Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY NAPRAWDE PRACA W IRLANDII TO RAJ DLA POLAKÓW

Polecane posty

Gość gość

mozna sie nauczyc jezyka szybko podobno angielskiego pracujac tam...super sprawa moi znajomi wyjechali i na facebooku pokazuja foty ..bajka...piekne zycie i kasa..pracuja w firmach tam i mieszkaja w domach swoich znajoma pracuje w firmie sheldon park hotel a inna w arcroyal szok jakie zycie maja ludzie na emigracji. piekne bajkowe wycieczki i zdjecia...az zazdrosc mnie bierze jak ogladam..wy tez tam macie?

Gość prawictwo pospolite125
my tak nie mamy ..

Dla mnie irlandia to brzydki odległy , mglisty kraj gdzie jest wietrzenie i mało słonca ..

Gość gość
ale na facebooku widac jak tam pieknie wiec nie klam. pieknie poprostu i kasa duza

Gość gość
ale moi znajomi pracuja w dublinie wiec maja kasy jak lodu..

Gość gość
zwyczajnie wyjezdza sie zeby w miare zyc kasy jak lodu maja nie liczni zatem p*****l prosze nie pisowac bo az w oczy szczypie :) emigranci zyja tak : praca dom spanie jedzenie spanie i powtorka oraz urlop od czasa do czasa w Polsce mowia ze nie ma takiego "raju" :D ja twierdze ze jest tyle ze nie ogranicza sie do spania pracy srania i jedzenia inaczej czlowiek zyje :)

Irlandia i Szkocja kojarzą mi sie z jednymi z najbrzydszych miejsc na kuli ziemskiej .

Gość gość
Polska jest przepieknym krajem z niesamowita mentalnoscia Ja sie ciesze ze ludzie wyjezdzaja baaardzo sie ciesze wiecej zostanie dla tych co zostali :) Jedzcie jedzcie wyjezdzajcie wszyscy :) Powodzenia !!!! z calego serca :)

Gość gość
Kazdy kraj ma cos w sobie pieknego ja lubie zwiedzac co robie przynajmniej 2x a nawet 3 do roku ale jedyne miejsce do ktorego chce wracac jest Polska :) tyle narodow mialam okazje juz poznac tylu wszelakich ludzi w obcych krajach i nie ma porownania do wszytskiego co Polskie :)

Gość gość
wrzesień jest ładny, ludzie przeciętni, praca, dom, praca, dom i... tak, kasy jest więcej, ale raj... oj był tam koło roku 2000-2001 wiadomym jest jednak, że w porównaniu z PL z tym, co stało się tu standardem... wiele może wydawać się rajem żyć, nie martwić się o pracę, nie martwić się o zaspokojenie podstawowych potrzeb, nie bać się o dzień jutrzejszy... tak, w PL dziś żyje się po prostu trudno

Gość gość
szkoda tylko że nawet polskiego nie znasz jak się należy...

Gość gość
na takiego jak ty nawet uwagi nie zwracam literowki normalna rzecz osle :) zwlaszcza gdy sie szybko pisze a co do Polski jest cudna :) inne kraje tez ale tylo na troche

Gość gość
Ja mieszkam w irlandii i nie zamienilabym tej wyspy na nic innego. Sympatyczni pomocni ludzie, praca w zawodzie (inzynier elektronik), prawdziwi przyjaciele, milosc zycia i na koniec miesiaca zostaje mi 1000 euro z poprzedniej wyplaty. Jak odwiedzam rodzicow to nic tylko dola lapie. W momencie kiedy wychodzi z samolotu w polsce czuje sie jakbym wchodzila do grobowca. Szaro, smutno, bieda! Zycze kazdemu kto ma troche oleju w glowie zeby mu sie udalo uciec jak najszybciej!!!! Czy w irlandii jest raj? Nie! Ale w irlandii moje zycie jest spokojne i szczesliwe. Moim najwiekszym stresem jest "nie mam pomysly na obiad" i "potrzebuje nowych sznuruwek"

Gość gość
Durne polactwo zawsze Ci powie zagranicą żyje się lepiej. Ch*j prawda! Dla mnie emigranci to nieudacznicy który nie umieli sobie zorganizować życia w Polsce.

Gość gość
Masz rację w Polsce nie będą pracowali bo nie ma Euro a tam będą z psem jedli i dobrze jest.

Gość smigol
nieudacznik to ty jestes, nie masz odwagi zeby wyjechac to obrazasz innych a po co wszedles na to forum? zeby poczytac jak innym fajnie za granicą, tym innym ktorzy potrafią sobie zorganizowac zycie i spelniac marzenia. Ty jestes tchurzem mozesz co najwyzej poczytac jak innym dobrze, my w kazdej chwili mozemy wrocic do Polski kiedy tylko zechcemy a Ty do Irlandii nie przylecisz bo jestes za glupi. Jestem techńikiem dentystycznym w polsce po szkole nie ma pracy a jedynie bezplatny staz tutaj nie dosc ze mam staz to jeszcze niezlą kasę i naukę języka. I kto jest nieudacznikiem, ja czy ty?

Gość gość
pracuje w night clubie w dublinie, zreszta jak wiekszosc moich kolezanek z kraju. kasiora o niebo lepsza niz w polsce, jezdze kilka razy do roku do dubaju, do australii, na fidzi. do polski nie ma po oco wracac....

Gość gość
W tego typu sytuacjach przydatne na pewno okażą się dowody kolekcjonerskie z clubcard.com.pl . Cena jest ostatnio wyjątkowo niska, a jakość podobnych dokumencikow jest serio bardzo wysoka, wczoraj widziałem jeden u kumpla ;)

Gość gość
Odkąd wyjechaliśmy do UK korzystamy ze strony fastidcard.com , zamówiliśmy sobie eleganckie dokumenciki kolekcjonerskie, które przydały się już nie raz.