Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym pielęgnujecie buty ze skóry

Polecane posty

Gość gość

kupiłam dość drogie buty ze skóry (czarne). babka w kasie poleciła mi tłuszcz do skór COCCINE i się skusiłam. miał pielęgnować skórę i nadawać połysk, a buty po nim zrobiły się siwe i matowe. teraz nic nie da się już z tym zrobić. więc pytam - jakie macie sprawdzone środki do pielęgnacji butów?

też mam ten tłuszcz,ale póki co traktowałam nim tylko brązowe;teraz znów kupiłam skórzane i brązowe ale sprzedawczyni powiedziała,żeby nie tym tłuszczem tylko takim impregnatem przeciwko wilgoci-też sprzedają w tych sklepach,ale jeszcze tym nie próbowałam po skórze.....

Gość gość
do czarnych - czarna pasta, do reszty kolorów - biała lub specjalny impregnat do skór. tylko i wyłącznie.

Gość gardonm
Oczywiście czarna pasta, tylko to trzeba robić systematycznie, a nie raz do roku - wtedy buty będą utrzymane w bardzo dobrym stanie. Kolejna kwestia - jakość samego obuwia... Czasami trafia się promocję np. na Mergu kupiłam buty za 120 zł i były ze skóry, ale gdy sklep twierdzi, że buty za 30 zł są ze skóry, to coś jest nie tak. Trudno wtedy oczekiwać, aby buty dużo przetrwały....

Gość gość
pasta do butów nie pielęgnuje skóry. najlepszy jest dubbin, czyli to jest łój z woskiem. plus do tego impregnat w sprayu, BAMA ma dobre impregnaty

Gość gość
tak i znam wspaniale na to sposoby wiec naprawde fajnie jest z tym no no to chyba trudno tak bo jak to tak mozna n ❤️ www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość magdakaszel
Inne pytanie - czy od 2014 zmieniło się już prawo odnośnie zakupów dokonywanych na odległość? Wprowadzili już 14 dni?

Gość agahakiel
Tak, teraz obowiązuje już 14 dni - patrz regulaminy sklepów. Ale i tak zawartość regulaminów nie ma znaczenia, liczy się polskie prawo - więc gdyby Wam przed upływem 14 dni odmówiono, to sprzedawca nie ma racji - racja jest Wasza.

Gość gość
coccine tłuszcz do czarnych butów kupiłam i owszem nie narzekam jeśli chodzi o pielęgnację, ale ta pasta zafarbowała mi jasny korkowy obcas! i to nie chce za chiny zejść

Gość gość
ja zanim napastuje buty dokladnie je myje wilgotna szmatka z mydlem lub takim preparatem z collonila bamboo lotion.pozniej nakladam paste i jak wyschnie to spryskuje impregnatem.tluszcze niby dobrze przed wilgocia chronia ale moga przebarwic skore no i jak dobrze sie nie rozprowadzi po butach i dobrze nie wyschnie ten tluszcz to chwila moment i buty brudne w kurzu i piac****ak sie na podworko wyjdzie.

Gość kalinamek
Ale czy Merg wam rozpatrywał pozytywnie te zwroty obuwia? Nie było problemów? Słyszałam, że część sklepów robi spore problemy, wyszukują dziwne przepisy, albo cudownie odnajdują na butach jakieś uszkodzenia i odmawiają przyjęcia ;/

Gość ulamajek
Zwroty dopuszczają, ale ja nigdy nie zwracałam tam butów. Po prostu były ok, więc po co zwracać. Nie widziałam też żeby w sieci ktoś na ten temat pisał, więc chyba raczej ludzie problemów nie mają, ale kto wie?

Gość kalinamek
Kozaki zamówione ;-) Lubię fora, można się dowiedzieć konkretów o sklepach. Tych sklepów internetowych jest cała masa, a znalezienie sensownej oferty trudne. Dzięki za dobre sugestie.