Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nording walking

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 40 lat , 10 kg nadwagi , siedzący tryb życia. Zeszłej zimy chodziłam dwie godziny dziennie , 3-4 razy w tygodniu z kijkami. Nie schudłam nic, przez lato jeszcze przytyłam. Od wczoraj znowu zaczęłam chodzenie. Jak to robić ,żeby były jakieś efekty?

Gość gość
dieta + wysiłek fizyczny

Gość gość
Witaj, a jak chodziłaś z tymi kijkami to ktoś Ci pokazywał jak się z nimi poruszać, czy sama sobie tak chodziłaś?

Gość gość
Na siłowni babki mówiły, że z kijkami to nie jest tylko chodzenie. Trzeba jakiegoś instruktora żeby wytłumaczył jak trzymać te kijki, jakie są pozycje, jakie mięśnie mają być napięte żeby odpowiednio z nimi pracować i żeby był efekt. Tak to sobie można z nimi chodzić i będzie jak u Ciebie. Albo jak ktoś mówi że dużo chodzi bo jest z psem na smyczy. Nie tędy droga niestety.

Gość gość
sport sam w sobie nie odchudza. musisz miec ujemny bilans kalorii zeby schudnac. sama uprawiałam b intensywnie kiedys sport i byłam tłusta, jeszcze mi powiekszał apetyt... inna rzecz ze od tego przybywa miesni, i czesto wygląd sie poprawia mimo ze na wadze to samo