Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

srebrne plomby sa szkodliwe

Polecane posty

Gość gość

bo czytalam ze tak bo maja rtęć:(mam 26 lat i prawie same srebrne,nie dosc ze mi wstyd to jeszcze to:(nie mam kasy na drozsze,w dodatku musze isc znowu do dentysty moge niby sobie teraz tam gdzie trzeba zrobic biale ale czy jest sens jak mam chyba 10 srebrnych?nie wymienie wszystkich bo mnie nie stac:(

Gość asystentka stomatologaaaaaaaaa
rtęci w amalgamacie jest bardzo malutko, nie wpływa na Twoje zdrowie, a amalgamaty sa o wiele trwalsze niz białe plomby i nie ma sensu ich wymieniac jesli nic sie nie dzieje. Tez mam amalgamaty i nie zamierzam ich wymieniac ;)

Gość ciezarowka333333
ja też mam kilka ale już dawno temu zakładane, porobiły się nieszczelne już i w najbliższym czasie muszę powymieniać, ale jestem w ciąży i wole to odłożyć bo boje się że przy wyjmowaniu tego świństwa cos sie dostanie do organizmu i zaszkodzi dziecku

nie usuwa sie amalgamatów w ciazy, koniecznie sie wstrzymaj

Gość gość
a mi ostatnio dentystka powiedziala ze amalgamaty powinno sie wymieniac co killanaście lat bo sie rozszczelniaja...

Gość ciezarowka333333
asystentka stomatologaaaaaaaaa - a w czasie karmienia?? naprawde zależy mi żeby dziecku sie nic nie stało, już wole stracić zęba...

jesli sie rozszczelnia to trzeba wymienic koniecznie no bo wiadomo próchnica sie rozwija i amalgamat moze nawet sam wypaśc, ale na prawde sa one bardzo trwałe. W czasie usuwania amalgamatów trzeba zachowac duzo ostroznosci, amalgamatu nie mozna podgrzewac bo wtedy uwalnia sie rtęć, jest to niebezpieczne dla pacjenta, dentysty i asystentki, dlatego jesli są szczelne to nie wymienia sie ich ze względów kosmetycznych, no chyba ze ktos sie uprze

asystentka stomatologaaaaaaaaa - a w czasie karmienia?? naprawde zależy mi żeby dziecku sie nic nie stało, już wole stracić zęba...************************************************************************************************************************************************** dziecku nic nie grozi :) sama wykarmiłam 3 dzieci i sa zdrowe ;)

Gość ciezarowka333333
chodziło mi o to czy jeśli podczas okresu karmienia wymienie plombe z rtęcią to nie ma żadnego ryzyka że poprzez pokarm coś sie dostanie do dziecka, skoro istnieje możliwość że do organizmu może coś sie dostać a organizm w tym czasie produkuje przecież pokarm... już nie wiem może ja żle myśle.. oświećcie mnie

Gość gość
mnie też interesuje czy są szkodliwe? wie ktoś coś na ten temat?