała narkotyki, bo chwilami jestem zła, agresywna, rzucam przedmiotami, a za chwilę spokojna, radosna jak na haju:/

Gość gość
Ja mam borderline i podobne się czuję

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gosc122
ja mam w sobie zaś wiele z neurotyka i jestem w związku totalna masakra juz sobie nie radzę i każdego dnia walcze z myślą że niszcze swój związek. czesto myśle o samobójstwie nie potrafie inacej ...:(

Gość gość
gość122 a jakie masz objawy?

Gość gosc122
lęki , głęboka nerwica , wpadanie w szał , ciagłe zamartwianie się , depresja no mnóstwo różnych dziwnych objawów. cięzko mi z tym i bardzo się męczę bo mam faceta o jakim tylko można pomarzyc ale przez moje zachowanie bardzo sie zmienił w stosunku do mnie i teraz trochę ciężko nam się żyje . mam różne akcje ... i moim ciągłym głównym zmartwieniem jest że mnie zostawi . on juz nie umie ze mna rozmawiać a ja juz nie umiem radzić sobie sama ze sobą :(

Gość gość
gosc122 a byłaś u lekarza? może przepisałby jakieś leki na uspokojenie, depresję?albo może wizyta u psychologa?

Gość gosc122
tak chodziłam kiedys bardzooo długo na terapie ale szczerze ona mi nic kompletnie nie daje ! przyjde wygadam sie rozpłaczei tyle dalej mam doła moge przekazac swojemu facetowi zeby nie robił tak czy inaczej ale jest tak samo albo i gorzej. tabl przestałam brac ze wzgl na to ze mam problemy z żoładkiem i nie moge tyle jesc juz tych tabletek bo co jedno mi przejdzie to drugie się czepi . .. teraz mam takie wrażenie jakbym juz była w takim konkretnym dole że ani wyjsc ani zawołac o pomoc :(

Gość gość
sama nie wiem co doradzić, bo ja mam podobnie i też chodziłam na terapię, rezygnowałam kilka razy, i nie mogę ze sobą wytrzymać, ale Ty przynajmniej masz kogoś, bliską osobę, ja nie mam nikogo.

Gość gosc122
mam tylko jego ale on jest niestety zagranicą :( dlatego mi tak cięzko ... boję się bardzo mam tyle problemów . każdego dnia żyje w strachu że sobie cos zrobie bo się boję że sobie juz nie poradzę a swojemu facetowi juz nie mam sił się żalic bo ciagle tylko płacze i płacze .i siedzę tu jak ta głupia p***a piszac o tym co czuje jemu tak nie mówię wprost bo on juz ma dosc słuchania i troche mu ciezko zrozumiec że nie radzę sobie .