Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszlaPannaMlodaaa

kiedy kupic suknie slubna

Polecane posty

Tak jak w temacie. Kiedy kupic suknie slubna? A dokladniej ile czasu przed weselem? Wiadomo ze mozna stracic/przybrac na wadze, kiedy za wczesnie kupi sie suknie. Ale z drugiej strony potrzeba czasu na ewentualne poprawki itp...

Ja ślubowałam w sierpniu,suknie kupiłam w lutym i jakoś 3 tyg przed ślubem miałam robione poprawki,na które byłam umówiona przy kupnie sukni. Wszystko zależy czy uda Ci się kupić bez poprawek czy z poprawkami no i czy zdecydujesz się na uszycie,bo jeśli szycie to trzeba raczej dużo wcześniej załatwiać.... ale i tak wiele zależy od regionu....

Gość gość
Jeśli zamawiasz suknię w salonie, to najpóźniej na 3 miesiące przed. Tam masz taką możliwość, że na kilka tygodni przed jest ostateczna przymiarka i mogą Ci ją wtedy odpowiednio dopasować do figury. Jeżeli szyjesz u krawcowej na wzór to też warto się co najmniej te 3 miesiące przed wybrać. Pobiorą Ci miarę, ale że przymiarki są 2-3 to też jest możliwość dopasowania gdybyś przytyła. Jeśli masz mniej więcej stała wagę z wahaniami 2-3 kg to możesz sobie pozwolić na używaną suknię, a wtedy decyzja kiedy kupić należy już do Ciebie :)

Dzieki za odpowiedzi. Suknie chce kupic z salonu bo jakos nie mam przekonania do uzywanych :) A moze mi ktos jeszce powiedziec dlaczego suknie z salonu 3 miesiace przed trzba kupic? Tyle czasu trzeba czekac na jej zrobienie?

Gość Sierpniowa Panna Młoda
My bierzemy ślub w sierpniu 2014, za sukienkami rozglądam się już teraz. Znalazłam chyba już "tę jedyną" i pewnie do końca roku już zamówię. Pani w salonie mówiła że od zamówienia czeka się ok. 3-4 mies. a później jeszcze ewentualne poprawki, a optymalny czas zamówienia bez stresu to ok.6 miesięcy ;)

Gość migotkamala
nalezaloby srednio 4 miesiace przed juz zamowic bo wiadomo czas szycia. przymiarki poprawki. takze do konca mozna poszezyc czy zwezic:) dostajemy ja pare dni przed slubem:)

Gość Dzastinaa
Zawsze pod koniec roku kalendarzowego są wyprzedaże niektórych modeli sukien z ubiegłego roku i czasem przedsprzedaże na rok kolejny. Można znaleźć więc śliczne suknie w rozsądnych cenach oczko ;)

Gość gość
Wlasnie tak z wyprzedaży kupilam suknie. Kupowalam rok przed ślubem, ale dzięki temu zaoszczedzilam 1200zl.

Gość MotkaHha
Wybór sukni ślubnej nastąpił u mnie dość szybko. Praktycznie rok przed planowanym ślubem trafiłam zaczęłam myśleć o sukience a jakieś 6, 7 miesięcy przed (nie pamiętam dokładnie) trafiłam do salonu Nabli w Krakowie. Nie chciałam tego zostawiać na ostatnią chwilę, zależało mi bardzo, by w sukni prezentować się naprawde dobrze.