Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruby on Rails

Co myślicie o kobietach programistkach

Polecane posty

Gość Ruby on Rails

Ciekawa jestem stereotypów. Nawet nie będę się wykłócać i przekonywać, że tak nie jest :) Obiecuję!

Gość Ruby on Rails
Zero?

Gość wunderlih
w zyciu zadnej nie spotkalem a programistow w sroc.

Gość gość
Uważam, że zbyt mało kobiet po szkole czy studiach informatycznych wybiera akurat ten rodzaj pracy w zawodzie informatyka. Boję się zapytać, dlaczego. :P

Gość gość
wystarczy popatrzec na desperacje fikuu mikuu by wyrobic sobie zdanie....

Gość Ruby on Rails
Nie wiedziałam, że Fiku-Miku jest programistką :D Nie, jestem na tym forum z doskoku, jak mi się pracować nie chce a siedzę wieczorami ;) Tak po prostu jestem ciekawa bo znam trzy programistki (+ja) w tzw realu i wszystkie jesteśmy różne. Zresztą ludzie czasem przy mnie (nie znając mojej profesji) wygłaszają jakieś poglądy, że kobiety programistki są nudne, męskie, zaniedbane i zdziwaczałe :D Zastanawiam się czy to powszechny pogląd.

Gość gość
jesteś po studiach? czy policealce?

Gość Ruby on Rails
Po studiach informatycznych, na wydziale elektroniki. No ale poszłam w programowanie ;)

Gość gość
a co myślisz o swojej pracy? ciężko ci? nudnawo?

Gość Ruby on Rails
Lubię moją pracę. Pracuję jako wolny strzelec, zarabiam bardzo przyzwoicie przy niewielkim nakładzie pracy. Praca daje wyzwania, pozwala się rozwijać, dodatkowo mam usprawiedliwienie żeby kupować sobie gadżety :D

Gość gość
Kobieta programistka jest jak świnka morska: ani świnka, ani morska ;) A tak na serio to jest ich na tyle mało, że ciężko generalizować, każda jest inna i chociaż nie znam ich wiele to każdą podziwiam.

Gość Ruby on Rails
Nie możesz mieć pewności, że nie jestem Fiku-Miku no ale nie ma co się przekrzykiwać bo żadne z nas nie może przedstawić odpowiednich dowodów ;) Nie chcę nikogo do niczego przekonywać, byłam po prostu ciekawa co ludzie myślą jak słyszą "programistka" ;)

Gość gość
1-znalazłaś pracę w czasie studiów czy po? 2-korzystasz w pracy z wiedzy, którą zdobyłaś na studiach? 3-jak dużo czasu musiałaś poświęcić na dokształcanie w swojej działce? będzie więcej pytań, chyba, że napiszesz mi 'weź se strzel z paltza, a nie zadawaj tylu wścibskich pytań', ale słowo w słowo

Gość Ruby on Rails
1. W czasie studiów jeszcze 2. Przydaje się to czego nauczyłam się na studiach bardzo często, ale nie oszukujmy się - studia są po to żeby zainteresować tematem, trzeba pracować samemu żeby się czegoś porządnie nauczyć. Od tego są konsultacje, literatura, dodatkowe kursy (także te dostępne w internecie). 3. Ciągle się dokształcam. Do początkowej pracy wystarczyły mi miesięczne praktyki na mojej platformie, ale ciągle znajduję ciekawe rozwiązania, uproszczenia, możliwości. Programowanie to bardzo żywo rozwijająca się dziedzina więc ciągle trzeba się dokształcać, siedzieć w tym. Powiedzmy, że pracuję 5-6h dziennie i z tego jakieś 20% to jest dowiadywanie się czegoś nowego, szukanie rozwiązań, czytanie nowości z portali, blogów itp ;)