Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleńka33gfr

czy wasze dzieci chodzą już w kurtkach zimowych

Polecane posty

Gość oleńka33gfr

wczoraj byliśmy tramwajem na drugim krańcu miasta i zimno dało nam w kość. Zastanawiam się czy wasze kilkulatki chodzą już w butach i kurtkach zimowych? Czy założenie dzisiaj pod jeansowe spodnie ocieplane rajstop jest przesadą? Wiem że ten temat jest kwestią indywidualną ale jestem ciekawa waszej opinii.

Gość gość
Moja do tej pory chodzila tylko w mrozniejsze dni tzw miala w tym roku moze z 3 razy. Od wczoraj mam zamiar co dziennie jej wkladac zimowa bo juz rano mrozno jest. Kozaki nosi juz od miesiaca. Spodnie nosi bardzo cieniutkie bo w takich jej najwygodniej w przedszkolu a ja ja zawoze autem wiec musi przejsc tylko kawalek.

Gość gość
moje maluchy juz zakładają jeansy ocieplane buty zimowe i kurtki też bo jest bardzo zimno o 7.30

Gość gość
Mój ma dwa lata i chodzi w zimowej kurtce i butach a pod normalne spodnie zwykle rajstopy nieocieplane. Ja też w zimowej chodze

Gość gość
Cala trojka czyli ja maz i dziecko chodzimy w takich przejsciowych. Buty tez przejsciowe. Mlodego dodatkowo przykrywamy kocykiem rano.

Gość alllloooalooo
jak kurtka jest z tych materiałow oddychajacych i buty tez to w czym problem przeciez sie nie zgrzeje ,moja chodzi :)

Gość gość
ja z córką już chodzę jak są zimniejsze dni wiadomo jakie teraz robią te kurtki na prawdziwe mrozy to się i tak nie nadaje dla mnie te zimówki można traktować jako przejściówki. Jak mi jest zimno to nie będę patrzeć czy inni chodzą w swetrze czy żakiecie - co mnie to obchodzi :)

Gość gość
Moja do tej pory chodziła w kurtce soft Shell a pod nią bawełniana bluzeczka z długim rękawem i było jej ciepło , teraz w zimniejsze dni ubieram albo kurtkę pluszową czyli z misiowego polara albo tak jak dzisiaj do przedszkola kurtkę narciarską bo jest ciepła ale cienka, nie krępuje ruchów. Obserwują już od kilkunastu dni jak dzieciaki noszą kurtki zimowe , bardziej puchowe i zimowe buty ale to wszystko kwestia tego co mają pod kurtką i czy kurtka nie zapaca . Lepiej cieńsze warstwy niż od razu grubą kurtkę według mnie . Tu gdzie mieszkam jest dziś 6 stopni ale wiem że w Pl bywa chłodniej więc matki już najlepiej wiedzą w co ubrać.

Gość gość
Moja nosi taką ocieplaną dresową kurtkę (podszyta grubszym polarem , z zewnątrz jak dres - na zamek) i super się póki co sprawdza. Pod kurtką ma tylko bluzeczkę na ramionczkach i cienką bawełniany rękawnik. Staram się jeszcze nie ubierać kurtek zimowych żeby nie przyzwyczajać do zbytniego ciepła , lepiej czuć umiarkowane ciepło niż duże ciepło bo dzieciaki się ruszają i grzeją. Tez mamy kurtkę soft shell i też się dobrze sprawdzała do tej pory ale teraz musiałabym pod nią dać jeszcze jedną warstwę więc bez sensu.

Gość gość
moja ma przejciowke. W srodku polarek. ale jak bylo chlodniej to zakladalam jej zimowa kurtke.

Gość gość
Moje w przejściówkach chodzą. w zimowych chodzą zimą

Gość gość
ja synkowi zakładam już zimową ale taką trochę cieńszą, mamy jeszcze drugą grubą puchową na mrozy

Gość gość
moja tak, za oknem 3 stopnie

Gość gość
U mnie 7 stopni rano - kurtka przejsciowa nieprzemakalna na polarku. Czapka, spodnie normalne z dresu. Ale tez zaczynam myslec o czyms cieplejszym....absurdalnie w drodze do auta jest ok, ale w aucie zimno jak diabli :)

Gość gość
u mnie rano około 2 stopni i też dzieciaki chodzą w przejściówkach. na zimowe przyjdzie czas

Gość gość
moja lata do szkoły w zimowej kurtce ale takiej nieco cienszej, buty mukluksy, czapka szalik i sama poprosiła o rekawiczki, rajstopy obowiazkowo pod spodniami

Gość gość
A właśnie ja mam pytanie do mam przedszkolaków. Zawożę dziecko autem więc spodnie zakładam mu cienkie, żeby się nie ugotował w przedszkolu. Ale co jeśli by chcieli iść na spacer? Czy dajecie dzieciom rajstopki to szatni? Z drugiej strony czy panie się bawią w ubieranie rajstop gromadzie dzieci? Jak to rozwiązać?

Gość gość
Mój idzie w ocieplanych spodniach rano, a w szatni zmieniamy na cieńsze, do tej pory popołudniami przeważnie było tak ciepło że w tych przedszkolnych wracał. Jakbym woziła go autem pewnie bym pakowała te cieplejsze spodnie i zostawiała w szatni, mój potrafi sam je zmienić, bo jedne i drugie na gumce więc się nie martwię w razie spaceru. Kurtkę ma ciepłą, ale cieńszą z drugą podszewką polarową, na ostrą zimę i śnieg ma jeszcze cieplejsze kurtki i kombinezon. Buty- ocieplane trzewiki, i jak wyżej, na gorszą pogodę ma śniegowce/. Rękawiczki u nas są dość szybko, mojemu wystarczy trochę poniżej 10 st i całe łapki czerwone.