Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mala mii

obchodzenie imienin w pracy

Polecane posty

Go艣膰 mala mii

u was to funkcjonuje?? u mnie ka偶dy jak ma imieniny (czy kobita czy facet - w wieku do 40 lat, ci starsi rzadziej ) przynosi na swoje imieniny ciasto, cukierki... p贸xniej kupujemy takiemu prezent drobny, zrzucamy sie,sk膮艂damy 偶yczenia, sciskamy. No niby sympatycznie ale w du偶ej grupie ludzi co raz kto艣 ma imieniny... doro艣li ludzie a przynosz膮 cukierki jak w przedszkolu, zacze艂o mnie to dra偶ni膰 i nie chce mi sie obchodzi膰 tak moich imienin! :O Tyle, ze jak ktos wyczyta w kalendarzu ze akurat mam... to porazka bo i tak dadza prezent (alkohol najczesciej) a ja bede musia艂a biec po co艣 do pocz臋stowania. Nie chce mi si臋...dziecinada taka. Zw艂aszcza ze w pracy - jak to w pracy nie kazdy sie kocha i szanuje, a czasam i te偶 nie lubi :P Jak u was to wygl膮da???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Te偶 takie szopki u mnie w pracy, ale jak nie postawi艂am raz ciasta to dali sobie siana. Nie chodz臋 te偶 do innych, najwy偶ej sk艂膮dam 偶yczenia i id臋 dalej pracowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
Ba艣ka :P jesli ma to dla ciebie jakie znaczenie na pewno wyczaj膮 w kalendarzu...Barb贸rk臋臋e :O nie chce mi si臋 :O jak dzieci, cukiereczki, buzi buzi, i rzadko kiedy szczere 偶yczenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
j atez zamierzam nei przynosic - ale jak przyjda do mnie z flakonem 40 % - to co powiem?? p贸xniej musze p贸jsc po jakiekolwiek ciastka... :O DO innych si enie chodzi - solenizant sam 艂azi po pokojach irozdaje ciasto, oczywiscie ze kazdy potem musi z艂ozyc zyczenia, taka reakcja 艂a艅cuchowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zwin prezent i tylko podzi臋kuj. Zadnego ciasta. Gwarantowane, 偶e za rok nic ci nie dadz膮 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balabina
jasne jasne :O sam by艣cie tak zrobili??? bez pzresady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
na poczatku tegoni eby艂o ale jeden, drugi tak zrobi艂... to zacze艂a sie fala :O nawet jakas m艂oda dziunia chcia艂a wyjsc przed szereg i przynios艂a ciasto na swoje urodziny, potem z kazji chrztu dziecka itd :O po prostu paranoja jakas :D dziwie sie ze swiat razem wszyscy nie spedzamy :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grettabe
nie lubie takiej pseudo rodzinnej atmosferki :) chociaz lubie si ez ludzmi z pracy to sie tak nie spoufalam, praca to praca - zycie prywatne oddzielam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buahahahahhahah
zapomnia艂as, ze to Kafe...艣rednia wieku 20 lat,ludzie bez pracy nie pogadasz :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
marna prowokacja :O rzeczywiscie, tu chyba nie pogadam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubi臋 imprezy
