Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

fleczer w zebie badz ukruszony zab pytanie do tych co mieli

Polecane posty

Go艣膰 Alinka111112222
mi si臋 wydaje 偶e w艂a艣nie dzi臋ki tym lekarstwom dentystka robi wszystko, 偶eby unikn膮膰 ewentualnych p贸藕niejszych komplikacji, wyrwania z臋ba itp... mnie po zaaplikowaniu lekarstwa przez godzin臋 - dwie z膮b bola艂 jak cholera, ale potem przesta艂 wi臋c chyba silnie podzia艂a艂o...ale lepsze to, ni偶 potem obudzi膰 si臋 ze straszliwym b贸lem martwego z臋ba kt贸ry b臋dzie ju偶 tylko do wyrwania :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
asystentko dziekuje, ciekawe co bedzie za tydzien. A ty dlugo juz pracujesz za asystentke? Kolezanka chciala isc na to do szkoly bo ponoc duzo ofert pracy jest. Alinka a kiedy Ty masz plombe zakladana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asystentka stomatologaaaaaaaaa
pracowa艂am a teraz sie ucze i czeka mnie egzamin zawodowy i wtedy bede szukac znowu pracy :) praca jest fajna ale trzeba wiedziec ze jest sie bardzo narazonym na r贸zne choroby( z贸艂taczka, HIV) i nie mi艂ych czasem pacjent贸w ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do przychodni do ktorej chodze, dentystka nie ma rekawiczek, widze ze nie dezynfekuja po pacjencie i boje sie chorob (chodze na nfz) ale gdy chodzilam prywatnie to tez babka nie miala rekawiczek

Udost臋pnij ten post

zmykam na zakupy, mi艂ego dnia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pacjent moze byc nie mily jak mu dentysta spartoli, sa tez tacy co cale swoje zycie opowiadaja

Udost臋pnij ten post

do przychodni do ktorej chodze, dentystka nie ma rekawiczek, widze ze nie dezynfekuja po pacjencie i boje sie chorob (chodze na nfz) ale gdy chodzilam prywatnie to tez babka nie miala rekawiczek*********************************************************************************************************************************************** niestety to sie dzieje w najlepszych gabinetach, dziwie sie ze sama asystentka sie naraza nie ubierajac rekawiczek, koniecznie zmie艅 gabinet a na te naslij sanepid bo to niedopuszczalne a jak sie zarazisz czyms u dentysty to nie masz szans udowodnic ze to dentysta Cie narazi艂, musicie dbac o siebie bo dentysci maja w d***e pacjent贸w, niestety liczy sie tylko kasa

Udost臋pnij ten post

ja akurat jestem mi艂a i mia艂am mi艂ych pacjent贸w zawsze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ty nosisz rekawiczki? latwo sie zarazic zoltaczka itp??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A w艂a艣nie, 偶e mo偶na zrobi膰 z臋ba do ko艅ca przy jednej wizycie nawet, gdy miazga jest zaatakowana. Jest to nowa metoda leczenia, niestety drogim sprz臋tem i nasza asystentka najwyra藕niej o tym nie wie. Trucie z臋ba mo偶e zmieni膰 jego kolor a przy tej nowej metodzie z膮b wygl膮da dok艂adnie tak samo i za jedn膮 wizyt膮 za艂atwiona jest ca艂a kana艂贸wka. Ja niestety jedn膮 g贸rn膮 jedynk臋 mia艂am robion膮 z truciem i jest strasznie szara. Szkoda, 偶e nie wiedzia艂am wcze艣niej, bo drug膮 mam ju偶 robion膮 now膮 metod膮 i w og贸le z膮b nie zmieni艂 koloru (a jest martwy) i mam pewno艣膰, 偶e zosta艂 oczyszczony w 100%. Tylko, 偶e denty艣ci oszcz臋dzaj膮 na sprz臋cie i stosuj膮 stare metody leczenia kana艂owego przez trucie. Smutne...

Udost臋pnij ten post

Przebarwnienie z臋ba nie zale偶y tylko od jego zatrucia, to cz臋sto resztki zhemolizowanej miazgi w kanalikach z臋binowych Metoda "zatruwania" czyli po fachowemu mortalna jest wci膮偶 stosowana nie ze wzgl臋du na jej ekonomiczno艣膰, ale przede wszystkim na pewno艣膰 i przewidywalno艣膰 wi臋ksz膮 ni偶 w metodach prze偶yciowych

Udost臋pnij ten post

metoda leczenia na jednej wizycie nie zawsze jest mo偶liwa a do tego to 偶adna nowo艣膰. Stara jak 艣wiat ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wasi dentysci zawsze maja rekawiczki czy nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jak z trutka chodz臋 ju偶 2 mies z powodu braku kasy na kana艂owe to teraz z膮b jest ju偶 tylko do wyrwania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale to niebezpieczne zeby 2 msc trutke trzymac, ktory to zab?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
6, ju偶 si臋 troch臋 wykruszyl fleczer. mia艂am i艣膰 ale zdarzy艂 si臋 ma艂y wypadek na kt贸ry musia艂am przeznaczy膰 te pieni膮dze :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez mam szostke.. idz na nfz i zobacz co poradza, zawsze taniej niz prywatny wyjdzie a zab cie nie boli? ta trutka wyleciala? bo watpie zeby 2 msc sie na fleczerze trzymala tylko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na nfz nie robi膮 kanalowego, kochana polska... w艂a艣nie dzi艣 w nocy mnie pobolewal, ale przesta艂. z boku fleczer si臋 wykruszy艂, nie wiem czy trutka wylecia艂a. musz臋 czeka膰 do 10 kolejnego mies.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na nfz robia, ale musisz doplacic. jest to i tak mniej niz prywatnie tylko pytanie czy dobrze zrobia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a moja dentystka powiedzia艂a, 偶e kanalowego nfz nie funduje w 偶aden spos贸b, a ona przyjmuje na n fz jak i prywatnie. to kup臋 kasy kosztuje ale boj臋 si臋 偶e ju偶 po tym z臋bie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bys musiala do niej isc, zeby ta trutke wyciagnela bo nie wiem czy to na dluzsza mete jest bezpieczne. albo idz do niej i zapytaj sie czy pozniej mozesz zaplacic, bo jednak leczenie bedzie dlugotrwale

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
boj臋 si臋 a ciekawe kosztuje usuni臋cie. no nic dzi臋ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
usuniecie na nfz za darmo, prywatnie cos kolo 120zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak mowisz czy sie usmiechasz byloby widac ze nie masz 6ki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jeszcze nie tak zle, u mnie byloby widac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ten nfz mnie wkurza, sk艂adki si臋 p艂aci a gowno si臋 z tego ma, taka prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dokladnie a serwis lichy. jak ide na nfz czuje sie jak w hali produkcyjnej, szybko, byle jak, bez higienty, byle tylko odwalic i nastepny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pora偶ka, powinni si臋 nimi zaj膮膰. do doopy to wszystko. musz臋 lecie膰 dzi臋ki pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
papa

Udost臋pnij ten post