Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fleczer w zebie badz ukruszony zab pytanie do tych co mieli

Polecane posty

Gość Alinka111112222
mi się wydaje że właśnie dzięki tym lekarstwom dentystka robi wszystko, żeby uniknąć ewentualnych późniejszych komplikacji, wyrwania zęba itp... mnie po zaaplikowaniu lekarstwa przez godzinę - dwie ząb bolał jak cholera, ale potem przestał więc chyba silnie podziałało...ale lepsze to, niż potem obudzić się ze straszliwym bólem martwego zęba który będzie już tylko do wyrwania :(

Gość gość
asystentko dziekuje, ciekawe co bedzie za tydzien. A ty dlugo juz pracujesz za asystentke? Kolezanka chciala isc na to do szkoly bo ponoc duzo ofert pracy jest. Alinka a kiedy Ty masz plombe zakladana?

Gość asystentka stomatologaaaaaaaaa
pracowałam a teraz sie ucze i czeka mnie egzamin zawodowy i wtedy bede szukac znowu pracy :) praca jest fajna ale trzeba wiedziec ze jest sie bardzo narazonym na rózne choroby( zółtaczka, HIV) i nie miłych czasem pacjentów ;)

Gość gość
do przychodni do ktorej chodze, dentystka nie ma rekawiczek, widze ze nie dezynfekuja po pacjencie i boje sie chorob (chodze na nfz) ale gdy chodzilam prywatnie to tez babka nie miala rekawiczek

zmykam na zakupy, miłego dnia ;)

Gość gość
pacjent moze byc nie mily jak mu dentysta spartoli, sa tez tacy co cale swoje zycie opowiadaja

do przychodni do ktorej chodze, dentystka nie ma rekawiczek, widze ze nie dezynfekuja po pacjencie i boje sie chorob (chodze na nfz) ale gdy chodzilam prywatnie to tez babka nie miala rekawiczek*********************************************************************************************************************************************** niestety to sie dzieje w najlepszych gabinetach, dziwie sie ze sama asystentka sie naraza nie ubierajac rekawiczek, koniecznie zmień gabinet a na te naslij sanepid bo to niedopuszczalne a jak sie zarazisz czyms u dentysty to nie masz szans udowodnic ze to dentysta Cie naraził, musicie dbac o siebie bo dentysci maja w d***e pacjentów, niestety liczy sie tylko kasa

ja akurat jestem miła i miałam miłych pacjentów zawsze :)

Gość gość
a ty nosisz rekawiczki? latwo sie zarazic zoltaczka itp??

Gość gość
A właśnie, że można zrobić zęba do końca przy jednej wizycie nawet, gdy miazga jest zaatakowana. Jest to nowa metoda leczenia, niestety drogim sprzętem i nasza asystentka najwyraźniej o tym nie wie. Trucie zęba może zmienić jego kolor a przy tej nowej metodzie ząb wygląda dokładnie tak samo i za jedną wizytą załatwiona jest cała kanałówka. Ja niestety jedną górną jedynkę miałam robioną z truciem i jest strasznie szara. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, bo drugą mam już robioną nową metodą i w ogóle ząb nie zmienił koloru (a jest martwy) i mam pewność, że został oczyszczony w 100%. Tylko, że dentyści oszczędzają na sprzęcie i stosują stare metody leczenia kanałowego przez trucie. Smutne...

Przebarwnienie zęba nie zależy tylko od jego zatrucia, to często resztki zhemolizowanej miazgi w kanalikach zębinowych Metoda "zatruwania" czyli po fachowemu mortalna jest wciąż stosowana nie ze względu na jej ekonomiczność, ale przede wszystkim na pewność i przewidywalność większą niż w metodach przeżyciowych

metoda leczenia na jednej wizycie nie zawsze jest możliwa a do tego to żadna nowość. Stara jak świat ;)

Gość gość
wasi dentysci zawsze maja rekawiczki czy nie?

Gość gość
a jak z trutka chodzę już 2 mies z powodu braku kasy na kanałowe to teraz ząb jest już tylko do wyrwania?

Gość gość
ale to niebezpieczne zeby 2 msc trutke trzymac, ktory to zab?

Gość gość
6, już się trochę wykruszyl fleczer. miałam iść ale zdarzył się mały wypadek na który musiałam przeznaczyć te pieniądze :(

Gość gość
ja tez mam szostke.. idz na nfz i zobacz co poradza, zawsze taniej niz prywatny wyjdzie a zab cie nie boli? ta trutka wyleciala? bo watpie zeby 2 msc sie na fleczerze trzymala tylko

Gość gość
na nfz nie robią kanalowego, kochana polska... właśnie dziś w nocy mnie pobolewal, ale przestał. z boku fleczer się wykruszył, nie wiem czy trutka wyleciała. muszę czekać do 10 kolejnego mies.

Gość gość
na nfz robia, ale musisz doplacic. jest to i tak mniej niz prywatnie tylko pytanie czy dobrze zrobia

Gość gość
a moja dentystka powiedziała, że kanalowego nfz nie funduje w żaden sposób, a ona przyjmuje na n fz jak i prywatnie. to kupę kasy kosztuje ale boję się że już po tym zębie

Gość gość
bys musiala do niej isc, zeby ta trutke wyciagnela bo nie wiem czy to na dluzsza mete jest bezpieczne. albo idz do niej i zapytaj sie czy pozniej mozesz zaplacic, bo jednak leczenie bedzie dlugotrwale

Gość gość
boję się a ciekawe kosztuje usunięcie. no nic dzięki

Gość gość
usuniecie na nfz za darmo, prywatnie cos kolo 120zl

Gość gość
jak mowisz czy sie usmiechasz byloby widac ze nie masz 6ki?

Gość gość
to jeszcze nie tak zle, u mnie byloby widac

Gość gość
ten nfz mnie wkurza, składki się płaci a gowno się z tego ma, taka prawda

Gość gość
dokladnie a serwis lichy. jak ide na nfz czuje sie jak w hali produkcyjnej, szybko, byle jak, bez higienty, byle tylko odwalic i nastepny

Gość gość
porażka, powinni się nimi zająć. do doopy to wszystko. muszę lecieć dzięki pa

Gość gość
papa