ja mam to szcz臋艣cie 偶e pracuj臋 w ma艂ych firmach,pracownik贸w jest kilku,kilkunastu, W艂a艣nie zmieni艂em robot臋 i kilka dni temu mia艂em imieniny,jak bym nic nie zani贸s艂 do pracy to nawet nikt by nie zauwa偶y艂,ale pomy艣la艂em sobie 偶e zanios臋 cuksy,no i to by艂 dobry pomys艂,kobietki mnie wy艣ciska艂y,wyca艂owa艂y,a cukierki rozesz艂y si臋 jak ciep艂e bu艂ki,a偶 si臋 zdziwi艂em.nic od nikogo nie dosta艂em i wcale tego nie oczekuj臋,偶yczenia wystarcz膮,nie oczekuj臋 te偶 tego 偶e jak ja przynios艂em to inni te偶 powinni,po prostu chcia艂em 偶eby by艂o fajnie.A w poprzedniej pracy te偶 robili艣my imprezki imieninowe ma艂e,opr贸cz ciasta ,cuks贸w,herbaty by艂y te偶 mocniejsze trunki,czasem nawet szef si臋 艂apa艂 na co艣 s艂odkiego,by艂y te偶 osoby kt贸re nic nie przynosi艂y,nie cz臋stowa艂y si臋 tym co solenizant przynosi艂,tak jak pisa艂em wy偶ej,nikt nikogo nie zmusza do obchodzenia imienin w pracy,ale zawsze to jako艣 inaczej jest,fajnie,mi艂o w grupie.Wszystkiego dobrego dzisiejszym solenizantom,zdrowia szcz臋艣cia i rado艣ci,a na wiecz贸r du偶o go艣ci:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
a u nas w艂asnie taki elekkie wymuszenie ... ja np, tak czuje, e jak juz co艣 przyniose - to oni niby musza sie zrzucic i co艣 kupic (a wiem, e niekt贸rzy na si艂臋 wrecz, nei lubi膮 tego) no ale tak jest. A jak nie przyniose - mi bedzie niezrecznie jak mi z艂偶a zyczenia a ja z go艂ymi 艂apami...suma sumarum, po co艣 pobiegne s艂odkiego Mam wzi膮膰 urlop na ten dzien/ :O akurat wypada w piatek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie w pracy r贸偶nie, jedni obchodz膮 inni nie....a rczej jednym sie co艣 kupuje sk艂adkowego a o o innych sie nie pami臋ta. Ja powiem szczerze, 偶e wol臋 nie obchodzi膰, bo po pierwsze nie bardzo umiem piec sama ciasta a z cukierni wychodzi do艣膰 drogo, na tak膮 liczb臋 os贸b. Druga rzecz to w艂asnie ze wzgl臋du na du偶膮 liczb臋 pracownik贸w kilka razy w miesiacu trzebaby si臋 na kogo艣 sk艂ada膰, a nie zarabiamy kokos贸w...w ka偶dym razie nie wszyscy....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
w艂asnie... a poza tym - te lata wg mnie dawno mien艂y kiedy sie imieninki p.Halinki urz膮dz膮艂o w pracy:o Nie kazdy ma na to czas i cohote (jak ja) ale jak Z TEGO WYBRN膭膯??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a po urlopie oni b臋d膮 czekali z flakonikiem ;-) kiedy艣 u mojej mamy by艂y takie szopki a 偶e w urz臋dzie pracowa艂a i zacz臋艂o to by膰 niewygodne to zarz膮dzono odg贸rnie dzie艅 urlopu na imieniny ;-) p贸藕niej tylko ciasto czy co艣 do pokoju mama bra艂a do kawy z najbli偶szymi wsp贸艂pracownikami, bo z偶y艂y si臋 kobietki przez lata wsp贸lnej pracy. Rzeczywi艣cie troch臋 to niezr臋czne takie 艂a偶enie po pokojach z cukierkami... U mojego m臋偶a tak jest, ale ich jest tylko 7 os贸b, wi臋c m膮偶 kupuje dobre cukierki albo torcik i do kawy ka偶dy sobie bierze - mi艂o ;-) u mnie nie ma nic, najwy偶ej mi臋dzy sob膮 w ma艂ym gronie wymiana 偶ycze艅 i kawa wsp贸lna po pracy czy w czasie pracy jak si臋 uda ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
we藕 urlop i miej w d... zw艂aszcza ze to pi膮tek ;) urzadzasz jakas impreze w domu? przygotuj si ena spokojnie w piateczek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
:D o jezuuu, chyba naprawde wezm臋 urlop

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grettabe
we藕miesz urlop... i bedzie gadanie ze nie chcia艂as przynie艣膰 ciasta :P :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala mii
..,,i bedzie gadanie ze nie chcia艂as przynie艣膰 ciasta'' o tym tez pomy艣la艂am, i tak 藕le i tak neiodbrze 馃槧 馃槨

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balabina
a co ci臋 to, kto co powie jak cie nie bedzie phhii, ja bym si enie przejmowa艂a wcale

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post